SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Megtalálták a holttesteket - Egy 17 és egy 18 éves fiú fulladt a Balatonba a hétvégén

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-06-07
Szombat este tűnt el két fiatal fiú a Balatonban. Dávid és Szabolcs unokatestvérükkel, Bélával fürödtek, amikor rosszra fordult az időjárás. Csak egyikük tudott kimenekülni.
Megtalálták a holttesteket - Egy 17 és egy 18 éves fiú fulladt a Balatonba a hétvégén

"Soha nem hittük volna, hogy egy fürdőzésből tragédia lehet"

Tragédiába torkollott a munkával egybekötött nyaralás. A Bors információi szerint kőművesnek és hegesztőnek tanultak a fiatalok, akik pont a Balaton közelében találtak munkát.

Úgy döntöttek, elvállalják, hiszen nincs is kellemesebb annál, ha munka után a Balatonnál tudnak pihenni. Egyikük most látta életében először a tavat. Szombat este mentek be a vízbe fürdőzni hárman, de már csak egyikük tudott kijönni. Az eltűnt fiúk 17 és 18 évesek voltak.

Messzire elúsztak ugyanis a parttól, ahol már gyorsan mélyül a víz. Az időjárás azonban rosszra fordult - ez okozta a tragédiát. Béla meg tudott kapaszkodni egy szörfdeszkában, és egy csónakos ki tudta menteni. A másik két fiú eltűnt. 

Folyamatosan keresték őket szonárral és helikopterrel. 

A Borsnak nyilatkozott Béla: "Nem tehetek mást, reménykedem és egyfolytában imádkozom az unkatestvéreimért. Soha nem hittük volna, hogy egy fürdőzésből tragédia lehet."

Az egyik eltűnt fiú, Szabolcs édesapja a lapnak így nyilatkozott: "Őszinte leszek, egyre kevésbé hiszek benne, hogy a fiam életben van."

A fiúknak sajnos már csak a holttestüket találták meg. 


Fulladás: az egyik leggyakoribb nyári veszély

Nyáron szinte nap mint nap hallunk olyan tragikus esetekről, amelyek arról szólnak, hogy gyerekek vagy felnőttek elmerültek, megfulladtak, eltűntek a vízben.

2020-ban egy 19 éves fiú halt meg a Balatonnál, vízibicikliről ugrott fejest a vízbe.

2021. áprilisában pedig apa és fia indultak horgászni, de a program hamar tragédiába torkollott. Miközben a fiú bemászott a csónakba, a vízbe esett. Az édesapja utánaugrott a Rétközi-tóba, ki akarta menteni fuldokló fiát, de végül mindketten elmerültek. A halőrnek sikerült kimentenie a fiút, akit a mentők újraélesztettek. Az édesapát viszont nem tudták megmenteni, holtestét búvárok hozták fel a felszínre.

Az ENSZ adatai szerint évente legalább 350 ezer ember fullad vízbe - az áldozatok fele gyermek.

Indexkép: Robert Balog képe a Pixabay-en

Olvasd el ezt is: A vízbefulladás megelőzhető, tanítsd meg gyermekednek ezt a pár trükköt! - A gyermeksebész életmentő tanácsai

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja