SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Péntek este Halloween az Állatkertben - Élményprogramok, tűzzsonglőrök, bátorságpróba és óriás pókháló szövés

Családinet [cikkei] - 2023-10-26
Péntek este 18-tól 23 óráig különleges halloweeni estét rendeznek a Budapesti Állatkertben, kígyósimogatóval, cápás bemutatóval, óriás pókháló szövéssel, tűzzsonglőrökkel, bátorságpróbával, boszorkánykonyhával, családi tökfaragással és sok más programmal.
Péntek este Halloween az Állatkertben - Élményprogramok, tűzzsonglőrök, bátorságpróba és óriás pókháló szövés

Bár a tulajdonképpeni halloween, azaz a mindenszentek előestéje csak jövő héten lesz, a Budapesti Állatkertben már október 27-én, vagyis most pénteken izgalmas halloweeni estét tartanak, sok-sok érdekes programmal, látnivalóval, élménnyel. Az Állatkert ezen a napon a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel, majd délután bezár, és este hatkor újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkező látogatók előtt. Az est programjai 22 óra utánig tartanak, és 23 óráig lehet majd az Állatkertben tartózkodni.

Az Állatkert különböző pontjain húszféle program várja a közönséget egész este, a rémségek ösvényétől és a rovarbemutatótól a mérgező és félelmetes növényes standján és a bátorságpróbán át egészen a boszorkánykonyháig és az óriás pókháló szövésig. Lesz digitális karikatúra készítés, logikai asztal ördöglakatokkal, tündérkert, jövendőmondó banyatanya, családi kézműves tökfaragó műhely, mikromágia és élőszobor bemutató. A vurstli zóna játékai is működnek majd, köztük a több mint 110 éves, falovas Schäftner-körhinta is.

Az este folyamatos programjai mellett több állatos élményprogram is lesz, így például óriáskígyó simogatás, teve-, illetve patástalálkozó, merüléses cápaetetés, sőt még kígyóetetés is. A kert több pontján ismeretterjesztő előadások teszik teljessé a programot, amelyekből kiderül például, hogy mennyire veszélyesek a cápák, vagy hogy van-e félnivalónk a denevérektől.

Három időpontban és három helyszínen lesznek tüzes produkciók, tűzzsonglőr bemutatók, tűztánc show, illetve LED fényzsonglőr show. Emellett hét helyszínen látványos fényfestésben is gyönyörködhet a közönség.

Halloween az Állatkertben (2023-10-27) programok

A Halloween az Állatkertben részletes programja az Állatkert hivatalos honlapján olvasható: https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-10-27-halloween-az-allatkertben-2023

Nyitókép: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja