SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szexmentes várandósság - miért kerülik egyes férfiak a hancúrozást 9 hónapon át, vagy még tovább is? (18)

Bucsányi Krisztián [cikkei] - 2016-08-10
A várandósság ideje alatt - amikor fokozatosan megváltozik a nő alakja, és a hormonok is különös táncot lejtenek - van, ahol egekbe szökik a libidó és a párok szinte ki sem kelnek az ágyból, máshol minden marad a régiben, de előfordul, hogy csökken a szeretkezések száma. Akár a nulláig. De mi a szexmentes terhesség oka? Ki hibázik, és miért? Hibázik-e egyáltalán valaki?
Szexmentes várandósság - miért kerülik egyes férfiak a hancúrozást 9 hónapon át, vagy még tovább is? (18)

<script type="text/javascript">
    csak18felett()
  </script>

Ha vasárnap, akkor rántott hús és szex

A kádári időkben apáink, nagyapáink „keresztje” a vasárnapi rántott hús és szex kombinációja volt. Az akkoriban felhúzott lakótelepi lakások ablakából minden vasárnap ebédkor ömlött ki a rántott hús „illata”, este pedig egyen-nyökögésekkel, egyen-szexeltek az emberek. Ez alól csak az volt a kivétel, amikor a nő várandós lett, akkoriban terjedt el ugyanis az a – mára teljesen idejét múlt – gondolkodás, hogy a szex árt a babának. Évtizedeket kellett várni és sztár szexuálpszichológusoknak kellett felbukkannia ahhoz, hogy végre elhiggyük, hogy a terhesség alatti nemi élet nem tilos, és semmiféle hatással nincs a babára.


A ló túloldala

Ez annyira jól sikerült, hogy átestünk a ló túloldalára. Egy dúla – a szülésfelkészítőn - nem csak azt javasolta, hogy a szülés megindítása miatt érdemes szeretkezni, hanem arra biztatta a jelenlévőket, hogy segít az, ha a férfi  - aki egészen egyértelmű, hogy bent van a szüléskor - úgy „segíti” a vajúdó nőt, hogy izgatja a csiklóját, a fájások között: akár az orgazmusig is. Ez felettébb fura ötlet, és nem csak azért, mert akkor rendszerint a szülésznő és az orvos is a szobában van.


De mi az a Madonna-kurva komplexus?

Bár számtalan oka lehet annak, ha a férfi egyáltalán nem közeledik a terhesség ideje alatt a nőhöz, a szakértők szerint minden a Madonna-kurva komplexusra vezethető vissza, amit a pszichoanalatika úgy ír le, hogy a „beteg” képtelen fenntartani a szexuális izgalmat egy elkötelezett, szeretetteljes kapcsolaton belül. Ezt pedig leginkább akkor érzi a férfi, ha a felesége/barátnője éppen várandós. Freud ennél is tovább megy, Ő azt mondja:  „Ahol az ilyen férfiak szeretnek, ott nincs vágy, és ahol vágy van, ott nincs szeretet.” Ez a kijelentés milliónyi kérdést vet fel: miért nem kívánja a férfi a nőt? Valóban nem kívánja? Milyen pszichés zavar állhat fent? Mi a hiba, és hogyan lehet ezt „legyőzni”?  Egyáltalán mit lehet tenni? Mi történt a férfivel?   


Amikor a férfi a „hibás”

A Madonna-kurva kurva komplexus egy „átkattanás”. Az történik, hogy a férfi - aki eddig szeretőt, szerelmet, NŐT látott a párjában -  hirtelen sérthetetlen, érinthetetlen anyát (Madonnát) vél felfedezni benne, és ez jelentősen csökkenti, akár el is tüntetheti a szexuális vágyát a párja felé: hiszen egyetlen férfi sem akar a „saját anyjával” szeretkezni. A Madonna-kurva komplexus kialakulása lépésről lépésre leírható. A várandósság első trimeszterében a nőkön még nem látszik az, hogy gyermeket várnak: viszont a hormonális változások miatt a vágyuk csökken(het). Ebbe a férfiak belenyugszanak, és idővel (ahogy egyre szembetűnőbb a várandósság) egyre jobban az anyát látják a nőben, és nem közelednek. Ha ez mindkét félnek megfelel, nincs vele semmi gond. Illetve úgy kell fogalmazzunk: nem ezzel van a gond.


Miért is Madonna-kurva komplexus?

Eddig csak Madonnáról beszéltünk, arról nem, hogy miért van mögötte a kurva? Képzeld el a szeretett pasid, akivel minden huncutságban benne vagy. Például orálisan kényeztetnéd, egészen a végsőkig, úgy, ahogy a filmekben láttad: előtte térdelve.

Kétféle férfi létezik. Az egyik imádni fogja, hálás lesz érte, és gátlások nélkül élvezi. A másik fajta férfi is imádja, de benne gátlások akadályozzák a teljes élvezetet. Szinte biztos, hogy nem engedi „végig”, hanem javasol valamilyen más befejezést. A férfi – aki nem képes a „mocskos” szeretkezésre - úgy érzi, hogy ez a helyzet megalázó lehet neked. És, ez sokkal nagyobb baj, mint az, hogy 9 hónapig anyaként néz rád. 


Ezért veszélyes a Madonna-kurva szindróma

Vannak férfiak, akiknek teljesen összeférhetetlen a szeretett – várandós - partner, és a szex. Nem arról van szó, hogy nem tetszel neki (akár nagy pocakkal, hatalmas cicikkel, szexin), és nem is arról, hogy a te pasid különleges, és – például - nem szereti az orális játékokat: egyszerűen az a gond, hogy  - alapvetően - Te vagy a barátnő, feleség, akit szeret, most pedig a szent Madonna a gyermekkel a szíved alatt, és szeret annyira, hogy nem aláz meg. Ugyanakkor  bármilyen szexuális játékban, mocskos szexben benne lenne. Ne aggódj, nem lesz szeretője, hiszen a szeretői kapcsolatban is kialakul előbb utóbb valamilyen érzelem, és pont ott van ahol a  part szakad. Mit kell tenned? Mit kell tennetek?


Szegény férfiak

Képzeld el a modern pasit! Gondolj bele, hogy min megy keresztül, amíg babát vársz. Biztos, hogy bemegy (akár a hüvelyi) ultrahangra, ahol végignézi a vizsgálatokat, többek között nem csak azt, ahogy felnyúl az orvos, hanem azt is ahogy mindenféle dolgokat dugdos beléd: előtte. Vizsgálatról vizsgálatra ott van melletted egészen a szülésig, ahol szinte elvárt, hogy bent legyen, és nem csak azt látja, hogy ott, ahol ő szeret lenni, onnan kibújt egy valószínűtlenül nagy baba, hanem azt is, ahogy legalább 2-3, de inkább több ember lát teljesen meztelen, szétrakott lábakkal. Elvárt, hogy ne legyen féltékeny, ne legyen komplexusa, vonatkoztasson el ettől, kívánjon, akarjon, felejtsen el mindent: ez hatalmas elvárás, feladat. Aztán amikor mindezen túlvan, még vár rá 2-3 hónap szexmentesség.


Vége a komplexusnak

A Madonna-kurva komplexus a pasik 40%-át érinti. Szakértők egyetértenek abban, hogy ha a várandósság előtt jó volt a szexuális életetek, akkor a Madonna-kurva komplexus el fog múlni magától idővel. Gyorsíthatod, ha áttértek egy nyíltabb, tisztább kommunikációra, amikor elmondod neki, hogy szívesen benne vagy bármilyen szexuális játékban, sőt, most, hogy anyuka vagy, még jobban érdekel a pasid mocskos fantáziája: ez sokat fog javítani a helyzeten, és sok önbizalmat fog adni neki. Mindemellett érdemes türelmesnek lennetek, semmit nem kell erőltetni: meglásd, el fog múlni.

A Madonna-kurva szindróma tehát átmeneti, ha dolgoztok rajta. Sőt, kerestünk nektek egy bátorító adatot: a várandós pároknál az esetek több, mint 65%-ban jelentősen csökkent a szexuális együttlétek száma, és majdnem 20% esetében teljesen megszűnt: nem vagytok tehát egyedül a problémával.

bradfordst219 / Flickr.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja