A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan spóroljuk meg kiadásaink 50%-át? (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Galambos Lili - 2011-04-29
A családi kasszát egyensúlyban tartani nehéz manapság. Íme pár tipp, hogyan tudunk spórolni, ha egy kicsit odafigyelünk kiadásainkra.
Hogyan spóroljuk meg kiadásaink 50%-át? (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Fűtés és áram: Fűteni és elektromos áramot használni muszály. Spórolni viszont lehet. Cseréljük le égőinket energiatakarékos izzókra! Manapság nagyon jó minőségű energiatakarékos égőket lehet kapni, olcsón, aminek használatával 6-8x több energiát takaríthatunk meg, mint a hagyományos izzókkal. Ha nem használjuk a tv-t, akkor ne menjen feleslegesen, kapcsoljuk ki! El sem hinnénk mennyi áramot fogyaszt!        

Nem kell hogy hőség legyen a lakásba. Figyeljünk oda fűtési szokásainkra. Kapcsoljuk ki a fűtést, ha túl meleg van, vagy állítsuk be a termosztátot.  Nem kell trikóban és rövidnadrágban lenni télen a lakásban, kényelmes a tréningruha is. Az átlagos egészséges hőfok a lakásban napközban kb. 22-24 fok.  Éjjelre elég 18-20 fok a pihentető alváshoz.                                                                                                         

Tv: Cseréljük le a tv csatornákat! Nézzünk körül a manapság elérhető előfizetéses csatornák közűl, és gondoljuk át, valóban szüségünk van-e rá, és redukáljuk az előfizetési csomagot.

Internet : szintén nézzünk körűl a szolgáltatók terén, valószinűleg fogunk találni olcsóbbat a piacon.

Biztosítás: autóbiztosítást is válthatunk minden évben. Az interneten könnyen utánnanézhetünk a legkedvezőbb ajánlatnak, akár autó akár házbiztosítás ügyében.

Autóhasználat: ne üljünk mindenért autóba csak azért, mert megszoktuk! Sétáljunk egy kicsit a legközelebbi közértig, jót tesz az egészségnek is.

Nagybevásárlás: ha már autóba ülünk hogy vásárolni menjünk, akkor menjünk nagybevásárlásra a legközelebbi bevásárlóközpontba, ahol mindíg vannak akciók. Figyeljük a szórólapokat, reklámújságokat!

Extra kiadások: cigaretta, alkohol..Redukáljuk ezeket a kiadásokat. Keressünk olcsóbb megoldást, ha lehet szokjunk le róluk. Ez egy jó alkalom lehet a leszokásra!


Edzőterem: nézzünk körül van-e a környékünkön olcsóbb lehetőség. Példáúl ha csak a futópad miatt megyünk termbe, akkor akár mehetünk futni a szabadba is. Olcsóbb és egészségesebb megoldás!

Hitelkártyák: okosan használjuk! Amennyiben mindenképpen rászorulunk, időben fizessük vissza az összeget, mielőtt kamatot számolnak!

Telefon: váltsunk nekünk kedvezőbb előfizetésre, nézzük meg szokásainkat, mit használunk gyakrabban,-sms-t vagy hívást,-és keressük meg a számunkra megfelelő csomagot!

Használjuk az internetet beszélgetésre, telefonálásra. Sok kedvező szolgáltatás van, akár ingyen is lehet telefonálni. A vezetékes vonalat kapcsoltassuk ki ha nem használjuk!

Ebéd a munkahelyen: Sokan használják a büféket, gyorséttermeket. Nem is gondolnánk mennyi pénzt tudunk spórolni, ha otthon elkészítjük a szendvicsünket ebédre.

A kávéautómatát is felejtsük el. Vegyünk egy üveg nescafét minden hónapban. Két napi autómatás kávé árából kijön.

Szépségápolás: nem kell lemondani róla, de a költségeket lehet redukálni. Nézzünk olcsóbb fodrász után, keressünk olcsóbb szoláriumot, vagy kozmetikust. Felesleges kozmetikumokat ne vegyünk meg,csak azért, hogy eggyel több legyen. Figyeljünk oda, valóban szükségünk van-e arra a krémre, rúzsra,vagy szemceruzára, és csak akkor vegyük meg.

Zsebpénz: redukáljuk a gyerek zsebpénzét! Nem kell a gyereknek túl sok zsebpénzt adni. Meg kell tanítani beosztani a heti fagyiravalót. Meg kell értetni a gyerekkel is, hogy ha mi is spórolunk, neki is ki kell vennie a részét ebben!

 Mindezekre odafigyelve akár felére lehet redukálni a kiadásainkat!. Meg kell tanúlni nyitott szemmel járni, figyelni az akciókat, és nem leragadni egy szolgáltatónál csupán megszokásból. Ne féljünk váltani, ne féljünk az újtól, hiszen a mi pénztárcánk bánja. A piac pedig örökös versenyben van a vásárlókért, Ők értünk vannak, ezt sose feledjük el!

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja