A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 éve rejtegeti a férjem a megtakarított pénzét előlem az anyja segítségével

Juhászné Ráthgéber Réka - 2021-06-08
Ha valami, akkor a pénzügyek sokszor elsőszámú vitaforrást jelentenek egy házasságban. Van, aki közösen intézi őket, van, aki külön, és van olyan is, aki nem minden bevételét osztja meg a partnerével. Az utóbbi eset történt meg egy Amerikában élő nővel, aki 10 év után jött rá arra, hogy a férje nem teljesen őszinte vele a pénzügyeit illetően.
10 éve rejtegeti a férjem a megtakarított pénzét előlem az anyja segítségével

Az egész ügy egy teljesen jelentéktelen repülőjegy átfoglalással kezdődött. A nő (aki sajnos nem vállalja a nevét) szeretett volna módosítani egy időpontot, ugyanis a férje édesanyja megbetegedett, így el kellett tolniuk a nyaralásuk időpontját. Minden gyanú nélkül belépett az e-mail fiókjába, ahol nem csak a légitársaság visszaigazolására bukkant rá, hanem egy olyan cégtől kapott levélre is, ami számára teljesen ismeretlen volt. Amikor megnyitotta az e-mailt, látta, hogy a férje hosszú ideje több pénzt is átutalt ennek a cégnek, de se a kártyaszáma, se a bank megnevezése nem stimmelt. Ekkor vált számára világossá, hogy a férje pénzt rejteget előle, pedig ő abban a tudatban volt, hogy 30 éve élnek boldog, feltétel nélküli házasságban.

Amikor rákérdezett, a férje egy pillanatig sem tagadott semmit.

„Igen, most lebuktam, egy hazug alak vagyok, de már több, mint 10 éve rejtegetem előled. Ha el akarsz válni, teljesen megértem, csak csináld nyugodtan”

– válaszolta.

Ekkor kiderült, hogy a férjének van egy másik bankkártyája és bankszámlaszáma, egy megtakarítási számlája és egy postafiókja.

Honnan szerzett plusz jövedelmet a férj? Minden hónapban félretette a jutalékait és a munkájából származó plusz juttatásokat, ráadásul újrahasznosításból is pénzt keresett. Csak egy részét adta oda a feleségének, a többiről pedig mélyen hallgatott. Közben azért rá is rájárt a rúd: befektetett egy olyan vállalkozásba is, amiről azt gondolta, sok pénzt fog majd számára hozni, azonban csúnyán melléfogott vele, így a megtakarítása egy része bánta ezt.

A férfi anyja mindent tudott az egészről, sőt, még biztatta is, hogy legyen külön számlája, valamint pénzt is küldött neki a megtakarítási alapba. A feleség egyébként sem volt jóban az anyósával, így nem lepődött meg rajta, hogy ő volt a cinkostárs.

A férj egyébként még azt is hozzátette, hogy 10 éve boldogtalan a felesége mellett, így nem véletlen, hogy elkezdett magának pénzt félretenni. A nő teljesen maga alatt van, nem tud munkát keresni, ugyanis rokkant, és minimális megtakarítása van, amiből nem lesz képes eltartani magát.

Ti mit tennétek a helyében?

Indexkép: Alexander Mils / Unsplash.com

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja