SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

A családok korábban megkapják a családtámogatásokat

Családinet [cikkei] - 2017-08-24
Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások; a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) - jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A családok korábban megkapják a családtámogatásokat

Novák Katalin ismertetése szerint a családtámogatásokat hétfőn utalják el, míg a posta kedden kézbesíti az ellátásokat. Hozzátette: az előrehozott utalás csaknem 1,3 millió családnak jelent majd könnyebbséget.
Az államtitkár a tanévkezdést megkönnyítő intézkedéseket sorolva azt hangoztatta: a kormány minden segítséget megad, hogy a családoknak minél kisebb tehertételt jelentsen a szeptemberi iskolakezdés.

Novák Katalin a családokat segítő intézkedések között említette az ingyenes tankönyvellátást az 1-9 évfolyamon tanuló diákok számára, ami azt jelenti, hogy 1 milliónál több diák kap térítésmentesen tankönyvet. Számítása szerint egy kétgyermekes családnál ez a támogatás 35 ezer, míg egy három gyermekes családnál akár 50 ezer forintos megtakarítást jelenthet. Közölte, a  jövő évi költségvetésben 12,3 milliárd forintot fordítanak e célra, ez 68 százalékkal jelent többet, mint 2010-ben.
Kitért egy friss rendeletmódosításra is, ami szerint az iskolába bevitt tankönyvek súlya nem lehet több 3 kg-nál, hogy a gyerekeknek ne kelljen súlyos táskákat cipelniük az iskolába.

Közölte, az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésének köszönhetően jövőre 72,6 milliárd forint lesz a forrás erre a célra, ez 2010-ben még csak 31,7 milliárd forint volt. Így a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban ingyenesen étkező gyermekek száma már 467 ezerre nőtt.
Arról is beszélt, hogy már nemcsak nyáron, hanem minden iskolai szünetben biztosítják az ingyenes közétkezést a rászoruló családok gyermekei számára, és ez jövőre 6,7 milliárd forintba kerül.
Közölte, jövőre 4,3 milliárd forint lesz a tovább bővülő iskolatej program, míg az iskolagyümölcs program keretében már csaknem 550 ezer gyerek kap rendszeresen ingyen gyümölcsöt, vagy zöldséget.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta, 2010-hez képest jövőre 550 milliárd forinttal nőnek az oktatási rendszerre fordított források, ez a növekvő GDP mellett is emelkedést jelent.
Közölte, szeptembertől mintegy másfél millió gyerek jár majd iskolába. Közöttük 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista, 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma pedig 314 ezer.
Azt mondta, a  tankerületi központok rendszere, az intézményfenntartói decentralizáció beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Klebelsberg Központnak gyakorlatilag - az átmenő tételeket leszámítva - nincs ki nem fizetett számlája, és központ számláján jelenleg 125 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta.

Arról is beszélt, hogy a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési programban már 25 tanuszodát, tornatermet, iskolát, tantermet adtak át, és készül további 21 tanuszoda, 13 tornaterem, 4 iskola, valamint 6 tornaterem kibővítése is zajlik.

Közölte, a tankönyvek kiszállítása rendezetten történik, ez a hétvégéig összesen mintegy 12 millió tankönyv kivitelét jelenti az iskolákba.

A nemzeti tanévnyitó augusztus 31-én, Nagykőrösön lesz a református templomban, az első tanítási nap pedig szeptember 1-jén - mondta.

Novák Katalin kérdésre válaszolva azt mondta, az egyszülős családok segítését a kormány kiemelten feladatának tekinti, ezért döntöttek úgy, hogy a bölcsődei felvételnél előnyt kapnak. Jelezte azt is, jövőre az egyszülős családok gyermekei várhatóan még nagyobb számban vehetnek majd részt a kedvezményes nyaralási programokban is.

Forrás: MTI

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Egy kisbaba megható üzenete fáradt anyukájának, aki minden éjjel felkel hozzá

Egy kisbaba megható üzenete fáradt anyukájának, aki minden éjjel felkel hozzá

Ha a babák beszélni tudnának, talán ezt mondanák az édesanyjuknak, akit minden éjszaka felébresztenek a sírásukkal. Jussanak eszedbe ezek a gondolatok, amikor úgy érzed, nem bírod tovább az éjszakázást!
Íme, néhány hasznos tipp a környezetről is gondoskodó édesanyáknak!

Íme, néhány hasznos tipp a környezetről is gondoskodó édesanyáknak!

A környezetvédelem, valamint annak a tudatos beépítése a mindennapokba olyan cél, ami mind egyénileg, mind globálisan kulcsfontosságú. Sokan attól tartanak, főleg ha még csak most kezdték el járni ezt az izgalmas felfedezésekkel teli utat, hogy túl sok mindenről kell lemondaniuk, ám ez csupán egy alaptalan félelem. A környezet megóvása néhány egyszerű választással a hétköznapok szerves részévé tehető.
Matek órán állt meg a szíve egy 14 éves tanulónak, tanára mentette meg az életét

Matek órán állt meg a szíve egy 14 éves tanulónak, tanára mentette meg az életét

Milán életét a tanára mentette meg. Az iskolában tavaly ősszel tanulták meg az újraélesztést a pedagógusok egy tanfolyam keretében.
A szerkesztő ajánlja