SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

CINEMIRA - Egy filmfesztivál csak gyerekeknek! (2019. április 12-14.)

Családinet [cikkei] - 2019-04-12
 [X]

Az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál Magyarországon, a CINEMIRA 2019. április 12. és 14. között, az Akvárium Klubban várja a családokat. A nézők több mint 80 ország minőségi gyerekfilmjeit láthatják élőszereplős, animációs- és dokumentum műfajban. A vetítések mellett filmes, animációs, kaszkadőr, és smink foglalkozásokon próbálhatja ki magát a fiatal közönség. Felújított formában látható a MACSKAFOGÓ, a KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPILORR és a VIZIPÓK-CSODAPÓK MOZIFILM is.
CINEMIRA - Egy filmfesztivál csak gyerekeknek! (2019. április 12-14.)

A fesztivál versenyén első alkalommal osztják ki a Legjobb Magyar Rövid Gyerekfilm 500 000 forintos díját, amit az NMHH ajánlott fel. A félmilliós díjról gyerekek döntenek! Idén gyerekfilmes szakmai programok is lesznek, azzal a céllal, hogy fellendüljön a hazai gyerekfilmek gyártása.

2. CINEMIRA NEMZETKÖZI GYEREKFILM FESZTIVÁL több mint 80 országból érkező gyerekfilmekkel, filmes, animációs, kaszkadőr workshop-okkal várja a nagyközönséget. A fesztivál célja, hogy a gyerekközönség filmeken keresztül ismerje meg a világ különböző kultúráit. A Cinemira egy igazán interkatív fesztivál, ahol a fiatal közönség nem csak nézőként, de aktív alkotóként beavatást nyer a film és animációforgatás, a filmes smink és maszk készítés, vagy épp a kaszkadőrködés rejtelmeibe. A filmezni vágyó gyerekközönség találkozhat kedvenc mesehőseinek magyarhangjaival, így Für Anikó (Fiona hercegnő), Mikó István (Micimackó) és Szalay Csongor (Andy- Toy story) avatja be a gyerekeket a szinkronizálás titkaiba. A filmszínésznek készülő gyerekek a legnagyobb hazai gyerek casting director, Steinhauser Andreától tanulhatják meg, hogyan készüljenek egy filmes szereplőválogatásra.

A nagyközönség mellett a szervezők idén a filmes szakmát is megszólítják. A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a gyerek- és ifjúsági filmek fontosságára. Az elmúlt két évtizedben alig készült magyar mozifilm gyerekeknek, családoknak. A Cinemira ezért a nyitónapon egy filmes szakmai programot is szervez a Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward Programjával közösen. A mesterkurzuson Felix Vanginderhuysen (Az Európai Gyerekfilm Szövetség főtitkára) és Erik Tijman (a legnagyobb európai gyerekfilmfesztivál, a Cinekid filmes- és televíziós vezetője) átfogó előadást tart az európai gyerekfilmek produkciós-, támogatási-, forgalmazási- és fesztiváloztatási lehetőségeiről. Az első Filmes+Író találkozón pedig az elmúlt évek legnépszerűbb gyerekkönyveit mutatják be az írók a filmes és animációs alkotók, producerek számára, azzal a céllal, hogy a népszerű gyerek- és ifjúsági könyvekből filmek készüljenek.

A fesztiválon összesen 50 rövid gyerekfilm versenyez, amelyek a világ legkülönbözőbb országaiból érkeztek, így többek között kanadai, iráni, brazil, kínai, maláj, francia, amerikai és német gyerekfilmek is láthatóak lesznek. A versenyprogramban összesen 11 magyar rövidfilm, köztük M. Tóth Géza, Rófusz Ferenc, Szederkényi Bella, Gelley Bálint legújabb animációja került be. Idén először a Legjobb Magyar Gyerekfilm 500 000 forintos díját is kiosztják, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel. A félmilliós díjról a Cinemira 7 tagú gyerekfilmes zsűrije dönt.

A nemzetközi verseny a legjobb élőszereplős, animációs és dokumentum rövidfilmnek járó Aranymókus díjért megy, amelyekről szakmai zsűri dönt. A zsűritagok közt ott van Kerekes Vica színésznő, Patrovits Tamás animációs rendező, Zurbó Dorottya filmrendező, Haragonics Sára filmrendező és a két nemzetközi előadó Felix Vanginderhuysen, Erik Tijman is.

A fesztiválon régi kedvencekre is számíthat a közönség. Pénteken Bagaméri ajándék fagyit nyalogatva nézhetik meg a Magyar Nemzeti Filmarchívum által digitálisan felújított KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR című ifjúsági filmet. Szombaton a hivatalos mozipremiert megelőzően látható a VIZIPÓK-CSODAPÓK MOZIFILM felújított változata, amely a népszerű sorozat több epizódjának összevonásából született. Vasárnap szintén felújított formában látható Ternovszky Béla kultikus animációs filmje, a MACSKAFOGÓ.

A fesztivál idejére az Akvárium Klub kávézója Kölyök Film + Dizájn vásárrá alakul, ahol a látogatók filmplakátok, filmes ajándéktárgyak, gyerekkönyvek és profi filmes eszközök között böngészhetnek.

A részletes program a CINEMIRA oldalán olvasható.

CINEMIRA NEMZETKÖZI GYEREKFILM FESZTIVÁL

Időpont: 2019. április 12-14.

Helyszín: Akvárium Klub (1051 Budapest Erzsébet tér 12.)

Jegyek: https://akvariumklub.hu/

További információ: www.cinemira.com
facebook.com/cinemira.kidfilmfestival/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja