SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet Fesztiválon

Családinet [cikkei] - 2023-03-20
 [X]

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig - ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az "Új generáció".
Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet Fesztiválon

Idén sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a fesztivál: ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról. “Tavaly az “Örökség” témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat” – mondta Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának “legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett. Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide “Év Fiatal Séfje” díját (ezzel az elismeréssel az új generációt díjazza a nemzetközi gasztrokalauz), és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez. A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós - író - műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

Gourmet Fesztivál 2023 - szakácsművészeti előadások

A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is.

Elővételes jegyek, a kiállítók listája és minden egyéb információ itt: gourmetfesztival.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja