SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 helyszín, amit érdemes felkeresni családdal, gyerekekkel az idei Sziget Fesztiválon

Családinet [cikkei] - 2019-08-01
 [X]

A Sziget nem csak a kamaszoké és fiatal felnőtteké: a pörgős bulik mellett a szülőket és a legkisebbeket is számos szórakozási lehetőség várja. Összegyűjtöttünk 7 helyszínt, amit mindenképp érdemes felkeresni, ha családdal látogatunk ki az ország legnagyobb fesztiváljára.
7 helyszín, amit érdemes felkeresni családdal, gyerekekkel az idei Sziget Fesztiválon

Vándor Vurstli

A Karzat Színház múltidéző házi vidámparkja a Vándor Vurstli, a magyar vásári szórakoztatás városligeti hagyományainak őrzője változatlan jókedvvel és varázslatos játékokkal várja a játékos lelkű Szigetelőket a fesztivál mind a hét napján. Felsorakozik számos célbadobó, lövő és találó játékszerkezet, amik együttesen biztosítják a jelenlevő úri közönség szórakoztatását.
Bűvész, bábszínház, jósok és jövendőmondók, zsonglőrök, artisták és mindezek megkoronázásaképpen Németország legkisebb óriáskereke várja már megszokott helyén a lelkes törzsvendégeket és a csodálkozó újoncokat.
A régi jó vurstli deszkakerítése marad, de belülre nemzetközi mutatványosok egész sora települ, hogy a vásári mulatság még teljesebb lehessen. Velünk lesz egész héten a francia Collectif La Méandre Avion Papier című lakókocsiba rejtett mozija,  a katalán The Strange Travel of Mr Tonet lírai szépségű, egyedi kivitelezésű játékarzenáljával, de a szerencsések láthatják Shakespeare remekeit is egészen kicsiben az ugyancsak katalán Micro-Shakespeare tolmácsolásában. A vurstli színpadán Sarkadi Bence, a Di Filippo Marionett és a The Gipsy Marionettist, valamint bábjaik adják egymásnak a világot jelentő deszkákat. Akinek ennyi varázslat se lenne elég, annak a vurstli már-már házi művészének számító Balázs Bűvészshowját ajánljuk minden délután. Csak tessék, csak tessék, csak közelebb és közelebb!

Múzeumi Negyed presented by Fidelio

Múzeumfüggő vagy? Mi segítünk! A 2008-ban létrehozott Múzeumi Negyed a legnagyobb és legérdekesebb budapesti és magyarországi múzeumok interaktív bemutatkozásának helyszíne, egy kulturális és művészeti találkozóhely.
Az idén kitelepülő intézmények: Aquincumi Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Mai Manó Ház, Magyar Természettudományi Múzeum, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a  Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.
A múzeumok kihelyezett programokkal, játékokkal várják azokat a fesztiválozókat, akik a lazítás mellett történelmi, művészeti ismereteiket is szeretnék bővíteni, valamint augusztusban a résztvevő múzeumok aktuális kiállításai kedvezményes, félárú jeggyel látogathatók a sértetlen Sziget, valamint CITYPASS karszalaggal érkezőknek.

Sziget 2019 - gyerekprogram: célbadobás

Ji Csing Labirintus

Az Élőkép Színház nyolcszögletű labirintusában az ősi kínai javaskönyv, a Ji Csing, azaz a Változások könyvének üzenetei kelnek életre. A látogatók nyolcasával lépnek be a labirintusba, a bejáratnál – életük aktuális kérdésére fókuszálva – egy nyolcszögletű kerék segítségével kipörgetik maguknak azt a két jelet, melyeket a labirintusban bolyongva, az azoknak megfelelő szereplőkkel interakcióba lépve tudnak önmagukra vonatkoztatni és megfejteni. A labirintus idén hat napon keresztül várja látogatóit 12.00 – 24.00 óra között. Kapuzárás 23.00-kor.

GameLandHub presented by Marie Claire

Öt helyszín egyben, ez nem lehet más, csak a GameLandHub. Gyere, és próbáld ki a töretlen sikernek örvendő Rubik kockát! Profi versenyzők mutatják meg a rejtetett titkokat – oktatnak, hogy Te is a legjobb "Rubikkockás" lehess, a Rubik's Brand ARTRADE pedig idén 2 új logikai játékkal lepi meg a Szigetlakókat, nem is beszélve arról, hogy a legjobb résztvevők értékes Rubik's játékokat nyerhetnek. Az egyre népszerűbbnek számító darts oktatások és versenyek is visszatérnek a Szigetre hat profi versenygéppel, valamint a Budapesti Darts Szövetség bajnokaival. A Parti Társasjátékok részlegén a Gémklub játékmesterei újdonságokkal is várják a Szigetlakókat, ilyen például a Planet- Egy éledő világ a tenyeredben, de a régi kedvencek is itt lesznek. Ügyességi, gyorsasági játékok, mint a Dobble, a Cortex, a Robbanó cicák, valamint a sokak által szeretett asszociációs játékok, pl. a Dixit, vagy a Lépten-nyomon: Amszterdam is csak rád vár. A párokat Quarto és Quoridor Gianttel, a baráti társaságokat titkos szereplős (pl.:Avalon), illetve kooperatív játékokkal (pl.:The Mind-Érezz rá!) várjuk. Több az „Év játéka” díjat nyert játékot is kipróbálhatnak a sátorba látogatók a Dixit mellett, ilyen például az Azul és a Kindomino. Ha pedig mindez nem lenne elég, a Szigetlakók figyelmébe ajánljuk Dobble versenyünket is, ahol minden győztes garantált ajándékban részesül.
Nem maradhat ki a játékok a közül a póker sem, melyet mind imádunk. Folyamatos oktatás és izgalmas versenyek várnak!
Végül, de nem utolsó sorban a PS4 + XBOX digitális játékok több konzollal idén is sok egyéni és páros játékot biztosítanak a számtalan népszerű digitális játékban. A programhelyszín minden nap 12:00-tól 20:00 óráig várja a játszani vágyókat.

Sakksátor

Régi álmod, hogy személyesen találkozhass Polgár Judittal? Idén sikerrel járhatsz, ugyanis most debütál a Sziget Sakksátor és Polgár Judit Világ Sakkfesztiváljának együttműködése. A Sziget Sakksátor és a Világ Sakkfesztivál jelszava: Chess Connects Us, azaz a sakk összeköt mindenkit. A sátorban partibemutató elemzésekkel egybekötött oktatások segítségével mindenkiből egy kicsit jobb játékos válhat, ráadásul lehetőség nyílik megmérkőzni nemzetközi sakk nagymesterekkel szimultánokban, de lesznek versenyek is, ahol feladványfejtésben és villámsakkban is összemérhetik erejüket az odalátogatók. Idén először Magyarország Halhatatlan Sportolóival, köztük Polgár Judittal, lesz beszélgetés több nyelven a sportról, illetve annak sakkal való kapcsolatáról, továbbá fellép a chilei Juga sakkról szóló dalaival.

Sziget 2019 - mozgás gyerekekkel

ArtZone

A Sziget Fesztivál egyik legszerethetőbb helyszíne és kulturális oázisa 2019-ben ismét a kreatív és interaktív programok alfája és omegája lesz. A közreműködő művészek, társulatok, alapítványok és művészeti egyetemek száma megközelítőleg húsz, ami már önmagában garancia a színes programpalettára. A nyitvatartás idén is 12:00 és 22:00 óra közé esik, a workshopok 20:00 óráig várják az érdeklődőket.
A Medence Csoport már majdnem két évtizede erősíti a Sziget Fesztivál képző- iparművészeti és építészeti szekcióját, és második alkalommal felelnek az ArtZone kreatív koncepciójáért. A design- és környezetkultúra iránt elkötelezett csapat munkássága nem csak a hazai, hanem a nemzetközi művészeti szcénában is elismertnek számít. A helyszín adottságait - mint a tágas és szellős zöldterület - idén is jól kihasználva 2019-ben még több installációval, participatív alkotással és kiállítással fogadják a workshop-zónába látogatókat. A nemzetközi trendeket követve a fókusz a workshopokon és az installációkon lesz. A fesztivál globális mottója idén is a Love Revolution, amely nem csak a hivatalos sajtóanyagokon, de az ArtZone program kínálatában is megmutatkozik. Az egyenjogúság mellett a béke, a fenntarthatóság, és a környezet védelme és tisztelete kerül idén a közösségi alkotás, értékteremtés fókuszába.
A korábbi évekhez hasonlóan ismét közreműködik a méltán népszerű Medence re+concept táskaműhelye, a Kisképző fiatal diákjai, a KÉK- Kortárs Építészeti Központ építészei, a TÁP Színház társulata, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói, a Technika #1 | Közösségi faműhely csapata, az Art Label Budapest kortárs alkotói, a cARTc Kulturális EgyesületKURSZÁN kollázsműhelye, az acb Galéria és az általa felkért performansz-művészek, a Hybrd Art Management, a Telep Galéria, a Romani Design csapata már harmadik alkalommal, a fiatal designerekből álló WIRE csapat, a CUT’N’PAINT stencil workshop Orosz Richárd street art művész vezetésével, Mátray Erik művész, és végül, de nem utolsó sorban az Art of Freedom művészeti pályázat egyes nyertes szereplői is!
Az új résztvevők között van Hargitai Tibor kanadai képzőművész, a Bartók Béla Boulevard Egyesület, az Alkotásutca, valamint a belga Les Espaces Cyclophones interaktív hangszer-bicikli parkjának megálmodója, François Cys és csapata is.

XS Land

Interaktív élményparkunkban több, fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezet közreműködésével, az általuk kifejlesztett és működtetett játékok segítségével mutatjuk be a fogyatékos emberek mindennapjainak kihívásait. Személyes élményeken keresztül, játékos, szórakoztató formában szeretnénk elérni a fogyatékos személyekkel szembeni társadalmi attitűdváltást.
Az élménypark mellett működő Easy XS Camping pedig könnyű hozzáférést biztosít a fesztiválozáshoz különböző kemping- és egyéb szolgáltatásaival azoknak a látogatóknak, akiknek speciális segítségre van szükségük a kikapcsolódáshoz. A kemping kapacitásai korlátozottak, ezért regisztrációt vezettünk be. A kempingben akadálymentes WC, akadálymentes fürdőkonténer található. A Mozduljunk ki! Egyesület konduktorokból és konduktor-hallgatókból álló önkéntes csapata mozgássérült fiatalok számára biztosít szakképzett asszisztenciát. Van szállítószolgálat, vakkísérő szolgálat, kerekesszék és moped kölcsönzés, valamint jelnyelv tolmácsok is segítik a fesztiválozókat.

További információ: https://sziget.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
A szerkesztő ajánlja