SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Legyen fájdalommentes a nyár!

Családinet [cikkei] - 2012-07-06
A legszebb vakációt is tönkreteheti a fájdalom, legyen az krónikus vagy akut. Léteznek azonban olyan fájdalomcsillapító technikák, amelyek már egyetlen alkalom után is jelentős javulást eredményezhetnek, és hosszútávon akár visszanyerhetjük a felszabadult mozgás élményét is. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológus szakorvosa ezeket összegezte.
Legyen fájdalommentes a nyár!

Taping technika

A kinesiotape módszer arra a felismerésre épül, hogy a fájdalom sokszor az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból fakad. A technika egy speciális elasztikus szalagok felhelyezését jelenti, amelyek normalizálják az izomműködést, csökkentik az ödémákat, és támogatják az inakat, szalagokat. Ezen kívül beindítják az öngyógyító folyamatokat és hatékonyan csökkentik a fájdalmat. A szakember által, a pontos anatómiai ismeretekkel felhelyezett tape hatására a bőr és a szövetek fellazulnak. Ennek köszönhetően a sérült szöveteknek több helyük lesz: a nyirokfolyadék áramlása könnyebbé válik, és a fájdalomreceptorokra nehezedő nyomás is csökken.
- Mire alkalmas?
Kiváló hatású sportsérülések, például rándulás, húzódás, izomsérülések és részleges szakadás esetén, hiszen a fájdalomcsillapításon kívül még a gyógyulási időszakot is képes lerövidíteni. Beválik tenisz- és golfkönyök esetében, a csukló és a kéz gyógyításakor, a derék- és háti fájdalmaknál, térdproblémáknál, izom- és ízületi fájdalmak esetén. Már egy alkalom is elegendő lehet a gyógyuláshoz, összetettebb problémáknál a folyamatos javulás érdekében azonban több (két-három) ismétlésre is szükség lehet, akár konzervatív kezelések kiegészítéseként is.

Fájdalomcsillapítás hiarulonsavval

A térdfájdalom leggyakoribb oka az ízületek kopása, vagyis az osteoarthritis. Amikor a porc elvékonyodik, a csontok dörzsölni kezdik az ízületek szélét, ami egyre súlyosbodó fájdalommal jár. A korai tünetek közé tartozik még a reggeli vagy fizikai megterhelést követően jelentkező merevség, ami általában egy órán belül oldódik.
Ha beindult a porckopás folyamata, az életmódváltás mindenféleképpen szükséges, hiszen a testsúly normalizálása, a megfelelő mozgásprogram és a tablettás kezelések is befolyásolják a porc állapotát. Ezen kívül egyrészt meg kell óvni a maradék állományt, másrészt hatékonyan kell csillapítani a kialakult fájdalmat. Ennek egyik legbiztosabb módja ha hiarulonsavas szert juttatnak az ízületi résbe, amely „megolajozza” az ízületet és tompítja a felszínét ért lökéseket


- Mire alkalmas?
Az egyéb eljárásokkal eredménytelenül kezelt enyhe és középsúlyos ízületi kopásoknál érhető el a legjobb eredményt. A súlyos térdízületi, illetve súlyos ízületi kopásoknál ez a kezelés szerényebb eredménnyel jár, mégis gyakran fél évig jelentős javulást hozhat. A kúra 1-3 darab, hetente elosztva beadott injekciót tartalmaz. A hatás fokozatosan adódik össze, így akár 6-8 nyolc hónapig rendkívüli mértékben megjavíthatja az ízület terhelhetőségét.

Fájdalomterápia lökéshullámmal

Az állandó mozgásszervi fájdalom, a porckopás, a mozgásbeszűkülés, az értékelési zavarok mögött az úgynevezett triggerpontok is meghúzódhatnak. Triggereknek nevezzük a tartósan megvastagodott és megrövidült izmokat, amelyek eredője lehet például a lumbago, egy sportbaleset, vagy a túlzott terhelés.  
-A lökéshullám terápia ezeket a triggereket oldja, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét, és nem csak a fájdalmat csökkenti, de a valódi okot is megszüntetheti a sérült szövetek fokozatos regenerálásával. A kezelés során nagy energiájú lökéshullámot juttatunk a kijelölt helyre, amely enyhe fájdalommal járhat, de az eredmények magukért beszélnek- ismerteti Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológus szakorvosa.   
- Mire alkalmas?
A módszert alkalmazzák háti- és nyaki feszültség, gerinc eredetű fájdalmak, térd-, csípő-, könyökfájdalmak, vállba-, karba sugárzó fájdalmak, meszes váll, sportsérülés esetén, de beválhat sarki és talpi eredetű panaszok, sőt, a szédülés, fejfájás, fülzúgás bizonyos formáinál is. A terápia eredményessége már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához 2-6 kezelésre is szükség lehet.

www.oxygenmedical.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Áltanálos iskola és Vörösmarty neve helytelenül - két csúnya baki egy lenti iskola névtábláján

Áltanálos iskola és Vörösmarty neve helytelenül - két csúnya baki egy lenti iskola névtábláján

Az iskola igazgatója azt írta, ők is észlelték a problémát és jelezték a gyártó felé, aki azonban nem teljesítette a javítást határidőre.
A szerkesztő ajánlja