SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

K&H gyógyvarázs: mesejáték turné a gyermekek lelki egészségéért

Családinet [cikkei] - 2009-07-13
Idén is országos szórakoztató gyerekprogrammal segíti a kis betegek lelki gyógyulását a K&H gyógyvarázs. A K&H Csoport gyermekegészségügyet támogató programja a kezdetek óta minden nyáron 15 állomásos, gyerekeknek szóló előadássorozattal látogat el a kórházakban fekvő kis betegekhez. A program az elmúlt évek során összesen 73 helyszínen több mint 2500 gyermeknek nyújtott felhőtlen szórakozást a kórház falai között.
K&H gyógyvarázs: mesejáték turné a gyermekek lelki egészségéért

A K&H így is kíván tenni azért, hogy a gyermekek gyógyulása minél gyorsabb legyen, s újra teljes életet élhessenek. A napokban a K&H gyógyvarázs - a programhoz nemrégiben csatlakozott - médiapartnere, a Ringier Kiadó is részt vett az eseményen. Fazekas Kira, a Women Network főszerkesztője örömmel nézte meg a gyerekekkel a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján bemutatott mesejátékot. A „Varázslatos ládika” című előadást az Alela Kulturális Egyesület vitte színpadra.

„A gyerekek mindig is fontos helyet kaptak az életemben. Szabadidőm egy részében - amióta csak tehetem - olyan karitatív tevékenységeket végzek, melyek keretében gyerekeknek segíthetek. Lapjainkban évek óta kollégáimmal, havi rendszerességgel mélyebben is foglalkozunk gyermekeket érintő problémákkal. Amikor a K&H Csoport felkért, hogy vállaljak szerepet a K&H gyógyvarázs zsűrijében megtiszteltetésnek éreztem, hogy egy ilyen hosszú múltú gyermek-egészségügyet támogató program aktív és segítő részese lehetek. A Ringier Kiadó minden évben több olyan terület is kiválaszt, ahol a médiában betöltött súlyának megfelelően segíteni tud társadalmi kérdésekben. Ezek között a területek között 2006 óta kiemelten szerepel a gyermekek segítése. A gyermekétkeztetés, sérült gyermekek, ifjúsági sport, nevelőszülő program és a gyermekek segítésével foglalkozó szervezetek támogatása után a K&H gyógyvarázs programja ismét egy olyan lehetőség, amivel tenni tudunk a gyermekekért.”
- mondta el Fazekas Kira, a Women Network főszerkesztője.

„Ahhoz, hogy egy betegségből kilábaljunk - mindannyian jól tudjuk - a lélek gyógyulása is szükséges. Egy szép mese vagy egy kedves játék, nem csak a kórházban töltött nehéz perceket feledteti, hanem a gyermekek lelkét is ápolja, elősegítve ezzel a felépülést” - osztotta meg tapasztalatait, Érsek-Csanádi Gyöngyi az Alela Kulturális Egyesület bábművésze.

 „Nem ez az első alkalom, hogy a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján járunk, hiszen már a program kezdetekor 2004-ben mesejátékkal látogattunk el ide. 2006-ban a K&H MasterCard bankkártyás vásárlásokból összegyűlt támogatás keretében 8 millió forint értékben adhattunk át orvosi készülékeket, eszközöket a klinika Onko-haematológiai részlegének. Tavaly pedig az országos pályázaton 4,75 millió forint értékben kapott műszertámogatást a Sote II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya és ugyanebben az évben a K&H dolgozói által összegyűjtött könyveket és játékokat adhattunk át a gyermekklinikának. Az elmúlt hat évben az intézményt összesen több mint 12 millió forint műszertámogatással segíthettük. A K&H így kíván tenni azért, hogy a kis betegek minél gyorsabban gyógyuljanak és újra teljes életet élhessenek” - tette hozzá Horváth Magyary Nóra a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként immár hatodik éve országos műszerpályázat során teszi lehetővé, hogy a rászoruló gyermekgyógyító intézmények és mentőállomások orvosai és ápolói létfontosságú műszerekhez és gyógyító eszközökhöz juthassanak, így azok a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program a kórházak műszerparkjainak korszerűsítése mellett a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet a kis betegek lelki gyógyulására. Az Alela Kulturális Egyesület a nyár folyamán egy budapesti és tizennégy vidéki kórházban mutatja be „Varázslatos ládika” című verses-mesés előadását. Az előadás mellé a K&H Bank helyi fiókvezetői ajándékokat is adnak a gyerekeknek.
A Ringier Kiadó 2009-ben csatlakozott a K&H gyógyvarázs programhoz. Fazekas Kira, a Women Network főszerkesztője képviseli a Kiadót a zsűriben, amely az országos pályázatra beérkező pályázati anyagokat bírálja el. A Ringier 2006 óta támogat gyermekek segítésével foglalkozó szervezeteket és programokat, melyek közül ebben az évben többek közt kiemelt szerepet kap a K&H gyógyvarázs is.

az országjáró mesejáték sorozat további helyszínei

  • 2009. július 6. - Gyula, Szentes
  • 2009. július 7. - Nyíregyháza
  • 2009. július 8. - Ózd, Balassagyarmat

  • 2009. július 9. - Budapest
  • 2009. július 13. - Pécs
  • 2009. július 14. - Keszthely
  • 2009. július 15. - Veszprém
  • 2009. július 16. - Székesfehérvár, Dunaújváros
  • 2009. augusztus 24. - Sopron
  • 2009. augusztus 25. - Kistarcsa
  • 2009. augusztus 26. - Hatvan


a K&H gyógyvarázs programról
A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány 2009-ben hatodik alkalommal indította el K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjedt az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is. Az intézmények összesen a bruttó 25 millió forintos pályázati alapból egyenként legfeljebb 5 millió forint értékben pályázhattak gyermekgyógyászati- és mentési eszközökre.
A program indulása óta nagy érdeklődésre tart számot, amit a beérkezett anyagok száma igazol, mivel a zsűri 2004-ben 65, 2005-ben 80, 2006-ban 101, 2007-ben 86 pályázatot értékelt. 2008-ban összesen 87 - 21 budapesti és 66 vidéki - gyermek-egészségügyi intézmény közül választotta ki a zsűri a nyertes pályázókat, és 7 intézmény között osztotta el a támogatásra szánt 25 millió forintot, amely így az ország 6 megyéjében segíti az orvosok és az ápoló személyzet munkáját. Az újabb támogatással a K&H gyógyvarázs indulása óta már több, mint 234,5 millió forint értékben 74 kórház, mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel, melyből 125 millió forintot pályázat útján ítélt oda.

A részletes tenderkiírás a www.kh.hu oldalon, azon belül a közösségi szerepvállalás menüpont alatt található, illetve igényelhető elektronikus levél formájában a gyogyvarazs@lwpk.hu e-mail címről.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja