A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, ami egyetlen nyári táborozó hátizsákjából sem hiányozhat

Himer Csilla - 2017-06-22
Kitört a nyári szünet, így sok gyerek tart a különféle táborokba. Érdeklődés és a pénztárca vastagságának függvényében a tábor lehet egy egyszerű iskolai napközis tábor is tizenezer forintért, de akár többszázezer forintos szuperintenzív anyanyelvi, külföldi táborokig széles a választék. Azonban mindegy, hol táborozik a gyermeked, van 10 olyan dolog, ami semmiképpen nem hiányozhat a hátizsákjából.
10 dolog, ami egyetlen nyári táborozó hátizsákjából sem hiányozhat

10 dolog, ami mindenképpen legyen a táborozó gyermeked hátizsákjában!
 

1. Hátizsák

Legfontosabb, hogy hátizsák legyen – lehetőleg több rekeszes, apró zsebekkel -, és a gyerek ne oldaltáskát vagy szatyrot lóbáljon. A táborozók gyakran vannak mozgásban, amikor viszik magukkal a csomagjukat, ezért a hátizsák a legpraktikusabb viselet. A gerincnek is jobb, mint az oldaltáska, és pakolni is kényelmesebben lehet.
 

2. Folyadék

A nyári meleg legjobb ellenszere a folyadékbevitel. Táborozóknak a víz a legjobb, semmiképp sem cukrozott üdítő. Bár legtöbbször van vízvételi lehetőség, érdemes a csomagba tenni fél vagy egy liter ásványvizet.


3. Egy falat étel

Előfordulhat, hogy a gyerek nem eszi meg az ebédet vagy a reggelit, mert nem szereti. Ilyenkor jön jól egy pár falatnyi keksz vagy müzliszelet, hogy ne legyen üres a gyomra. Korgó gyomorral nincs az a kreatív táborvezető vagy pedagógus, aki le tudná kötni a gyermeked. Rossz élmény lenne ez neki is, a pedagógusoknak is.
 

4. Zsebpénz

Mindig legyen pár száz forint a táborozónál, de 1000 Ft-nál semmiképp se több. Hazafelé egy kis jutalomnasi a sikeres nap után, vagy egy alma a büféből, mindig jól jöhet. A gyerek megtanul egy kicsit gazdálkodni, abból nagy baj nem lehet.
Ha egy kicsit jobban is meg szeretnéd tanítani a gyermekedet, hogyan bánjon helyesen a pénzzel, akkor ez a tábor garantáltan neki való!
 

5. Naptej

A nap nem csak melegen süt, de nagyon könnyű leégni is. A gyereknél legyen megfelelő faktorszámú naptej, és reggel lehetőleg kenjük is le táborba érkezés előtt. Fontos, hogy újra bekenje magát, pl. ha úszni voltak, mert a víz lemoshatja a naptejet. És hangsúlyozzuk a gyereknek, hogy a naptej nem csodaszer, csak ideig-óráig véd a tűző napon.
 

6. Sapka

A naptej mellett a hőguta ellen egy sapka a legjobb védelem. Előny, ha széles karimája van, és a gyerek nyakára, arcára is árnyékot vet.
 

7. Napszemüveg

A kint játszó gyerek óhatatlanul belenéz a napba. Vízparton még nagyobb a szemkárosodás veszélye, ezért megfelelő réteggel ellátott jó UVA és UVB szűrős gyereknapszemüveg is kerüljön a hátizsákba.
 

8. Gyógyszer

Ha a gyerek gyógyszert szed, mert allergiás, vagy gyógyszerekkel karbantartható betegsége van, mindenképp legyen vele a gyógyszere – egy adagolási útmutató kíséretében. (Ez utóbbi a tábor nevelőinek, a felnőtt kísérőknek fontos, így tudják ellenőrizni, hogy a gyerek mikor mennyi gyógyszert vesz be.) Ajánlatos még ragtapasz is, bár ezzel a táborszervezők legtöbbször jól fel vannak szerelve. (De jobb a békesség.)
 

9. Esőkabát

Ha rossz az idő, lóg az eső lába, ne hagyjuk otthon az esőkabátot, mert egy 5 perces nyári zápor eláztat mindent, aminek még megfázás is lehet a vége.
 

10. Telefon

Csak a szülőkkel való kommunikációra egy régebbi olcsóbb telefont érdemes a táborozó gyerekkel küldeni. Tabletet, egyéb kütyüt semmiképp. A tábor közösségi program, a kütyü ritkán az. Ez alól egyedül a kütyütábor képez kivételt. Ha a gyerek mégis arra készül, hogy esetleg lesz üresjárat a tábor programjában, és unatkozni fog egy ideig, akkor is inkább könyvet, játékot vigyen magával.
Ha pedig olyan időtöltést szeretnél neki, ahol nincs ilyen üresjárat, ahol az unalom réme fenyegetheti a gyermekedet, akkor itt egy tábor, ahol ez garantáltan nem fordulhat elő, mert az egész tábor a (társas)játékról szól (no meg a logikáról).

Ha nem tudod, mi alapján válassz tábort a gyerekednek, olvasd el alábbi cikkünket:
10 tuti tipp nyári tábor kiválasztásához

Fotó: Niko Shogol / pixabay

Himer Csilla


Himer Csilla
Kisvállalkozások kreatív kontrollingja

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.zsebedremegyek.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja