SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszi nagytakarítás kívül-belül

Családinet [cikkei] - 2010-04-05
 [X]

Alig vártuk már, hogy elolvadjon a hó és arcunkon érezzük az első langyos tavaszi napsugarak simogatását. A tavasz a tisztítás, a méregtelenítés időszaka, amikor a hosszú tél után testünk-lelkünk megújulásra vágyik.
Tavaszi nagytakarítás kívül-belül

A tavasz ébredezésével mi is aktívabbá válunk, izmaink is mintha nagyokat nyújtóznának a hosszú téli álom után. Hogyan ébresszük fel testünket a természettel összhangban? Ehhez adunk néhány tippet, hogy energikusan,  „tavaszi fáradság” nélkül  élvezhessük a tavaszt.

Irány a természet!

Ahogy kisüt a nap, menjünk
ki a kertbe, az erdőbe, magunkba szívni a friss tavaszi iHarmónikus természetllatokat. A tavasz a szerelem évszaka is, ilyenkor szinte megtelik a levegő szerelemmel. A nagy erdei séták nem csak a szerelmi életünkre és a hormonjainkra, hanem a keringésünkre és az állóképességünkre, de a lelkünkre is jó hatással vannak. Gyönyörködjünk a virágba boruló természet lenyűgöző látványában. Pattanjunk kerékpárra, fussunk, jógázzunk, töltsünk minél több időt a szabad ég alatt!

Belső nagytakarítás természetesen

Immunrendszerünk ellenálló képessége 80%-ban az emésztőrendszerünk állapotától függ. Ezért fontos, hogy az emésztésért és a méregtelenítésért felelős szerveinket  időről-időre megtisztítsuk, és erre az egyik legalkalmasabb időszak a tavasz. A téli hidegben jobban kívánjuk a melegítő, zsírosabb ételeket. A nagy karácsonyi, farsangi evések alkalmával pedig gyakran túl sok cukrot fogyasztunk, ami jelentősen megterheli az emésztésünket. A terhelés elleni küzdelemre a szervezetünknek extra energiákat kell áldoznia. A húsvétot megelőző 40 napos böjt ugyan a keresztény vallás hagyománya, de ma már tudjuk, hogy a böjtölés nemcsak a lélek és a szellem, hanem elsősorban a test tisztulását, méregtelenítését szolgálja. Napjainkban nagyon sokfajta méregtelenítő kúra létezik már, ki-ki testi, szervi adottságaihoz, kitartásához mérten tud választani a számtalan lehetőség közül. Ha a léböjt mellett döntünk, fontos, hogy orvos vagy szakember felügyelete alatt végezzük, mert ha nem tartjuk be a léböjt szabályait, az egészségünkre káros hatásai lehetnek. A test már akkor is beindítja méregtelenítő folyamatait, ha egy-két héten keresztül kerüljük a nehezen emészthető ételeket, a húst, a fehér lisztből, finomított cukorból készült ételeket, a zsíros dolgokat, a szénsavas italokat.


Helyettük együnk minél többet a tavaszi hónapokban termő zöldségekből, ezeknek kifejezetten intenzív salaktalanító hatásuk van: retket, medvehagymát (vajas barna vagy teljeskiörlésű kenyérre aprítva nagyon finom reggeli), sóskát, spárgát. Készítsünk ízletes, színes salátákat, oliva olajjal, magvakkal. Igyunk kúraszerűen 2-3 héten keresztül csalánteát, segíti a kiválasztást. Testünk meghálálja ezt a kis odafigyelést és érezni fogjuk, hogy kevésbé fáradunk el, kiegyensúlyozottabbak leszünk, több erőnk és energiánk marad tennivalóinkat elvégezni és odafigyelni azokra, akik fontosak számunkra, a szeretteinkre, a kedvesünkre.

Harmóniában a természettel - a fogamzásgátlásban is

Harmónikus nőAz első napsugarak, a madárcsicsergés, a virágba boruló természet romantikára csábít. A nagy tavasz zsongásban azonban ne feledkezzünk meg a biztonságról sem. Szerencsére ma már megtehetjük, hogy olyan védekezési módszert találjunk, ami harmonikusan illeszkedik a női szervezethez, hiszen létezik egy egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, új generációs fogamzásgátló tabletta is, aminek kifejlesztésekor a női szervezet természetes ciklusát vették alapul.

Tipp: www.harmoniqusno.hu

L.PH.Gynecology.2010-03-26.1424

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja