SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy darabka Olaszország: Ciao Mamma, ahol a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat

Családinet [cikkei] - 2019-11-04
 [X]

Az újbudai irodaházak és lakóparkok közepén található Ciao Mamma Ristorante-ban az olasz konyha legjavát kínálják a vendégeknek. A frissen, helyben készített tészták, a javarészt olasz alapanyagokból összeállított fogások között mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Egy darabka Olaszország: Ciao Mamma, ahol a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat

A Ciao Mamma hamisítatlan olasz hangulata az étlap sokszínűségében is megmutatkozik. A nagy szakmai múlttal rendelkező, az olasz gasztronómiában rendkívül jártas Papp Zsolt konyhafőnöknek köszönhetően a római, Róma környéki konyha elevenedik meg a kínálatban, amely mind a húsimádók, mind a vegánok, vegetáriánusok számára tartogat izgalmas tételeket, de a klasszikus tésztaételek rajongói is boldogok lehetnek a Ciao Mamma kínálatával.

Ciai Mamma - tésztaételek: Pollo Alla Parmigiana

A helyben készített pizzák tésztája ügyes egyensúlyt alkot az olasz csizma északi területeinek vékony tésztái és a Szicíliában kedvelt vastagabb alapok között, egy olyan kompromisszumot kínálva, amely szinte biztosan mindenki számára tökéletes.

Ciao Mamma - Pizza

A pizzán kívül érdemes kipróbálni a frissen készített, cserépedényben tálalt, bolognai raguval gazdagon megtöltött lasagne-t, a rendkívül lágy, de mégis igen karakteres kacsahúsos, vargányával, szárított paradicsommal ízesített pappardellét, illetve a római születésű klasszikust, a sokak által kedvelt, római születésű Spagetti Carbonara-t, amelyet itt - az eredeti receptúra szerint - tejszín nélkül, sok tojással és pancettával készítenek.

Ciao Mamma - tésztaételek: Spagetti Carbonara

A tészták mellett természetesen a rizottónak is fontos szerep jut, - a megfelelő alapanyagokon kívül - ennél az ételnél elengedhetetlen a gondos elkészítés, amely nagy odafigyelést és időt igényel. A Ciao Mammában mindezt megkapja a rizottó, így olyan kitűnő, krémes, gazdag fogások kerülnek terítékre, mint a vargányával ízesített vagy a körtével és édes gorgonzolával gazdagított rizottó.

Ciao Mamma - Saltimbocca Alla Romana

A főételek sorában is csupa itáliai kedvenc köszön ránk, a szintén ikonikus Ossobuco, amelyhez vele sült zöldségeket és sáfrányos riszt kínál a séf, vagy a zsályás-sonkás Saltimbocca alla Romana, amelyhez egy pikáns fehérbor mártást kínál és zellerrel megbolondított burgonyapürét. A tenger gyümölcseit kedvelő vendégek sem maradnak éhen, az étlapon – többek között – grillezett lazac és tengeri vörös sügér is található.

Ciao Mamma - Grillezett lazacfilé

A Ciao Mamma azonban nem csak tartalmas és minőségi ebédmenüvel, illetve a la carte étlappal várja a környéken élő és dolgozó vendégeit, hatalmas teraszán akkor is érdemes elidőzni, ha csak kávézni, borozni szeretnénk,  olasz módra, szemlélődve. A hely ideális baráti találkozókhoz, ahol egy aperol, egy minőségi olasz kávé, egy szeletnyi sütemény mellett élvezhető a napsütés, amely még teljesebbé teszi az olasz életérzést.

Ciao Mamma - Tiramisu

A hely a kisgyerekesek számára is ideális, az olasz konyha emblematikus fogásait a kicsit kifejezetten kedvelik, a különféle tésztaételek, pizzák szinte minden gyerek kedvencei. Éppen ezért nincs külön gyerekeknek szánt menü, nem korlátozzák néhány fogásra a kis vendégek étlapját, hanem kisebb mennyiségben is rendelhető a Ciao Mamma szinte teljes választéka.

Ciao Mamma - Nutellás Panna Cotta

Az étterem családbarát mivoltát jellemzi, hogy a jó idő érkeztével, a külső környezet rendezése során kialakításra kerül egy játéksarok, amely mind a gyerekek, mind a szüleik számára teljessé teszi a Ciao Mamma nyújtotta élményt.

További információ: https://www.facebook.com/ciaomammaristorante/

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja