SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elektrostressz és elektroszmog (majdnem) laikus szemmel

Farkas-Cseh Lívia (szabadságon) [cikkei] - 2011-01-27
Talán soha nem írok erről a témáról, ha nem kísértem volna el a férjem osztályát még az ősszel egy erdei iskolába.
Mi köze az erdei iskolának az elektrostesszhez?
Igazából semmi köze nem lehetne, hiszen az erdei iskola pont arról szólna, hogy a természettel foglalkozzunk.
Elektrostressz és elektroszmog (majdnem) laikus szemmel

Ez a 17 db 7. osztályos gyerek viszont igazi függő… mobil-függő. Attól a pillanattól, hogy eljöttünk otthonról, az összes gyerek azzal szórakozott, hogy a mobiltelefonjukat fogták a kezükben, és azon zenét hallgattak, „cseteltek”, „fészbukoltak”. EGÉSZ NAP! MINDEN NAP! És amikor nem zenét hallgattak, vagy szórakoztak, akkor telefonáltak rajta. És amikor nem telefonáltak, akkor ott volt a fülüknél, a párna alatt/mellett. Volt, aki headsettel a fülében, telefonnal a kezében aludt el, vagy akár egész éjszaka azzal aludt! Egyszóval MINDIG ott volt náluk, bekapcsolt, működő állapotban. MINDIG. Egy percre sem tudtak megválni tőlük. Ez az egy hét ledöbbentett, de nagyon.

Emlékszem, hogy egyszer végeztek velünk egy kísérletet: 5 perces telefonálás vagy telefon kézben való szorongatása mennyire leterheli a szervezetet. Az erőnk sokkal hamarabb elfogyott a telefon szorongatása vagy telefonálás után, mintha nélküle próbáltunk ellenállni a kezünk lenyomásának. Ez persze igen szubjektív vizsgálat. A hőtérképes felvételek viszont már objektívek, bizonyítják, hogy pl. egy 5 perces telefonálás mennyire melegíti fel a környéki szöveteket, mennyire változtatja meg az agy elektromos hullámait, stb. Mennyi hiperaktív, nyugtalan, feszült gyermek, felnőtt szaladgál az utcán. Nem értjük, hogy az amúgy nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekünk miért lesz agresszív egy telefonálás után (persze, ha rossz hírt kapott, az más... smiley ). Jómagam már régóta egy ún. sugárzásvédőt használok a telefonomon, mert egy-egy hosszabbra nyúló beszélgetés alatt rettentően szenvedtem, úgy érzetem, hogy kiég a fülem, megsült az agyam fele, és megfájdult a fejem. Beszereztem egy kis chip-et, ami valamit csinál a káros frekvenciájú elektromágneses hullámokkal úgy, hogy az 5 perces telefonálás után nem sül ki a fülem, nem fájdul meg a fejem, és a zsebemben is tudom hordani a telefont, mert nem kezd el lüktetni a vakbelem tőle. Tudom, ez nem volt igazán szakszerű leírás, ezért inkább megpróbáltam a tényeket, veszélyeket összegyűjteni (Köszönet Baár Zsuzsinak az ebben nyújtott segítségéért!).


Tény az, hogy a nap 24 órájában elektromágneses térben élünk. Ebből a természetes források (légkör-Nap-Föld viszonylat) ősidőktől fogva léteznek, nem is ezekkel van a baj. Általában a mesterséges források azok, amik leterhelik a szervezetet, amik az elektroszmogot alkotják. Pontosabban fogalmazva az elektroszmog, az elektrostressz a különböző technikai eszközök, elektromos vezetékek, berendezések, informatikai berendezések, adótornyok, egyéb elektromosan feltöltődött felületek, magnetizált anyagok által kibocsátott mesterséges terek és sugárzások összessége.

Egy 2002-ben végzett osztrák tanulmány szerint az emberek kb. 19%-a érzékeli az elektroszmogot. (Ezek szerint én ebben a 19%-ba tartozom… Hozzáteszem, hogy szerintem ez az arány nagyobb, csak sokan nem tudják, hogy amit éreznek, az elektrostressz, elektroszmog. Szerintem mindenkivel előfordult már ez az egyszerű jelenség, hogy úgy érezte, kiég a füle a telefonálás közben)

Ezek a terek és sugárzások károsan hatnak az emberi szervezetre, ha túl magas vagy hosszú ideje tartó terhelésről van szó (az EU kérésére és területén folytatott vizsgálatok alapján)
 
Az elektroszmog terhelés kapcsán az alábbi tünetek léphetnek fel:
  •  alvási zavarok
  •  kimerültség, fáradtság
  •  gyakori fejfájás
  •  pszichés zavarok, depresszió
  •  magas vérnyomás
  •  szívritmus zavarok
  •  gyengülő immunrendszer
A legnagyobb potenciális terhelésforrások:
 
  • mobiltelefon használata, kiváltképp, ha menet közben telefonálunk. Ilyenkor ugyanis a telefonunk folyamatosan újabb és újabb átjátszó állomást keres magának, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a vétel, tehát folyamatosan magas terhelés hat ránk.
  • számítógép, laptop több órás használata
  • fekvőhely melletti működő elektromos készülék (telefon, TV, konnektorok, vezetékek az ágy alatt). Ez különösen a babákra hat negatívan, őket sokkal érzékenyebben érintik ezek a berendezések. Nyugtalanabbul alhatnak, stb.
  • mikrohullámú sütő: Sokat vitatott téma, hogy valóban káros-e vagy sem. Tény, hogy a mikroban elkészített étel tápanyagtartalma a nullával egyenlő, ez a legrosszabb főzési módszer. Ebből adódóan a mikrohullámú sütő egyetlen dologra jó: fertőtlenítésre.
Az elektromágneses terek biológiai hatásáról
Az elektromosság használata, a sok új technológia új kihívásokat hordoz magában. Számtalan tudományos tanulmány és kísérlet igazolja az elektroszmog egészségkárosító hatását. Környezeti és egészségügyi hatásai még nem teljesen ismertek. A nyugati országokban, ahol már több évtizede az épületbiológusok ezekkel a jelenségekkel foglalkoznak rengeteg gyakorlati tapasztalat, eset bizonyítja, hogy a mérésekkel meghatározott terhelések csökkentése megszüntette az embereknél fellépő panaszokat. Nemcsak az elmélet, hanem a gyakorlat is azt mutatja, hogy összefüggés van az elektroszmog és a szervezet zavarai között.
 
A piacon több cég is ajánlja a különböző sugárzásvédő (EMF-harmonizáló) termékeket. Én az alábbi szempontok alapján választottam a jelenlegi chipemet:
-      Háttér információk: az előző sugárzásvédőről azt hittem, hogy örökké tartó védelmet nyújt, merthogy ezt mondták. A jelenlegi cég világosan elmagyarázta, hogy minden ilyen, mobiltelefonra ragasztható chip/matrica élettartama attól függ, hogy mekkora a telefon SAR értéke, milyen üzemmódban használjuk (3G, vagy hagyományos), stb. Ezen információk alapján már én is korrekt módon ajánlhattam a vendégeimnek, ismerőseimnek.
-     Technikai tényezők: értem ezalatt, hogy pl. áthelyezhető-e másik telefonra, mennyire könnyen válik le a telefonról (láttam olyan matricát, amit egyfolytában ragasztgattak vissza a telefonra, pedig nem volt egy éves sem.). Az én chipem nagyon jól tapad a telefonhoz, de megfelelő elővigyázatossággal leemelhető a készülékről, és áthelyezhető egy másikra, ha szükséges. Én ezt már megtapasztaltam, mert egy héttel a chip beszerzése után tönkrement a telefonom, így le kellett cserélnem.
-      Ár: ami nem egy elhanyagolható dolog.
-      Tudományos háttér: az általam választott chipet egy magyar professzor, Prof. Dr.Dr. Phd Varga András vizsgálta be és dokumentálta a cég többi termékével együtt (épületharmonizáló). Prof. Dr.Dr. Phd Varga András a Heidelbergi Egyetem elektro-bio-klimatológiai kutatóosztály vezetője volt, nem csak orvosprofesszori, hanem elektromérnöki doktori diplomával is rendelkezett, és igazságszakértőként is dolgozott.
 
Érdemes komolyan venni ezt a témát, és tájékozódni, tenni a probléma ellen. Vagy úgy, hogy kidobjuk ezeket a berendezéseket az ablakon, vagy úgy, hogy okosan használjuk őket és védelmet rakunk rájuk.
 
Farkas-Cseh Lívia (szabadságon)


Farkas-Cseh Lívia (szabadságon)
Természetgyógyász - fitoterapeuta

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/416-76-62
Skype: putzlivi
Honlap: http://www.smaragdhaz.hu
Blog: www.holisztikusgyogyulas.blogspot.com
www.ortomolekularis-medicina.blogspot.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja