SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

180 fokos hideg gyógyít, szépít

Családinet [cikkei] - 2012-07-05
A világ számos országában alkalmazzák sikerrel, de hazánkban még kuriózumnak számít a hidegterápia. A krioszaunában -180 Celsius fokos kezelésekkel csökken a fájdalom, javul a közérzetet, fokozódik a teljesítményt, megújul a bőrt, és szinte észrevétlenül beindul a fogyás.
180 fokos hideg gyógyít, szépít

Kuriózum a gyógyításban, szépészetben

Az Oxygen Wellness Naphegyen elérhető hidegterápia olyan egylépcsős gyógyászati módszer, amelyben az emberi test felszínének nagy részét extrém alacsony hőmérsékletű (akár -180 °C-os), gáznemű közegben hűtik le. Az 1 és 3 perc közötti kezelések alkalmával a páciens egy -120 °C és -180 °C közé hűtött kabinban tartózkodik. A sokkhatás nem azonnal következik be, hiszen a kabint előzetesen -60 °C-ra hűtik, majd rövid akklimatizálódás után a kezelő tovább csökkenti a hőmérsékletet. A kezelés során az arc felülete nincs kitéve a szélsőséges hatásnak, mivel a vendég csupán vállmagasságig tartózkodik a hidegben.
Már egyetlen hidegterápiás kezelés alatt jelentős biokémiai és hormonális változások mennek végbe a szervezetben, amelynek eredményeként megszűnhet a fáradtságérzet és az álmatlanság, a túlterhelt izmok ellazulnak, felgyorsul a bőr és a belső szervek vérkeringése.

Kiemelt felhasználási területek


 

  • Fájdalomcsillapítás
    A hidegterápia során az extrém hideg hatására fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hormonok szabadulnak fel. Így mindenfajta trauma, sérülés, ficam, ínhüvely-gyulladás, törés stb. esetében javasolt kiegészítő kezelésként a hidegterápia. A kezelést több órás fájdalommentes időszak követi, így jelentősen csökkenthető a gyógyszeres fájdalomcsillapítás mértéke.
  • Reumatológiai felhasználás
    A fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hormonok a reumás megbetegedésekben szenvedő betegeknél nem csupán a fájdalom csökkenését eredményezik, de az ízületi funkciók jelentős mértékű javulását is. A kezelést több órás fájdalommentes időszak követi. 10-20 alkalmas kúra elvégzése után akár több hónapos tünetmentességet és a szükséges gyógyszerek csökkenését tapasztalhatunk. A hidegterápia eredményes lehet az alábbi betegségek esetén: rheumatoid arthritis, köszvény, az artrózis különböző formái, a gerinc degeneratív betegségei, nyak- és derékfájás, fibromyalgia, traumatológiai és ortopédiai műtétek utókezelése, akut és krónikus sportsérülések.
  • Regenerálódás, teljesítményfokozás és alakformálás
    Az extrém hideg gyorsítja az izomregenerációt, növeli az izmok teljesítőképességét, javítja a keringést, aminek következtében hatékonyabbá válik a szervezet energiafelhasználása. Ennek megfelelően a sérülések hamarabb regenerálódnak, ami gyorsítja a sérülésekből történő felépülés folyamatát is.
    A krioszauna nagyfokú energiaveszteséget idéz elő a szervezetben. A testsúly és a kabin hőmérsékletétől függően a páciens 1000-3000 kcal-át veszíthet egy kezelés alatt. Megfigyelték, hogy bizonyos esetekben az általános levegő-krioterápián átesett betegek 7-10 kg-ot fogynak egy 20-30 kezelésből álló ciklus alatt.
  • Kozmetológia, bőrgyógyászat
    Általános egészségjavító hatása révén a krioszauna minden kozmetológiai technikát maximálisan támogat, emellett elősegíti olyan bőrbetegségek tünetmentesítését is, mint a pikkelysömör. A hidegterápia széles körűen alkalmazható a bőrgyógyászat terén, így az akut és krónikus gyulladásos folyamatoktól kezdve, egészen a bőrbetegségek másodlagos degeneratív eltéréseinek helyreállításáig. A klasszikus terápia és a hidegterápia hatékony kombinációja jelentős javulás hoz, pl. az ekcéma, eritematózis, szkleroderma, lichen ruber planus esetében.
  • Sportorvoslás
    A hivatásszerűen űzött sport az emberi szervezet határainak feszegetésére kényszeríti a sportolókat, aminek következménye lehet akut és krónikus sportsérülések egyre gyakoribb és egyre súlyosabb formában való előfordulása. E sérülések megnehezítik az élsportolók edzését, és az edzésprogramok intenzitásának növelését, így egyre hangsúlyosabbá válik az akut sportsérülések ellátása és hosszú távú negatív következményeik kockázatának csökkentése.

www.oxygenwellness.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
A szerkesztő ajánlja