SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

25 millió forintot utalt el egy nő egy olyan férfinek, akivel sosem találkozott

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-26
A nő végül feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök azt tanácsolják, hogy mindig legyünk óvatosak idegenekkel szemben, még akkor is, ha szimpatikusak.
25 millió forintot utalt el egy nő egy olyan férfinek, akivel sosem találkozott

"Pénzt vagy egyéb értéket semmilyen körülmények között ne adjon vagy utaljon át!"

Egy Pápa közelében élő 47 éves nő egy év alatt összesen 25 millió forintot utalt el úgy egy férfinak, hogy személyesen soha nem találkozott vele.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja, a nő 2021 decemberében ismerkedett meg a férfival a közösségi oldalon. Sokat leveleztek, majd egy olyan üzenetet kapott a férfitól, hogy meghibásodott egy ismerősének autója Németországban, ezért sürgősen pénzre van szüksége a javítás miatt. 

250 ezer forintot kért először, amit a nő el is utalt, és azt hitte, hogy majd visszakapja - de nem így lett. Helyette mindig csak kért és kért a férfi, a nő pénze pedig időközben elfogyott. Így kölcsönkért pénzből és nyugdíjpénztári megtakarításának visszaváltásából utalt az idegen férfinek. 

Végül családja unszolására feljelentést tett. 

A rendőrök az esettel kapcsolatban a következőket tanácsolják mindenkinek: 

  • "Mindig legyen óvatos, ha idegenekkel kerül kapcsolatba, még abban az esetben is, ha elnyerik szimpátiáját!
  • Pénzt vagy egyéb értéket semmilyen körülmények között ne adjon vagy utaljon át!
  • Közösségi oldalakon csak olyanok jelölését fogadja, akiket valóban ismer!"

Ha pedig valaki mégis áldozattá vált, akkor fontos, hogy: 

  • minden kapcsolatot megszakítson, 
  • ha teheti, akkor mentse le a beszélgetések tartalmát és tegyen feljelentést a rendőrségen,
  • ha esetleg a banki adatait is megadta, akkor haladéktalanul értesítse a bankját!

Indexkép: StockSnap képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja