SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Kutya

Családinet [cikkei] - 2010-10-22
- Hogyan neveljük a Kutya-gyerekeket?
- A Kutya a Kostól a Halakig
- A Kutya és társai
Kínai horoszkóp: Kutya

KUTYA

1910. február 10. -1911. január 29.
1922. január 27. - 1923. február 14.
1934. február 14. -1935. február 2.
1946. február 2.- 1947. január 21.
1958. február 18. -1959. február 6.
1970. február 6.- 1971. január 25.
1982. január 25.- 1983. február 12.
1994. február 10. -1995. január 29.

2006. január 29. - 2007. február 17.
2018. február 19. - 2019. február 4.
2030. február 3. - 2031. január 22.
2042. január 22. - 2043. február 9.

A Kutya jóindulatú, hűséges, állhatatos és igazságszerető.
Mindekinek jót akar, ám balszerencséjére igyekezetét nem mindig koronázza siker. Tanácsait esetleg a legrosszabb pillanatokban osztogatja, vagy az emberek állnak értetlenül segítőkészsége előtt, azon törve a fejüket, hogy miféle hátsó gondolata lehet a Kutyának. Ezek a kudarcok kedvét szegik, ezért tűnik időnként pesszimistának, néha cinikusnak. Félnek is keserű megjegyzéseitől. Pedig esze ágában sincs harapni, inkább tehetetlenségében morog egyet-kettőt. Ilyenkor általában elveti a sulykot és bár ki nem állhatja a veszekedést, akarata ellenére ő a kirobbantója. A vitákban rendszerint ő a vesztes, nem azért mintha nem lenne igaza, hanem mert beszédkészsége nem a legjobb, néha banálisan fejezi ki magát, esetleg éppen akkor nem jutnak eszébe a legjobb érvek, amikor a legnagyobb szüksége lenne rájuk.
Gyorsan eligazodik az élet útvesztőjében, hiszen az éberség, a figyelem vele született tulajdonsága. Még a legkritikusabb helyzetekben is megőrzi hidegvérét és ösztönösen rátalál a csapdából kivezető útra. A csőd szélére jutott vállalkozásoknak ő a megmentője. Elsősorban azért, mert az utasításokat a saját elképzelése szerint értelmezi és hajtja végre. De megmarad szürke eminenciásnak és nem zavarja, ha a zord napok elmúltával a főnök minden sikert a maga számlájára könyvel el. Nem szeret az előtérben állni, a tömeg zavarja, a nagy társaságban rosszul érzi magát. Ilyen helyeken esetlenül téblábol, szűkebb körben azonban elemében van.

A barátságot szentnek tartja és barátaiért mindenre hajlandó. Még akkor is a pártjukat fogja, ha hibáztak és a világ ellenük fordul. A Kutya ilyenkor igyekszik bebizonyítani, hogy mindenért a világ a hibás. Mert akit a Kutya szeret, azt a végsőkig szereti.
De gondoskodása néha terhes, aggodalmaskodását félremagyarázzák. Megmosolyogják, ha az égen feltűnő parányi felhőből vihart jósol, pedig általában neki lesz igaza. Segítőszándékának kudarca alaposan megviseli, ilyenkor elbújik vackára, hogy magában töprengve szűrje le a tanulságokat, amiket a későbbiekben sem tud hasznosítani. Ugyanis sohasem veszti el a jóságba és az értelembe vetett hitét, és feltételezi, hogy mindenki olyan becsületesen él, gondolkodik és érez, mint ő. Éppen ezért sohasem kétszínű, alakoskodni sem tud.
Önfeláldozásával önmagát szorítja háttérbe. A pénz nem érdekli túlzottan, nem is tulajdonít neki nagy jelentőséget, bízik abban, hogy mindig lesz annyija, amennyire szüksége van. Ha pedig nagyobb összeghez jut, ezt sem tudja ügyesen kamatoztatni. Elkaparja mint a csontot, hátha szűkebb napok jönnek. Önmagával is keveset törődik, ezért tűnik még a legelőkelőbb luxuskutya is kissé rendetlennek, gondozatlannak.
Amilyen tartózkodó az életben, olyan a szerelemben is. Érzelmeinek ritkán enged szabad utat, pedig vágya úgy izzik, mint a láva. A vulkánt azonban nem engedi kitörni, mert attól fél, hogy partnere megrémül tőle. Nem szívrabló típus, még a Kutya-férfi is arra vár, hogy őt csábítsák el.
A házasságban önfeláldozóan gondoskodik szeretteiről. Ennek ellenére nem könnyű vele az élet. Hangulata gyakran változik, néha akkor a legborongósabb, amikor örülnie kellene. Hagyni kell, hadd szomorkodja ki magát. Ettől megnyugszik.
A Kutya örül a jó szónak, a simogatásnak és igyekszik ezt kétszeresen viszonozni. Szeretet nélkül ugyanis kivert kutyának érzi magát.

Hogyan neveljük a Kutya-gyerekeket?
Minél többet simogassuk őket, mert érezniük kell a szeretetet, különben árvának és elhagyatottnak érzik magukat. Szívesen játszanak egyedül, de éppen ilyen örömmel csatlakoznak kis barátaikhoz, hogy ezután ők legyenek a legkülönfélébb csínyek kiagyalói. A végrehajtást azonban már a többiekre bízzák. Az iskolában jó magaviseletükkel tűnnek ki. Ezért a tanárok szeretik őket. A Kutya-gyerekeket kissé elkényeztethetjük, szükségük van erre, hogy később sikeresen helytálljanak.

A Kutya a Kostól a Halakig
A Kos-Kutya (március 21.-április 20.) olyan körültekintő gondossággal vigyáz szeretteire, hogy azok néha úgy érzik: ketrecbe zárták őket. Szavaival, tetteivel néha túllő a célon.
A Bika-Kutya (április 21.-május 20.) sokat szeret kapni és még többet adni. Szorgalmas, kitartó, engedékeny és nagyon féltékeny.
A Ikrek-Kutya (május 21.-június 21.) néha vadabbnak látszik, mint amilyen a valóságban. Hiányzik belőle a kitartás, mindig mást szeretne, mint ami éppen van.
A Rák-Kutya (június 22.-július 22.) jószívű. Érzései elnyomják az értelmét, ezért gyakran hiábavalóságokra fecsérli az idejét és gyakran csalódik.
Az Oroszlán-Kutya (július 23.-augusztus 23.) sokat morog, de környezete ezt kutyába sem veszi. Mindig többet vállal, mint amennyit meg tud valósítani, ezért örök stresszben él.
A Szűz-Kutya (augusztus 24.-szeptember 23.) szőrszálhasogató, nemcsak a munkájában, hanem az érzelmeiben is. Nehéz vele együtt élni, mert kicsinyességével kétségbeesésbe kergeti környezetét.
A Mérleg-Kutya (szeptember 24.-október 23.) világa a békés otthon, ahol egy nagy csont társaságában szívesen heverészik a kályha melegében. Képtelen nemet mondani, ezért mindenre rá lehet venni.
A Skorpió-Kutya (október 24.-november 22.) azonnal harap, ha a gondjára bízottakat megtámadják. Azt a társat keresi, aki jóban-rosszban feltétel nélkül kitart mellette.
A Nyilas-Kutya (november 23.-december 21.) erős és lendületes, de túlzottan pesszimista és a nehézségek elől megfutamodik. Nem elég kitartó, de sohasem csügged.
A Bak-Kutya (december 22.-január 20.) komoly és befeléforduló: Csak önmagában bízik.
A Vízöntő-Kutya (január 21.-február 19.) gyanakvó, és mindenben ellene irányuló támadást szimatol. Jó tanácsokat tud adni.
A Halak-Kutya (február 20.-március 20.) naphosszat arról álmodozik, hogy miképpen biztosítsa családja jólétét. A vitát ki nem állhatja, mindenkire mindent ráhagy.

A Kutya és társai
A Patkány értékeli a Kutya becsületességét, hűségét és megpróbálja a szomorkodó Kutyát felvidítani. Ez sikerül is neki. Kapcsolatuk alapja még a házasságban is az igaz barátság.
A Bivaly és a Kutya kapcsolatában sok ellentét feszül. Ezek áthidalása nem könnyű feladat. Inkább a Kutya enged.
A Tigris és a Kutya nehezen jut közös nevezőre. Gyakran veszekednek és általában a Kutya húzza a rövidebbet, de ha meghatározták vadászterületük határát, akkor minden rendbe jön.
A Nyúl becsüli a Kutya hűségét. Bízik benne, de szeretné, ha a Kutya több zsákmánnyal térne haza.
A Sárkány magasabb rendűnek tartja magát a Kutyánál. A Kutya kerüli a vitát és ráhagyja.
A Kígyó lassan lopakodik be a Kutya szívébe és először nem is gondol arra, hogy ott egy életre szólóan fogságba esik.
A és a Kutya azonnal megértik egymást. Ideális társak. 

Ha a Kecske szeszélyeivel nem törődik a Kutya, akkor tartós lehet a kapcsolat. 
Amikor a Majom vidáman tréfálkozik, akkor a Kutya dühösen morog. Az életről véleményük eltérő. Hosszú távon nem lehet így élni.
A Kakas szinte észre sem veszi a Kutyát, aki pedig szívesen kotorja félre a Kakas útjában álló akadályokat, de ezért még köszönete sem kap. Még a Kutya hűségének is van határa.

A Kutyák megértik egymás bánatát. Nyugodt, de unalmas kapcsolat.
A Disznó alkalmazkodik a Kutyához és nagyra értékeli becsületességét és segítőkészségét. Jól kijönnek egymással.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja