SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hétvégi élményprogramokkal indul a szezon az Állatkertben - Látványetetések, állatbemutatók, fókatréning és merülés a cápák közé

Családinet [cikkei] - 2023-03-17
Elkezdődött a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol mostantól hétvégente tavaszköszöntő élményprogramokkal, látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel, merüléses cápatréninggel és sok más érdekességgel várják a látogatókat.
Hétvégi élményprogramokkal indul a szezon az Állatkertben - Látványetetések, állatbemutatók, fókatréning és merülés a cápák közé

Jóllehet a Fővárosi Állat- és Növénykert az év minden napján nyitva áll a nagyközönség előtt, a tulajdonképpeni szezon mostanában kezdődik. Ezért a városligeti intézményben már most hétvégén állatbemutatók, látványetetések, tréningek és más programokkal teszik teljessé a látogatói élményt.

Tavaszköszöntő programok

Már most hétvégén elindulnak a tavaszköszöntő programok az Állatkertben, melynek részeként a húsvétig hátralévő három hétvégén, azaz március 18-án és 19-én, 25-én és 26-án, valamint április 1-én és 2-án is napi tizenöt különféle állatbemutatóval, állatfoglalkoztató tréninggel és látványetetéssel várják a látogatókat.

Ezek közé tartozik például a pingvinek, a kea papagájok vagy a sörényes hangyászok látványetetése, az oroszlánfókák tréningje, a vadállatmentésről és az ausztrál élővilágról szóló bemutató, vagy éppen a cápatréning, melynek során a gondozók könnyűbúvár felszerelésben le is merülnek a tengeri ragadozók közé. Az állatkerti Varázshegyben állati helyszínelés és denevér látványetetés is lesz, illetve meg lehet ismerkedni a rejtőzködő parányok világával és a Varázshegy titkaival is.

Virágpompa az Állatkertben

Nemcsak az állatokat, hanem a növényeket is érdemes megcsodálni a Budapesti Állatkertben! Különösen mostanában, amikor még mindig virágzik a hóvirág és a csillagvirág, de lépten-nyomon egyre több más virág is szirmot bont, sőt, már a higan cseresznyefák is virágba borultak. Jóllehet a tulajdonképpeni cseresznyevirágzás áprilisra várható, a higan díszcseresznye arról nevezetes, hogy pár héttel korábban, általában a tavaszi nap-éj egyenlőség idején virágzik. A japán higan elnevezés is erre utal (a tavaszi nap-éj egyenlőség egyébként március 20-ára, azaz hétfőre esik).

Megnyílt a Margitszigeti Kisállatkert is

A Fővárosi Állat- és Növénykert által fenntartott Margitszigeti Kisállatkert lakóit az év minden napján láthatja a közönség, hiszen a kert körüli sétányokról a legtöbb állat jól megfigyelhető. Tavasztól őszig azonban a Kisállatkert belső része is nyitva áll a nagyközönség előtt. A szezon itt már március 15-én elkezdődött, hétvégente pedig 13 órától a Kisállatkert lakóit bemutató ismeretterjesztő program is várja az odalátogatókat.

tavaszköszöntő állatkerti élményprogramok

Az Állatkert tavaszköszöntő élményprogramjairól további részletek az intézmény honlapján olvashatók: https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-03-18-tavaszkoszonto-allatkerti-elmenyprogramok

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja