SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fergeteges lesz idén a Krisna-völgyi Búcsú - 30 éves Krisna-völgy

Családinet [cikkei] - 2023-07-05
Ökrös járgányház, védikus esküvő, Holi festékdobálás, indiai kézműves finomságok, zene, tánc, művészetek, kertészeti és kézműves programok. Fergeteges jubileumi programokkal vár az idén 30 éves Krisna-völgy a Búcsúba.
Fergeteges lesz idén a Krisna-völgyi Búcsú - 30 éves Krisna-völgy

30 év a fenntartható jövő szolgálatában

Egy zsákfaluban, eldugott somogyi lankák közt, jött létre 30 éve Krisna-völgy, hazánk legnagyobb és minden bizonnyal legérdekesebb ökofalva, amely varázslatos elemeivel egyszerre képviseli az ősi indiai-védikus kultúrát, és egyesíti a hagyományos magyar tájépítészet és vidéki gazdálkodás sajátosságait. A fúzió eredménye egy mára 300 hektáron elterülő, pazar szépségű biofarm, amely megújuló erőforrásokra épül, és annyira makulátlan, hogy éjjelente a csillagok és a Tejút is tökéletesen láthatók völgyéből, mert a városi életmód szennyezése itt ismeretlen. Krisna-völgyben az erdősültség aránya az országos átlag háromszorosa, az itt élők ökolábnyoma kisebb, mint fele a magyarországinak, az ember és a természet pedig valóban szimbiózisban élnek.

Egy a modernitást a természetessel ötvöző kis lelki sziget arborétummal, biokertészettel, Tehénvédelmi Központtal, ökológiai tanösvénnyel, méhészettel, tavakkal és kis csermelyekkel, ökoiskolával, templommal és lakóházakkal. Krisna-völgy nem egyszeri és megismételhetetlen, hanem másolható. Az itt élők mindenkit arra inspirálnak, és tanítják is, hogy hogyan térhetünk vissza a természethez, a termeléshez, az önfenntartáshoz és hogyan szakadjunk ki a városi lét mókuskerekéből. Krisna-völgy az élő bizonyítéka annak, hogy ha van egy közös vízió által ösztönzött, elhivatott közösség, kitartó emberekkel, akkor az önfenntartás irányába lépni igenis érdemes és lehetséges! Mi több, a túlfogyasztás által felemésztett környezetünkben lassan ez mutatkozik az egyetlen lehetséges útnak az emberiség számára, a Föld szénhidrogén készletei a jelenlegi fogyasztás mellett ugyanis már csak kb. 50 évre elegendők.

A fenntarthatóság útját járni nem egy lemondásokkal teli, köves út, hanem maga a boldog élethez vezető ösvény. Bár Krisna-völgy történetében is számos kihívás volt a múltban és van bőséggel a jelenben is, egy egészen biztos: az itt élők többet és felszabadultabban mosolyognak, mint a nagyvárosok nyomását tűrő emberek. Ha úgy tetszik: a „napsütéses órák száma" itt a legmagasabb hazánkban. Július utolsó hétvégéjén pedig ismét megrendezik a 3 napos Krisna-völgyi Búcsút, így ez lesz a júliusi bakancslistás kirándulás, a somogyvámosi kalandot semmiképp sem érdemes kihagyni.

Júliusi kötelező Somogyban

A fenntarthatóság iránt érdeklődőket kertészeti körvezetések és bemutatók, gyógynövény túrák, Frangipáni virágvásár, az ízek szerelmeseit szabadtűzön készült kézműves finomságok és látványkonyha várja a "Tehenészek Konyhájában", lesz indiai street food, kürtőskalács és vegetáriánus pizza, vegán fagyi, valamint teljes indiai és magyaros-vega menük az étterem sátorban. A szépség és divat követőit indiai ruhavásár, arcfestés és testdíszítés, hennafestés, keleti ékszerek és száribemutató, valamint szári-próba lehetőség várja, a kézművesség iránt érdeklődőket a Syama Handmade műhelye a gyapjú feldolgozással, gerebenezéssel, fonással és kender tilolással fogja megismertetni. De lesz természetbarát kence- és illatszerkészítés, textilfestés, nemezelés is.

A művészeteket indiai táncok, tradicionális indiai zene és hangszerbemutató, valamint Kövi Szabolcs meditatív fuvolakoncertje hozza majd közelebb. A védikus iskola épületében indiai sakk, bűvészeti bemutató, zene és hagyományos védikus tanóra, a közelben pedig íjászat szeretne majd a gyermekek kedvére tenni.

Közönségtalálkozók is lesznek: a TikTok krisnás sztárja, Vallabhi, az 5 évtizede a védikus bölcsességnek élő világhírű tanító, Sivaráma Swami, valamint youtube videóiról híres Bhaktipada Goswami várja majd a vendégeket. Lesznek életmód séták, mantra- és zarándokösvény, karma-tisztító látogatás. Pénteken Holi, a Színek Fesztiválja és festékszóró játék, szombaton és vasárnap tradicionális, tűzceremóniával kísért védikus esküvő áll majd a programok középpontjában. Esténként a szerzetesekkel együtt lehet zenélni és táncolni a Kírtan Jam programon.

Természetesen most is megtekinthető lesz a templomépület, a gyönyörű Mandír, valamint a Krisna-völgy 30. jubileumi évére megnyílt ökrös járgányház, mely hazánk egyetlen működő természetbarát erőműve, amit működés közben is meg lehet majd tekinteni. A gyerekeket a tehenészetnél zebu-szekerezéssel és bocikkal is várják. A Völgy meseszép, de nagy területén belül a séta mellett ökrös szekérrel és kisvasúttal lehet utazni. A vendégek pecséteket gyűjthetnek a különféle helyszínek és programok során, amelyekért meglepetés ajándékok járnak. A vásársoron ékszerek, ruhák, mézek, kézműves termékek, védikus filozófia témájú könyvek és asztrológus is várja a vendégeket.

Krisna-völgy 30 éve várja a látogatókat, télen és nyáron, évente 30 ezer vendéget fogadnak. Várhatóan a Búcsúban érkezik majd meg Krisna-völgy 500 ezredik vendége, akinek különleges meglepetés ajándékkal készülnek.

A 30. jubileumi évben a somogyvámosi Krisna-völgy biztosan bakancslistás program. Azokat a középkorúakat pedig, akik idén 30 évesek 30% kedvezménnyel ajándékozzák meg belépéskor – ünnepeljünk együtt!

bucsu.krisnavolgy.hu

www.krisna.hu

Nyitókép: Facebook / Krisna-völgyi Búcsú

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja