SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

25 kreatív ötlet, hogy kiderüljön a baba neme - Gender party játékok

Gáspár Katalin [cikkei] - 2021-10-25
Egyre nagyobb divat Magyarországon is a gender party. A pár nem árulja el egyből a baba nemét a családnak, hanem egy kreatív esemény keretében tudatják a hírt a barátokkal és rokonokkal. Néha maga az édesapa sem tudja, sőt, az is megesik, hogy az anyuka is csak a buliban értesül róla, fiú vagy lány-e a pocaklakó. Hogy lehet felejthetetlenné, ünnepélyessé, viccessé, vagy kedvesebbé varázsolni ezt az intim pillanatot? Mutatjuk a baba nemét leleplező ötleteket!
25 kreatív ötlet, hogy kiderüljön a baba neme - Gender party játékok

A buli lényege, hogy a baba nemét egy ünnepélyes eseményen jelenti be a család, általában valamilyen vidám vagy megható formában derül ki a buli csúcspontján, hogy kék vagy rózsaszín, azaz fiú, vagy lány érkezik a családba. Gyakori, hogy a családban már van több azonos nemű gyerek, és olyankor a rokonságot különsen érdekli, hogy az „ötödik fiatok is lány lesz-e”, vagy „összehozzátok már végre azt a focicsapatot”?
 

Gender party: úri huncutság, nyugat majmolás, vagy valóban jó buli?

Nagyon sokan gondolják, hogy az egészre semmi szükség, hiszen felnőtt emberek képesek rá, hogy kulturáltan közöljék egymással az efféle híreket, és amúgy régen sem volt szokás az ilyen buli, ez a nyugati babaváró party-k mintájára terjedt el, és csak még egy hely, ahol újabb és újabb babaváró ajándékokat sajtolnak ki a nagyobb családból.

Ez természetesen nem igaz, bár az kétségtelen tény, hogy ha ilyen eseményre hívnak bennünket, akkor illendő valamilyen semleges színű – többnyire fehér – újszülöttnek való ajándékkal készülni. Minden családnak joga és saját döntése úgy örülni születendő babájának, ahogyan szeretne!
 

Az apa sem tudja, mi lesz a gyerek neme?

Ha a Covid helyzet miatt, vagy egyéb okból nincs jelen a döntő ultrahangos vizsgálaton, ahol az orvos már meg tudja állapítani a pici nemét, akkor bizony az édesanyára hárul a feladat, hogy a nagy hírt tudassa a családdal - elsősorban az apukával és a többi tesóval, ha már vannak. Ilyenkor szoktak kreatívnál kreatívabb ötletekkel előállni a kismamák.

Gyakran nehéz megállni, hogy ne kotyogjuk el azonnal, de a család többi tagjának és a legközelebbi barátoknak akkor is tarthatunk bulit, ha az anyuka odahaza már elárulta apukának a nagy hírt.
 

...és hogy lehet, hogy anyuka se tudja meg a buli előtt?

Az ultrahangos orvost megkérhetjük, hogy zárt borítékban kapjuk meg a hírt a baba neméről, és ezt adjuk le ott, ahol a gender party leleplező ajándékát készítik, így a végső pillanatig mindenki számára titok és meglepetés marad, hogy a kisbaba milyen nemű lesz.
 

Fokozni a kedélyeket – a baba neme ne azonnal derüljön ki!

Sokan nem azonnal nyitják ki a meglepetést rejtő titkos ajándékot, hanem egész kis nyomozós játékot szerveznek a vendégseregnek vagy az apukának, cetlikkel, feladatokkal, míg végül kiderül, hogy hol is rejtőzik az igazi leleplező ajándék. Addig lehet, hogy több hamis, félrevezető, vagy mókás információt is kapnak a résztvevők. Már azt hiszik, kiderült, de még mindig nem…
 

gender party ötletek

Kép: Depositphotos.com


Mutatunk 25 kreatív ötletet, amikkel felfedhetitek a baba nemét - melyek közt egyszerűbb, ismertebb és különlegesebb is található.

Gender party ötletek 

Kreatív ötletek a baba nemének felfedésére
 

  1. Lufi megtöltve – a legismertebb ajándékok egyike. A héliumos léggömböt megtöltik olyan színű konfettivel, ami a baba nemére utal, és a pár vagy a tesó(k) egyszerre kibökik a lufit egy tűvel.
  2. Lufik dobozban – ez is ismert, de nagyon látványos. Egy kék/rózsaszín csomagolású, jókora papír dobozt töltenek meg apróbb héliumos léggömbökkel, melyek a magasba repülnek, ha a dobozt sikerül kibontani.
  3. Lufi darts – a léggömbök itt is töltve vannak, de csak egy rejti a megfelelő színt, a többiben zöld, fehér, vagy sárga színű konfetti, vagy kevés festékes víz van, ami még nem árulja el a baba nemét. Darts tűvel lehet célba dobni a lufikra, amik egy nagy kartonra vagy deszkára vannak rögzítve. Aki eltalálja az árulkodó színű lufit a rokonságból, ajándékot kaphat.

    FONTOS: sokan kifogásolják, hogy a léggömb nem környezetbarát, nekik az alábbi lehetőségeket javasoljuk:
     
  4. Ajándék kiscipő, rékli, előke, vagy zokni – a megfelelő színben, amit vagy elrejtünk, vagy egyszerűen odaadunk egy olyan csomagolásban, ami még csak sejteti, hogy a baba nemét rejti.
  5. Lábtörlő mintával – amikor belép a vendég, akkor látja meg, hogy az új családtag cipőcskéje egy kis balettcipő vagy egy kis bakancs, vagyis kislány vagy kisfiú. A lábtörlőn a többi ott élő cipője vagy lábnyoma is megjelenhet: apa, anya, tesók, cica és kutya, és végül az új családtag. Izgalmas betoppanni a házba, ha így derül ki a hír!
  6. Kaparós sorsjegy – elég sok helyen lehet már kapni olyan kaparós sorsjegyet, ami tréfás vagy egyértelmű módon, de a vendégek–szülők tudtára adja, hogy milyen nemű a kicsi.
  7. WC jelölő – akár a WC ajtajára is tehetjük, de ajándékként is átadhatjuk a kis táblácskát, amit a boltokban a női és a férfi WC jelölésére szoktak használni. (Ugyancsak aranyos ötlet, de a partyn inkább feladványhoz illő, ha a wc-ben egy megfelelő színű bili jelzi, hogy milyen nemű lesz a baba).
  8. Puzzle az ultrahangképből – viszonylag könnyen be lehet szkennelni és gyorsnyomdában, vagy akár magunknak odahaza összevágva is készíthetünk egy puzzle játékot, és amikor apa összerakja a képet, akkor látja meg, hogy a baba milyen nemű.
  9. Hőérzékeny bögre, felirattal – mindenki ismeri azt a bögrét, amibe ha forró folyadékot öntünk, akkor leesik a nő melltartója. Most az obszcén giccs helyett a hő hatására egy kedves feliratot mutathat a bögre: a baba nemét vagy a leendő nevét.
  10. Torta – a tortakrém színe árulkodik arról, milyen nemű a baba. A torta külseje vagy mindkét nemre jellemző dolgokat, vagy teljesen semleges dolgokat sugall, így csak a szeletelés után jön a meglepetés. A tortát általában együtt vágják fel a szülők vagy a tesók.
  11. Muffinok – Odahaza is könnyen elkészíthető. Egy tepsi muffint készítünk, de csak egy muffin belseje lesz színes, a többi nem. Ahhoz, hogy kiderüljön, mindet meg kell enni, mindenkinek vennie kell a tálról. Vajon kihez kerül a színes süti?  (Ugyanez pop-cake változatban is elkészíthető).

    gender party ötletekKép: mcconnmama / Pixabay

     
  12. Pinata – az ötlet hasonló, mint a lufi esetében, itt az apukának és a tesóknak kell jókora ütést mérniük a pinata testére, hogy az „kiköpje” a konfettiket, vagy a színes, becsomagolt cukorkákat, csokikat. Itt is lehet úgy játszani, hogy mindenkinek van egy ütése addig, míg a pinata ki nem reped.
  13. Egy csavar vagy egy anya – különösen a szerelős hajlamú apukákat lehet egészen olvadáspontig hevíteni az ötlettel, hogy egy dobozba helyezzük fiú esetén a csavart, lány esetén az anyát.
  14. Füstbomba (drifteléssel egybekötve) – ma már sok helyen kaphatók színes füstbombák, sőt, olyan füst is, ami akkor jelenik meg az autónk mögött, amikor elindul a kocsi - így ekkor derül ki, hogy milyen nemű a kisbaba. Autóbolond szülők esetében ez a tuti ötlet!
  15. Rejtvény – amit a családnak kell megfejtenie, ám lehetünk trükkösek és a lány / fiú szavak helyett a leány – legény szavakat is használhatjuk, így a használt betűk alapján nem lehet előre sejteni a megfejtést
  16. Vers / mese / dalocska – egyedileg írhatunk saját magunk, vagy rendelhetünk jó tollú barátnőtől, esetleg erre szakosodott szolgáltatótól. Olyan rímekkel, verslábakkal, amelyek a saját családunkra jellemzők, és persze az igazán jó vers csalikat is tartalmaz, mielőtt a végén kiböki, hogy mi is a megfejtés. A legjobb, ha egy színészi képességekkel megáldott jóbarát olvassa fel, ám az utolsó szó kiejtését átadja a párnak, illetve a vendégeknek!
  17. Fürdőbomba – ha a vízbe tesszük a fehér fürdőbombát, kékre vagy rózsaszínre színezi a vizet.
  18. Tányér / bögre / csésze alján pici jel - amiből kiderül, hogy milyen nemű a baba: egy kis cumi vagy masni, esetleg a gólya csőrében lógó csecsemő szalagja alapján. Az ötlet lehet becsapós is, mert a tányér alján lehet rózsaszín kisautó, vagy kék ruhás baba is, és a tányér alja rejtheti a megfejtést. Amikor több fogást szolgálunk fel, akkor akár a desszert is lehet az árulkodó, az összes többi kis jel csak fokozza a kedélyeket.
  19. LEGO baba - a megfelelő nemű kis figura, amit elrejtünk egy dobozba, vagy akár ha LEGO gyűjtő az apuka, akkor a többi játékhoz is tehetjük, és nyomozhatunk utána.
  20. Hobby tárgy - A papa hobbyjának megfelelő tárgy az adott színben (pink vagy kék kapásjelző, töltény, darts, kisautó, focilabda, stb..)
  21. Mackócsalád (vagy más plüss játék család) - amiben az új családtag neme is egyértelmű, de minden családtag megjelenik. A tesók kedvenc játéka is lehet később, amiben mindenki megszemélyesül.

    baba nemét felfedő játékKép: MirelaSchenk / Pixabay

     
  22. Fehér póló játék – Akár több vízipisztolyba tehetünk vizet, de csak egybe kerül a színezett víz, amiből vagy apukát kell lelőni, vagy anyukával egymást lövik a szülők, vagy a gyerekek, esetleg a vendégek is beszállnak a buliba. A fehér póló lesz olyan színű, amilyen nemű gyerek érkezik. Értelemszerűen nyári játék, ahol figyelünk arra, hogy a kismama meg ne fázzon!
  23. Pocak tetkó – a mama a saját pocakjára tesz valamilyen csillámtetoválást, henna rajzot vagy gyorstetkót, amiből kiderül, hogy a baba milyen nemű.
  24. Felirat alsónadrágra  - „Lánycsináló szerszám” vagy „Fiúcsináló szerszám”, amit az apuka alsónadrágos fiókjának tetejére csempészhetünk, hogy amikor reggel tisztát vesz fel, meglepetés legyen számára a hír.
  25. Autóra tett meglepetés – ennek számtalan formája létezik, például a szempillás autó (lány), a gyerek nemét jelző autós matrica (Kislány az aztóban), a kocsira tett dekorációk (ablak fityegő) képében.

+1 ötlet, amin nagyot nevettünk:

Vegyél egy világoszöld sapkát és egy halványsárga babazoknit, és mondd meg neki, hogy majd ha a gyerek a megfelelő korban lesz, akkor eldönti, mi akar lenni. Ha eléggé bosszús, szólj, hogy van még benne valami. A zokniba tedd bele egy pink cetlin, hogy fiú, a sapkába meg kéken, hogy kislány - majd ha már elég izgatott, adj a kezébe még egy dobozt, amiben van egy kisebb, egy még kisebb és így tovább, végül pedig a legutolsóban egy boríték, benne a levél: végig a mosógépen volt a az orvosi lelet, ha te is mosnál, az egész szívatást megúsztad volna! - És mindenképp csinálj belőle videót!

Olvasd el ezt is: Amerikai őrület: a baba nemét felfedő buli

Kép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja