SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Programokkal, nyuszisimogatóval készül a húsvétra az Állatkert

Családinet [cikkei] - 2022-04-13
Nyuszisimogatóval, családi kézműveskedéssel és rengeteg élménnyel, látnivalóval várják a látogatókat a Budapesti Állatkertben a húsvéti hosszú hétvégén. Lesz jelképes nyuszi örökbefogadás is, és sok kisállatot is megcsodálhatnak a látogatók. Nagypénteken születésnapi köszöntést is tartanak, ezen a napon lesz 45 éves a kert legidősebb gorillája.
Programokkal, nyuszisimogatóval készül a húsvétra az Állatkert

A hagyományoknak megfelelően rengeteg programmal, élménnyel, látnivalóval készül a húsvéti hosszú hétvégére a Fővárosi Állat- és Növénykert. A gyerekeket az Állatkert két különböző pontján nyuszisimogatóval várják a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszak mind a négy napján. A simogatható nyuszik „váltott műszakban” teljesítenek majd „szolgálatot”, az állatkerti munkatársak folyamatos felügyelete mellett. Ennek a programnak az élményen túl az is a jelentősége, hogy az Állatkert, amellett, hogy igyekszik felhívni a figyelmet a felelős nyúltartásra, alternatívát is szeretne kínálni azoknak a családoknak, akik belátják, hogy nem tudnának hosszú távon gondoskodni egy nyúlról, de nem szeretnék, ha a gyerekek kimaradnának a „nyuszi-élményből”. Ugyanezen okok miatt az Állatkerti Alapítvány jelképes húsvéti nyuszi örökbefogadást is szervez.

Nagyszombaton és húsvét vasárnapján kreatív kézműveskedéssel is várják a gyerekeket, családokat. Ilyen program két helyszínen is lesz: az Állatkert főbejáratánál, illetve a Majorságban, az állatsimogató mellett.

Az Állatkert munkatársai számos további közönségprogrammal, látványetetéssel, állatbemutatóval is készülnek. Többek között lesz merüléses cápaetetés, illetve cápatréning, sörényes hangyász látványetetés, bonsai bemutató, trópusi növényszemle, oroszlánfóka tréning és elefántiskola is.

Különösen sok most a cseperedő kisállat! Egy részüket, így a nemrég született kecskegidákat, kisbárányokat, illetve az Ella nevű kisbocit a háziállatokat bemutató Majorságban láthatja a közönség. De gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó, veszélyeztetett fajnak számító arany oroszlánmajmoknál is: a szüleik hátán csimpaszkodó kölyköket egy kis szerencsével már meg lehet csodálni. Továbbra is nagy népszerűségnek örvend Samu, a kiselefánt, aki nemsokára egy éves lesz, a két párduckölyök, valamint az óriásvidra kölykök is.  

Nagypénteken, azaz április 15-én a húsvéti programok mellett egy születésnapot is ünnepel az Állatkert. Liesel, a kert legidősebb gorillája ugyanis ezen a napon tölti be 45. életévét. Az ünnepeltet délelőtt 10 órakor köszöntik fel, ezt követően pedig egészen délután 4-ig a Jane Goodall Intézet várja a természetvédelem és az emberszabásúak iránt érdeklődő közönséget a gorilláknak is otthont adó Emberszabásúak Házában. Az innen a Varázshegy felé vezető üvegfolyosó egyúttal egy kiállításnak is helyet ad az „Egy hely, ahol jó lenni” című rajzpályázat válogatott alkotásaiból.

húsvéti programok az Állatkertben

 

Programok a Margitszigeti Kisállatkertben is!

A Fővárosi Állat- és Növénykert által működtetett Margitszigeti Kisállatkertben is lesznek programok a húsvéti hosszú hétvégén. Nagypéntektől húsvét hétfőig minden nap 10-től 16 óráig húsvéti kézműveskedés, 13 órai kezdettel pedig a Kisállatkertben lakó állatok vezetéses bemutatása várja a családokat. Napközben a pónilovakkal testközelből ismerkedhetnek a gyerekek.

Nyitókép: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja