SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segítse a fogyást természetes anyagokkal!

Családinet [cikkei] - 2012-05-22
A tartós fogyáshoz elengedhetetlen az életmódváltás, amely mozgásra és megfelelő táplálkozásra épül. Dr. Bakanek György, az Oxygen Medical táplálék-kiegészítési specialistája azonban néhány olyan kiegészítő anyagot ajánl, amely felgyorsíthatja a fogyást.
Segítse a fogyást természetes anyagokkal!

Az agyat is táplálni kell

Ritkán gondolunk bele, de az agy optimális működéséhez rengeteg energia szükséges, átlagosan 110-140 gramm szénhidrát naponta. Vagyis ha koplalással szeretnénk fogyni, nem csak az egészségünknek ártunk és beindítjuk a jojó-effektust, de az agyi tevékenységünket is megnehezítjük. El kell tehát fogadnunk, hogy a szénhidrátok nélkülözhetetlenek, különösen a jó minőségű, teljes kiőrlésű gabona, amely lassan szívódik fel, és így egyenletes vércukor- és energiaszintet biztosít. Mérsékeljük viszont a finomított szénhidrátok- cukros üdítők, édességek, glutén tartalmú szénhidrátok fogyasztását.
Az étrendünknek fontos alkotóelemei kell, hogy legyenek még a gyümölcsök, zöldségek, amelyek nem csak természetes szénhidrát-források, de antioxidánsokban is gazdagok, így védik a szöveteinket az úgynevezett szabadgyököktől. Ezektől pedig érdemes óvakodni, hiszen nem csak a méregtelenítést gátolják, de az öregedést is gyorsítják. Ugyanígy érdemes sok tengeri halat fogyasztani, hiszen a halolajban található esszenciális zsírsavak bizonyítottan hozzájárulnak az agy kiegyensúlyozott működéséhez. Növelhetjük a teljesítőképességünket, ha hüvelyesek kerülnek a tányérunkra, hiszen ezek gazdagok fehérjében, szénhidrátokban, rostokban, vitaminokban, sőt, omega-3 zsírsavak is találhatók bennük.

Extra segítők

Ha gyorsítani szeretnénk a fogyást, érdemes még kiegészíteni az étrendünket króm tartalmú ételekkel, mint a gabonák, a sörélesztő, a búzacsíra, a magvak vagy a máj. Ez az ásványi anyag ugyanis serkenti a szénhidrát- és cukoranyagcserét, erősíti az inzulinhatást, gyorsítja a fehérjék beépülését és növeli a teljesítőképességet.
Sokat emlegetik az L-karnitin nevű aminosav származékot is, amely nélkül a zsírsavak nem kerülnének el arra a helyre, ahol energiává alakulhatnak, ezért szerepe igen jelentős. Ezt szokás úgy megfogalmazni, hogy energiává alakítja a testben tárolt zsírokat, ezzel növeli az energiaszintet és elősegíti a fogyást. Bár az L-karnitin legfőbb természetes forrásai a húsok – különösen a vörös húsok – érdemes szakember tanácsát kérni a táplálék-kiegészítő formájában hozzáférhető pótlásról.
A szójalecitin pozitív hatásaival is találkozhattak már a sportolók, hiszen hatékonyan csökkenti az ízületi fájdalmakat. A lecitin fő alkotórészeinek, a kolinnak és az inozitolnak zsírégető hatást is tulajdonítanak, de a megfelelő készítmények kiválasztásához ajánlott szakértő tanácsára hagyatkozni.

Kúra helyett életmód

-Bár a táplálék-kiegészítők hasznos segítők lehetnek a fogyásban, de csakis személyre szabottan. Az is tény, hogy a fogyókúrák helyett életmódváltásra van szükség! Hosszú távú eredményt csak az hoz, ha új elvek, étrend és edzésterv szerint élünk – mondja dr. Bakanek György, az Oxygen Medical táplálék-kiegészítési specialistája.

Azt kell látnunk, hogy a szervezet elsődleges energiaforrásai a szénhidrátok. Ha ezeket felhasználtuk, következik a zsírok elégetése, végül szükség esetén a szervezet belekezd a fehérjék elégetésébe is. Az energiaraktárakat is ebben a sorrendben használjuk fel. Elsőként a máj és az izmok glikogén formájában elraktározott szénhidrát készletéhez nyúlunk, mert ez gyorsan hozzáférhető, mintegy 300-400 g, azaz 1200-1600 kcal erejéig. A gyorstartalékok apadásával indul meg a zsírégetés. A zsírszövet elfogyasztásához tehát intenzív testmozgásra és szénhidrátszegény táplálkozásra van szükség. Olyan fizikai aktivitás a legcélravezetőbb, amely annyi energiát igényel, hogy a glikogén-tartalékokon túl a zsír-raktárakból is éget, legalább 20-30 percig tartó intenzív munkával és olyan pulzusszám-növekedéssel jár, ami edzi a szívet és serkenti a vérkeringést. 

www.oxygenmedical.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja