SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, amit csak ikres anyukák értenek

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2020-12-26
A terhesség és a szülés csodálatos, ám nehéz feladat. Az öröm mellé fájdalom, kényelmetlenség is társul, majd ezt követi az alváshiány, a gyakori etetés, pelenkázás. Néha kimerítő dolog egy újszülöttről gondoskodni. És mi a helyzet akkor, ha egyszerre kettő vagy három baba születik?
10 dolog, amit csak ikres anyukák értenek

Az ikerterhesség különleges állapot. Több babával otthon lenni szintén. Itt van 10 dolog, amit az ikergyermekek anyukái értenek meg igazán.
 

1. Több baba, több kérdés

Egy átlagos várandósság alatt is ezer kérdés merül fel egy kismamában. Ha pedig egyszerre több baba is lakik a pocakjában, akkor a kérdések számai tovább nőnek. Miben lesz más ez a terhesség? Eltér a szokványos várandósságtól?

Ugyancsak több lesz a kérdés a babafelszerelésekkel kapcsolatban is. Milyen ágyat, babakocsit és autósülést érdemes választani?
 

2. Rövidebb terhesség

Az ikres kismamák terhessége általában 35 hétig tart, ami 5 héttel kevesebb, mint egy átlagos terhesség esetében. Ez azt jelenti, hogy a felkészülésre is kevesebb időd jut, pedig kétszer, akár háromszor annyi dolgot is be kell szerezned. Kevesebb idő, több elintéznivaló.
 

3. Egyszerre túl vagy mindenen

Elterveztétek, hogy két gyermeket vállaltok. Végiggondoltátok, hogy milyen jó lesz majd, amikor a második babát várjátok, mert mennyi tapasztalattal gazdagabbak lesztek. Sokat fogtok spórolni majd a ruhákon, amit eltesztek a második babának, és ugyancsak spórolni tudtok majd a felszereléseken. Ehelyett most egyszerre túl lesztek a babás időszakon, nem lesz alkalmatok másodszor is nekifutni a feladatoknak.
 

4. Hogy bírod, hogy minden percben fognod kell valamelyiket?

Ikres anyukaként biztosan érezted már úgy, hogy rég meggazdagodtál volna, ha csak egy százast kérsz mindenkitől, aki ugyanazokat a kérdéseket teszi fel. Ilyen például az, hogy hogyan tudod egyszerre megfogni őket, vagy hogy bírod, hogy állandóan készenlétbe kell állnod.

Ugyancsak dühítő egy idő után az a kérdés, hogy tudod őket megkülönböztetni. Még akkor is, ha az egyiknek például világosabb a haja vagy különböző neműek.
 

5. Örömmel elfogadod a segítséget

Sokan próbálnak büszkék maradni és egyedül megbirkózni a feladatokkal. Ikrekkel nem igazán van lehetőséged gondolkodni. Minden pillanatnak örülsz, és minden alkalmat megragadsz, amikor a családtagjaid, barátaid felajánlják a segítségüket.
 

6. A szoptatás egy kihívás

Egy babát szoptatni egyszerűnek tűnhet. Még kettővel is elboldogulsz, hiszen két kezed és két melled van. De mi a helyzet, ha hármas vagy négyes ikrekkel vagy otthon. Nem könnyű kihívás, de néhány hét után már nem okoz gondot egyszerre több babát etetni.
 

7. Képes leszel elaludni bárhol és bármikor

Amikor több babával vagy otthon egyszerre és a babák eltérő időben kelnek éjjel, akkor nagyon hamar eljutsz a kimerültségig. Idővel kifejleszted azt a képességedet, hogy bárhol és bármikor tudsz aludni egyet, amikor lehetőséged lesz rá.
 

8. Esélytelen a túlféltés

Csodálkozva nézed az egygyermekes anyukákat a játszótéren. Ők pedig téged. Gyakran kérdezik, hogy lehet, hogy te nem futsz a gyerekeid után. Nem félted őket? Sóhajtasz egyet és elmondod nekik, hogy esélytelen egyszerre többfelé szaladni. Inkább azt mented, aki nagyobb bajban van.
 

9. Lombikbabák?

A fogantatás elég intim dolog. Ikres anyukát látva sokan ezt mégis elfelejtik, és szemrebbenés nélkül neked szegezik a kérdést, hogy lombikbabák-e. Nem sokkal kellemesebb kérdés az sem, amikor neked szegezik, hogy természetes úton fogantak-e. Mégis milyen választ várnak erre?
 

10. Több baba, több szeretet

Csodálatos dolog, amikor a kisbaba az anyukája nyakába ugrik és egy cuppanós puszit nyom az arcára. De amikor ezt egyszerre több kisbaba teszi, az kárpótol minden nehézségért, álmatlan éjszakáért és kellemetlenségért.

Kép forrása:Cleyder Duque fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja