SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kiránduljunk! - virtuális túrázás az interneten

Családinet [cikkei] - 2005-03-02
A mozgásukban korlátozott emberek, kismamák és magányosan élők esélyei és lehetőségei a zöldbejutáshoz és a szabadidő tartalmas eltöltéséhez
Kiránduljunk! - virtuális túrázás az interneten

KIRÁNDUL.HU

A honlap Budapest és 16 főváros környéki település 70 zöldterületére kalauzolja el a látogatóit, valamint félnapos, egy- vagy többnapos komplett túra és kirándulásötleteket nyújt az érdeklődőknek. A weboldal sajátossága, hogy bemutatja a zöldterületeken található akadálymentes kulturális intézményeket, és részletesen beszámol egy-egy zöldterület járhatóságáról, megközelíthetőségéről segítve ezzel a mozgásukban korlátozottakat, kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedőket.

Ha már napi 8-10 órát ücsörgünk a négy fal között és szemünket hosszú órákon át a monitoron legeltetjük, akkor miért ne tehetnénk számítógépünk segítségével virtuális sétákat egy kicsit zöldebb, kedvesebb világba. Elszakadhatnánk néhány percre a mindennapok szürke "9-től 5-ig" napi rutinjától és egy-egy szabad percünkben képzeletben bebarangolhatnánk a környező dombok, erdősségek rejtett zugait, az arborétumok illatos parkjait. Ehhez a frissítő koktélhoz már nagy képzelőerő sem kell, mert a Budapesti Művelődési Központ mindezt az interneten tálalja a zöldbevágyó érdeklődőknek.

 

 

 A BMK 2002-ben jelentette meg Zöld könyv című kiadványát, melyben Budapest természeti környezetét és nevezetességeit mutatja be. Tavaly áprilisban a könyv internetes változata is elkészült, - a "KORLÁT - Hogyan juthatunk zöldközelbe Budapesten és környékén" című honlap (www.korlat.bmknet.hu) - amely a zöldterületek virtuális bejárásának lehetőségével csábít kirándulásra épeket és mozgásukban korlátozottakat egyaránt.

A KORLÁT után a szerkesztők márciusban életre keltik a kirandul.hu weboldalt, amely rengeteg időt és energiát megspórolva lesz segítségünkre kirándulásaink megtervezéséhez. Az új honlapot nem választották le a szerkesztők népszerű elődjétől, így a Korlát a kirándul.hu weboldal Zöld menüpontjáról is elérhető.

 

 

További menüpontok:

 

KORLÁT kínáló  - útvonaljavaslatok

Ezen a honlapon komplett, hosszabb-rövidebb túrákat, kirándulásokat ajánlunk. A kínálatok az ismertetett területeket foglalják egységekbe. Biztonsággal elindulhat ismeretlen területekre, hiszen mi végigkalauzoljuk Önt a legpraktikusabb, legszebb útvonalakon.

 

KORLÁT mozduló  - szervezett túrák, kirándulások

A  mozduló oldalait azoknak ajánljuk, akik nem szívesen indulnak el egyedül kirándulni. Csatlakozzon szervezett túrákhoz, kirándulásokhoz! Tapasztalt túravezetők várják a rövid városi sétáktól a teljesítménytúrákig.

 

KORLÁT plusz - akadálymentes épített környezet a zöldben

Pihenjen meg kirándulása közben múzeumokban, művelődési házakban és vegye igénybe a zöldterületeken található kulturális intézmények szolgáltatásait, programjait.  A Plusz oldalain mozgásukban korlátozottak az intézmények akadálymentességéről is tájékozódhatnak.

 

KORLÁT játszótér - játszóterek a fővárosban

Elsőként Budapest XI. kerületének játszótereit szeretnénk a szülők figyelmébe ajánlani. A honlapon  játszóterekről készült fotókat és az ott található játékszerek leírásait találhatja meg, valamint információt kaphat a "grundok" megközelíthetőségéről. A kezdeti lépések után következhetnek a parkok, zöldterületek, majd a hétvégi túrák a többi KORLÁT honlap segítségével

 

Budapesti Művelődési Központ

1119 Budapest Etele út 55.

Tel.: 371-2760

www.bmknet.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja