SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Színes szalagok az olimpikonokon

Családinet [cikkei] - 2012-08-09
Nyilván sokaknak feltűntek azok a színes szalagok, csíkok, amelyeket rengeteg olimpikon visel a testén. Kézilabdások, sprinterek, focisták, teniszezők "ékesítik" magukat úgynevezett kinesiotape szalagokkal, amelyek fájdalomcsillapító hatásáról dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológus szakorvosa beszélt.
Színes szalagok az olimpikonokon

Széleskörű felhasználás

Nemzetközileg is nagy karriert fut be a kinesiotaping módszer, amellyel nem csak élsportolók fájdalmain, sérülésein lehet segíteni.
- Tapasztalataim szerint a kinesiotaping kiváló hatású sportsérülések, például rándulás, húzódás, izomsérülések és részleges szakadás esetén, hiszen a fájdalomcsillapításon kívül még a gyógyulási időszakot is képes lerövidíteni. Beválik tenisz- és golfkönyök esetében, a csukló és a kéz gyógyításakor, a derék- és háti fájdalmakat pedig éppolyan eredményesen lehet ezzel a módszerrel kezelni, mint a térdproblémákat. Ugyancsak alkalmas izom- és ízületi fájdalmak esetén.
- Úgy vélem, friss, két héten belüli sérülések kezelésében a leghatékonyabb ez a módszer, de krónikus fájdalmak esetén is eredményesen alkalmazható. Külön előnye, hogy gyermekeknél és várandósoknál is biztonságos gyógyító módszer, hiszen semmiféle kémiai hatóanyagot nem használ – ismerteti dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológus szakorvosa.

Beindítja a test öngyógyító mechanizmusát


A kinesiotape módszer alapötlete a japán Kenzo Kase-től származik, aki a hetvenes években kórházi tapasztalataiból felismerte, hogy sok fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból fakad. Erre alapozva fejlesztette ki a Kenzo Kase módszerének alapelveit, hogy a test öngyógyító mechanizmusát támogassa a zavart területeken. A cél az volt, hogy a zavart szervezetben keletkező folyamatokat receptor-ingerekkel segítse, és így elősegítse az öngyógyítást. Hosszú kísérletezés kifejlesztett egy speciális, úgynevezett kinesiotape szalagot is, amelynek elasztikus tulajdonságai lehetővé teszik az izomműködés normalizálását, az ödémák egyidejű csökkentését, az inak és a szalagok támogatását. Ezen kívül legjellemzőbb tulajdonságuk, hogy hatékonyan csökkentik a fájdalmat. Egy kinesiotape rugalmassága nagyjából 130-szorosa az emberi izmok nyúlási képességének. Ez a rugalmasság teszi lehetővé az izomminőség normalizálását és a nyirok- és vérkeringés elősegítését.
Bár egyes szakértői körök kétségbe vonják az szalagok gyógyhatását a hiányzó tudományos bizonyítékok miatt, dr. Pál Mónika tapasztalatai egyértelműen pozitívak.   

Nem mindegy, hogy ragasztják fel

A szakember által, a pontos anatómiai ismeretek által felhelyezett tape hatására a bőr és a szövetek fellazulnak. Ennek köszönhetően a sérült szöveteknek több helyük lesz: a nyirokfolyadék áramlása könnyebbé válik, és a fájdalomreceptorokra nehezedő nyomás is csökken. Már magának a vérkeringésnek a javulása is elősegíti a gyógyulást, ám a nyirokfolyadék intenzívebb áramlása és a receptorok ingerlése egyedülállóvá és széles körben alkalmazhatóvá teszi a technikát. Mivel a tapasztok légáteresztőek és vízállóak, zuhanyozáskor is viselhetők és akár egy hétig is fent maradhatnak. A szakértő elmondása szerint már egy alkalom is elegendő lehet a gyógyuláshoz, összetettebb problémáknál a folyamatos javulás érdekében azonban két-három ismétlésre is szükség lehet, akár konzervatív kezelések kiegészítéseként is.

www.oxygenmedical.hu
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja