SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben - Látványetetések, állatbemutatók, állattréningek is lesznek

Családinet [cikkei] - 2024-04-17
A Föld napja alkalmából háromnapos Föld Fesztivált tartanak a Budapesti Állatkertben péntektől vasárnapig. Az Állatkert és partnerszervezetei gazdag programkínálattal, sokféle élménnyel várják a gyermekeket, családokat a környezetvédelem és a természetvédelem témakörében. A Föld Fesztivál első napjával indul az Állatkertben a főszezoni állatbemutatók, látványetetések, állattréningek sorozata is.
Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben - Látványetetések, állatbemutatók, állattréningek is lesznek

A Budapesti Állatkertben hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából több napon át tartó rendezvényt tartanak, Föld Fesztivál néven. Az idei évben a Föld Fesztiválra április 19-től 21-ig, azaz e heten péntektől vasárnapig kerül sor. A pénteki napon elsősorban a tanulmányi csoportokat, szombaton és vasárnap pedig a családokat várják változatos programokkal, élményekkel.

Pénteken kilenc, hétvégén tizenhét állomáshely várja az érdeklődőket szerte az Állatkertben, különféle témákkal és aktivitásokkal. Az egyik állomáson például az állatkerti vadállatmentő munkát mutatják be, egy másikon a növények világának titkait lehet megismerni, de lesz zoopedagógiai állomás és kreatív kézműveskedés is.

Elefánthal a Varázshegyben

Már a Föld Fesztivál ideje alatt is láthatja a közönség az Állatkert egyik újdonságát, az elefánthalat. A Nyugat- és Közép-Afrikában honos édesvízi hal különlegessége, hogy a maga keltette elektromos mező segítségével tájékozódik, nevét pedig onnan kapta, hogy a szája alatt egy mozgékony, tapintásra, szaglásra, ízlelésre, illetve az apró zsákmányállatok izommozgása által keltett gyenge elektromosság érzékelésére is alkalmas „ormány” található.

Az Állatkert különféle partnerszervezetei is jelen lesznek a Föld Fesztiválon. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület fenntarthatóság-játszóházzal készül, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Ifjúsági Tagozata a Madárbarát kert programot, az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya pedig a hazai hüllők és kétéltűek világát mutatja be. A Herman Ottó Intézet állomásán az év emlőséről, a vadmacskáról lehet sokat megtudni, az ATK Talajtani Intézet és a Magyar Talajtani Társaság jóvoltából a talaj jelentőségével ismerkedhetünk, a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület pedig interaktív természetvédelmi állomással jön a Föld Fesztiválra. Lesz még Ökocsiga játszóház, valamint komposztálással, meteorológiával és levegőtisztaság-védelemmel foglalkozó állomás is.

Föld Fesztivál programok

A Föld Fesztivál ideje alatt, április 19-én indul útjára a Légy ott! programsorozat is, amely az egész főszezonban, kora őszig naponta több állattréningből, látványetetésből, állatbemutatóból áll. Lesz többek között oroszlánfóka tréning, pingvin és sörényes hangyász látványetetés, sőt elefántiskola is. Ezeket a programokat az állatkerti munkatársak előre meghirdetett időpontokban tartják, így a látogatók előre meg is tervezhetik, hogy melyik Légy ott! programon szeretnének részt venni.

Nyitókép: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja