A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Nő Belső Forradalma = a Férfi megújulása

Knolmár Marica [cikkei] - 2011-01-31
Nagyon sok nőt hallgattam már meg arról, - és köztük magamat is - hogy miért nem jó a férfi, hogy milyennek kellene lennie ahhoz, hogy jó legyen, hogy megfeleljen az igényeinknek, az elvárásainknak. Tapasztalataimon és a férfiak hiányosságainak bizonygatásán túl azt látom, hogy bizony nagyon, nagyon, nagyon is szükség(ünk) van a férfiakra...
A Nő Belső Forradalma = a Férfi megújulása

turiyamIgen, és most mondhatnánk, hogy "de nem így!" – de most, ezt nem mondjuk. Most másképpen, egy másik szemmel közelítsünk a férfiakhoz.

Globális átalakulásban, krízisben vagyunk, melynek nem csak materiális, hanem spirituális vonatkozásai is vannak. Nem csak kívül, hanem belül is válságos időket élünk. Sok  a probléma, a válás, a betegségek, bizonytalanság van a családok körül. Az jó, hogy hatékony megoldásokat keresünk a felmerülő konfliktusok rendezésére, de sajnos közben nem vesszük észre, hogy már rengeteg információt felhalmoztunk – már túl sokat is és a körülmények, valahogy mégsem rendeződnek - vagy talán éppen ezért nem. Változtatni szeretnénk, de úgy látszik nem külső változásokra, hanem belső változásra van szükségünk.


Gandhi üzenetét, már a legtöbben hallották: "Legyél te a változás, amit a világban ( jelen esetben a férfiban) látni szeretnél.” – mégis kevesek szánják el magukat a valódi belső változásra.

Bármennyire is bántja az igazságérzetünket, nem szabad már a férfiakat okolnunk a szexben, a párkapcsolatban megjelenő problémáinkért, - mert nem figyelmesek, vagy felületesek és mert nem úgy csinálják, ahogy mi szeretnénk... -  vagy egyéni életünk nehézségeiért, még akkor sem, ha úgy érezzük "mennyi mindent megtettünk értük, hogy jó, jobb legyen és mégsem jó, nem kell neki..." Azt gondolom, hogy a külső információk halmozása, az elégedetlenség és a "jókislányság" helyett,  mostanra már  belülről, önmagunktól kell ismereteket gyűjtenünk, ha a férfiakkal való kapcsolatunkban a harmónia, az egyensúly a célunk. Tudom, mennyire borzasztóan nehéz tud lenni a szembesülés, hogy  nem a másik fél hibájának, felelősségének a felderítése a fontos. Nem könnyű önmagunkért vállalni a felelősséget. Mégis talán eljött az ideje, hogy a régi szokásos látásmódunkon túl másképpen tekintsünk önmagunkra,  hiszen akkor a férfiakat megpillanthatjuk felesleges szenvedéseink nélkül olyannak, amilyenek valójában.

Knolmár Marica - Turiyam / JógaSzer  www.turiyam.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja