SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Amerikai őrület: a baba nemét felfedő buli

Németh Noémi [cikkei] - 2016-05-24
Szeretnéd nagy közönség előtt megtudni a babád nemét? Az ötlet Amerikából származik, de itthon is egyre népszerűbb: a szülők olyan különleges bulit szerveznek, mely során fény derül gyermekük nemére - sőt, ők maguk is csak ott tudják meg, például egy torta belsejéből.
Amerikai őrület: a baba nemét felfedő buli

Az amerikaiak mindig találnak rá okot, hogy bulizzanak. St. Patrick nap, Hálaadás, Halloween, Valentin-nap… a terhesség is egy olyan időszak, ami alatt manapság már legalább 2 bulit illik tartani.

Egyet a szülés előtt nem sokkal: ilyenkor lehet begyűjteni az ismerősöktől kapott ajándékokból a teljes babakelengyét (ez lenne a babaváró, vagy babaköszöntő buli, eredeti nevén "Baby shower"). Az utóbbi pár évben azonban ezt a bulit megelőzi egy másik is: a baba nemét felfedő buli ("Gender Reveal Party") - ezt akkor rendezik meg, amikor az ultrahangos vizsgálat már kimutatja, kisfiú lesz-e a trónörökös, vagy kislány. De nem is akárhogy!

Amikor az orvos megállapítja a kicsi nemét - ha a szülők úgy döntenek -, akkor nem árulja el nekik, csak felírja egy papírra, borítékba teszi és lezárja. Ekkor kezdődik a szülők legnehezebb napja, amikor minden önuralmukat összeszedve ki kell bírniuk anélkül, hogy kinyitják a borítékot.

Felkeresnek egy cukrászt, akinek átadják a borítékot, ő pedig egy különleges tortát készít számukra. A díszítés sokféle lehet, de leggyakrabban kérdőjelek, rózsaszín és kék minták díszítik - vajon kisfiú lesz, vagy kislány?
Ezután a szülők lakást is hasonlóan díszítik fel - Amerikában vagyunk, ahol erős hangsúlyt fektetnek a szórakozásra, vásárlásra és a külsőségekre -, a dekoráció kék és rózsaszín lufikból, szalagokból, sütikből áll (vagy bármi másból, a lényeg, hogy kék is legyen, meg rózsaszín is). A papírtányér is utalhat az összejövetel céljára, de természetesen a kérdőjelekkel tarkított, kék-rózsaszín meghívó is kötelező kellék. 

Amikor kezdetét veszi a nem felfedő buli, és már mindenki a helyszínen tartózkodik, a pezsgő behűtve, konfetti a kezekben, fényképezők az ifjú párra szegezve - akkor érkezik meg a torta, amin kívülről még mindig semmi nem látszik.
Az izgatott pár nagykést ragad, majd ünnepélyesen felvágja - és ekkor derül fény a nagy titokra, továbbra is a színek alapján: a torta belseje vagy kék, vagy rózsaszín piskótából van elkészítve. Az egész csapat hatalmas ünneplésbe kezd, durrannak a pezsgők, most már száll a konfetti, a pillanat pedig, amikor a pár megtudja élete egyik legfontosabb hírét, a szoba minden sarkából meg lesz örökítve.

A nem felfedő buli kevésbé bevállalós szülők esetében úgy zajlik, hogy ők már előre tudják a baba nemét, és csak az ismerőseik számára készül a meglepetés - a lelkes szülők igyekeznek minél ötletesebb módon közölni velük a jó hírt.

Van, aki kék vagy rózsaszín szalagot köt a hasa köré, majd amikor a vendégek már nagyon izgatottak, akkor "villant", mások kék/rózsaszín konfettivel töltenek meg néhány lufit, amit az ismerősöknek kell kilyukasztaniuk. Sokan a héliummal töltött lufikat dobozokba zárják, amiket később a vendégeknek egyszerre kell kinyitniuk - ezután gyönyörködhetnek a felszálló kék/rózsaszín léggömbökben.

Az meghívottakat is lehet találgatásra biztatni: például úgy, ha megkérjük őket, hogy érkezzenek kék vagy rózsaszín ruhában aszerint, hogy ők mire tippelnének. Ahány ház, annyi szokás, nincs két egyforma nem felfedő buli.

Ha szeretnél ilyet rendezni te is, találj ki bármilyen ötletes megoldást, ami a színek körül forog. A vendégek tetszését biztosan elnyeri majd ez a különleges program, hisz eddig nem sokan vehettünk részt hasonló összejövetelen. Mi azért arra a változatra szavazunk, amikor a szülők is a helyszínen tudják meg a titkot - úgy az igazi a buli.

Bár az amerikaiak néha már kicsit túlzásba viszik a bulizást, erre az ünnepségre azt kell mondanunk, hogy igazán jó, kedves és eredeti ötlet! Bármilyen különleges is a pillanat már önmagában is, amikor fény derül születendő gyermekünk nemére, azért csak jobb ilyen körülmények között megtudni, mint egy kényelmetlen orvosi asztalon, letolt bugyival, egy idegen férfi kezei között.

Arról már nem is beszélve, hogy melyik kismama ne örülne a várandósság alatt egy nagy tortázásnak?

Tetszik az ötlet? Te tartanál ilyen bulit?

Indexkép: MarcTheShark1287 / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja