SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szalagavatóra bombaformában? Hölgyeim csak ugyanilyen okosan!

Schillinger Zsú [cikkei] - 2009-09-07
A második interjúalanyunk Polli, aki szerencsére elég korán felismerte az egészséges életmód fontosságát. Külön jó, hogy saját normális tempóban, rohamszerű fogyókúrák nélkül csinálja. Hajrá Polli, jó alakulást!
Szalagavatóra bombaformában? Hölgyeim csak ugyanilyen okosan!

1. Kérlek mesélj magadról néhány szóban! Milyen élethelyzetből vágtál bele a fogyókúrába?

17 éves vagyok, most leszek végzős a gimiben. Hogy mikor és miért híztam meg - konkrétan - arról fogalmam sincs, túlsúlyos vagyok, mióta az eszemet tudom.

12 éves koromban történt
fogyó"valami", mikor elkezdtem fogyni minden erőfeszítés nélkül, és nem foglalkoztam vele. Nem érdekelt. 85 kilóból lement 10. Nem úgy 15 évesen! Elkezdtem táncra járni, de még nem hittem el, hogy az étkezés számít, tehát egy dekát se fogytam.

Nyáron kezdtem el DVD-kre tornázni, Béres Alexandrára főleg, de kapcsolatunk nem volt hosszútávú. Az év 5 kg veszteséget hozott. Idén nyártól úgy érzem, kicsit okosabban vágtam bele. Most 10 kilót szeretnék száműzni.

Élethelyzet? Nos... ki ne szeretne gyönyörűen mutatni a szalagavatós ruhában? :-) De az egészségem szempontjából is fontosnak tartom, kicsit sem mellékesen.

A környezetemet próbálom "fertőzni", eddig főleg anyukámat sikerült. Összességében nem hátráltatnak, de nem is segítenek.

2. Milyen táplálkozási módszer(eke)t választottál?

Egy éve folytattam a vacsora eltörlése nevezetű módszert, ami abból áll, hogy 5 után nem szabad enni semmit. Most azonban nemrég felhagytam vele, mert felhívták rá a figyelmemet, hogy tönkretehetem vele az anyagcserémet.

Most próbálok egészségesen étkezni, délután inkább már csak fehérjét és zöldséget enni, figyelek az adagokra és a kalóriákra.

3. Milyen mozgásformát választottál a fogyókúrádhoz?

Az első lépés a tánc volt, mert gyönyörű mozgásformának tartom. Utána jöttek a DVD-k, jelenleg egy nap kardió, egy nap erősítés és egy nap Callanetics, azt pontosan nem tudom, milyen kategóriába kéne tennem.

A legnehezebb talán a lustaság volt, de valahogy mindig sikerült legyőzni. Mára már olyan szinten része a napi rutinomnak, hogy nagy bajban vagyok, ha kimarad.


Azt figyeltem, hogy szimpatikus, motiváló-e az edző, az alatt az idő alatt megdolgoztat-e, és hogy mennyire változatos gyakorlatokat tartalmaz. Egy DVD mellett addig tartok ki, amíg elég kihívást jelent, utána váltok.

4. Mi a fő célod, és a motivációd? Ezt milyen módszerrel támogatod?

A célom, hogy leadjak 10 kilót, izmosodjak, és egyáltalán, jobban, erősebbnek érezzem magam a bőrömben. Azt gondolom, ez az élet minden területére kihat, és magabiztosságot ad.

Az egyetlen segítség, amit csináltam magamnak, a blogom. Az eredményeimet is ott követem. A körülöttem állók nem játszanak ebben a törekvésben kiemelt szerepet. Na jó, a barátnők néha bűnbe csábítanak, de ilyenek a barátnők.


5. Voltál már mélyponton? Mi okozta, és hogyan sikerült túllépned rajta?

Hogyne lettem volna mélyponton. Időnként jön egy-egy ilyen nap, mikor se erőm, se kedvem belevágni a tornába. Ha inkább a kedvről van szó, akkor valahogy mégiscsak ráveszem magam, általában magam elé idézem a vágyott célt.


Hosszabb mélypont hálistennek eddig nem volt, lekopogom. Az ételekkel úgy vagyok, hogy például csoki nélkül nem tudok létezni. Egyszerű
blogen csak kevesebbet eszem belőle, inkább a nap eleje felé, és belepasszírozom a kalórialimitbe. Maximum kicsit kevesebbet eszem főétkezéskor, vagy mondjuk kevesebb húst, több zöldséget, tehát kompenzálok.

+1. Miért kezdtél ebben a témában blogolni? Miért tartod fontosnak?


Azért kezdtem el blogot vezetni, mert már jónéhányat olvastam előtte, és motiválónak tartottam őket. Valóban - így kevesebb a kilengés, mert tudom, hogy valakinek minden nap be kell számolnom, hogy mit ügyködtem, és kínos, mikor rossz dolgokról kell vallanom. :-) Plusz nagyon jó, hogy azok a blogos csajszik, akik már tapasztaltabbak e téren, sokat segítenek nekem is, és buzdítanak. :-)

Polli alakul: http://polli-n.freeblog.hu

Köszönjük Polli, és további sok sikert kívánunk!



 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja