SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"A család nem igazán érti, miért fogyókúrázom"...

Schillinger Zsú [cikkei] - 2009-09-04
A következőkben 5 Nőt fogok meginterjúvolni, akik fogyókúráznak, méghozzá jól, jó hozzáállással, és úgy gondolom, mindenki megtalálja köztük a neki való példaképet.

Az első interjúalanyunk Moroandi, aki anyaként, két kicsi lány mellett küzd a kilók ellen. Csodálom az eltökéltségéért, mert nem egyszerű úgy legyőzni önmagunkat, ha közben a saját családunk is keresztbe tesz. Puszta jószándékból, és értetlenségből.

1. Kérlek mesélj magadról néhány szóban! Milyen élethelyzetből vágtál bele a fogyókúrába?

38 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja, a nagyobb lányom 7 éves lesz, a kisebb most múlt 1 éves.

Az első terhesség alatt híztam 14 kilót, és még a szoptatás alatt is ráhíztam 2 kilót. Ebből aztán sikerült leadnom 8 kilót, a második terhességet 62 kilóval indítottam és 71 kilóval fejeztem be.

Magas volt a vércukor szintem, figyelni kellett a szénhidrát bevitelre. 67 kilóval kezdtem el diétázni, akkor indítottam a blogot is. Az ok: szeretnék 55 kilóra visszafogyni, mert azzal a súllyal éreztem magamat jól.

Még 10 kiló van hátra. A családom nem veszi igazán komolyan, sértődés van, ha nem eszek az ilyen-olyan ebédből, ha meg eszek, akkor másnap megkapom, hogy nem vagyok elég kitartó. Köszi.

2. Milyen táplálkozási módszer(eke)t választottál?


Próbáltam 90 naposat, kb. 1 hónap után abbahagytam, ha jól emlékszem a víz nap előtt, ez idő alatt szinte semmit nem fogytam, és állandó para volt, hogy ma éppen mit ehetek.

Aztán Norbi update-tel igyekeztem az első szülésem után fogyni, meg Réka DVD-re tornáztam, így sikerült is 8 kilót leadnom, bár Rékát Alexandrára cseréltem.

A 90 naposat a barátnőm ajánlotta.


3. Milyen mozgásformát választottál a fogyókúrádhoz?


Mindig itthon tornáztam valamilyen DVD-re, Rubint Réka, Alexandra, Norbi, Fit-ball tréning Antal Miklóssal. Réka számomra követhetetlen volt, Alexandra nagyon jó, bár odáig soha nem jutottam, hogy elejétől a végéig az összes gyakorlatot meg tudnám csinálni. A Fit-Ball tréningnek meg a minősége volt katasztrófa.



Jelenleg a pilates mellet döntöttem, Simonfi Ági igazán remek oktató, nagyon tetszik a kezdőknek és középhaladóknak összeállított program, végig is tudom tornázni, és mégis érzem másnap az izmaimon, hogy meg lettek dolgoztatva.

4. Mi a fő célod, és a motivációd? Ezt milyen módszerrel támogatod?

A végső cél az 55 kg, és a hűtőre ki is raktam egy ilyen képet magamról

Mivel nem haladok olyan jól, mint ahogy elterveztem, orvos barátnőm adott múlt szombaton kezembe egy komplett életmódváltásra szoktató programot.

Egy kicsit bonyolultnak tűnik, de még egyszer-kétszer átolvasom, és menni fog. A család nem igazán érti, miért fogyókúrázom, a férjem egyenesen kijelentette, hogy 2 gyerek szülése után nem is lesz kisebb a hasam a mostaninál.

5. Voltál már mélyponton? Mi okozta, és hogyan sikerült túllépned rajta?

Én a terhességek alatt híztam meg, de amit után lefogytam, azt tartani is tudtam. Most egy kicsit nehezebben, lassabban megy, de ettől még nem adom fel. Legfeljebb nem 3 hónapig tart, hanem 6 hónapig. Ezzel az új életmódváltásra szoktató programmal könnyű lesz a kívánt testsúlyt is megtartani.

+1. Miért kezdtél ebben a témában blogolni? Miért tartod fontosnak?

Azért írom a blogot, mert talán a saját tapasztalataimmal tudok segíteni a hozzám hasonló cipőben járó édesanyáknak.

http://fittmami.blog.hu


Köszönjük Moroandi, és további sok sikert kívánunk!

Kedves olvasó! Hamarosan valami nagy megleptés készül a Csodanő Fitnesz Videó portálon ( http://www.csodano.hu ), tehét figyelj, és ha gondolod, iratkozz fel a hírlevelünkre! Szeptember hetedikén minden kiderül!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

A szülő egyszer csak elkezdi érezni, hogy valami nincs rendben. A gyerek minden nap úgy indul el az iskolába, mint aki poklot készül járni. Rémálmai vannak, reggel karikás szemekkel ébred, fejfájásra, hasfájásra panaszkodik. Több pénzt kér tízóraira, mégis alig eszik, veszít a súlyából, tolltartója, személyes tárgyai rendre eltűnnek. Biciklije tele van sérülésnyomokkal, jegyei romlanak, hosszú ujjú pulóverét a csuklójára húzza, kapucniját pedig a fejére. Amikor saját magáról, mint értéktelen és semmire való emberről nyilatkozik meg, a szülő már biztos benne: valaki zaklatja, bántalmazza őt az iskolában. A fenti példák már súlyos abúzusra utalnak, melyben azonnal segítséget kell kérni.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
A szerkesztő ajánlja