SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kisgyerekek, akiknek csalódást okozott a kistestvér neme

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-08-02
"Mindegy, fiú-e vagy lány, csak egészséges legyen!" Tényleg mindegy? A szülőknek talán igen, a leendő nagy testvérek azonban igen egyértelmű elképzelésekkel rendelkezhetnek ebben a témában, és könnyen eltörhet a mécses, ha nem a vágyaiknak megfelelő babát hoz a gólya.
Kisgyerekek, akiknek csalódást okozott a kistestvér neme

Aranyos videóösszeállítás jelent meg a Cosmopolitan Facebook-oldalán. A rajta szereplő szülők mindegyike úgy gondolta, jó ötlet kreatív módon adni a nagy testvérek tudtára, hogy öcsi vagy húg lakik-e édesanyjuk hasában, és lefilmezni a reakciójukat. Minden bizonnyal megható jelenetekre számítottak, mégis igen gyakran lett sírás a vége, ha a kisbaba nem olyan nemű lett, amilyenre a szintén zsenge korú báty vagy nővér számított.

Mit is csinálnak azonban ezeken a videókon? Miért pukkasztanak lufikat és szelik fel nagy várakozással a tortát? Nagyjából egy évtizede lett divat a tengerentúlon – és kis késéssel Magyarországon is – az úgynevezett baba nemét felfedő buli, ami a megszokott babaváró parti továbbfejlesztett változata. Azután rendezik, hogy az ultrahangos vagy a genetikai vizsgálat során egyértelművé vált a magzat neme.

A pár ilyenkor összecsődíti a rokonságot és a barátokat, és igyekeznek kreatív módon a tudtukra adni, kisfiút vagy kislányt várnak-e. A következőkben álljon itt néhány ötlet arra az esetre, ha a közeljövőben te is ilyen összejövetel rendezésére adnád a fejedet:


Vond be az ultrahangot végző orvost!

Ha magadnak is meglepetést szeretnél, kérd meg, hogy egyszerűen írja fel egy papírra, fiút vagy lányt lát-e. A papírt zárd le, esetleg sütsd bele egy darab sütibe. Így az összes vendég jelenlétében derülhet fény a nagy titokra.


Ne siesd el a szervezést!

Noha a babák többsége a 18. heti ultrahangon már felfedi a kiétét, sokan vannak, akik akár a 30-31. hétig titkolóznak. A csalódások elkerülése érdekében csak akkor fixáld le a dátumot, ha kiderült a baba neme.


Megoldás a tortában

Süss vagy rendelj olyan tortát, amely kívül semleges színű, azonban kék vagy rózsaszín krémmel van töltve. Ikrek esetében több rétegben kerülhet bele töltelék.


Lufik

Látványos megoldás, ha teletöltesz egy dobozt rózsaszín vagy kék lufikkal, és a vendégek szeme láttára engeded ki őket a levegőbe.


Színes tenyerek

Nagyszerű módja annak, hogy a baba nemét bejelentsük a közösségi oldalakon. Vegyünk fel egy sima fehér pólót, és fessük be a párunk tenyerét kékre vagy rózsaszínre. Készítsünk egy képet úgy, hogy a kezével hátulról a hasunkat fogja, majd egy másikat ugyanabban a pozícióban, de a kezét ekkor vegye el, és csak a nyomai látszódjanak a pólón. A két fotó egymás mellé téve önmagáért beszél majd.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja