A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hurrá, nyaralunk!

- 2005-03-30
Végre! Sok év után újra, gyerekekkel először!
Hogy is kezdjük?
Hurrá, nyaralunk!

Fiatal felnőttként még olyan más volt minden, akkor csak a szépet láttuk mindenben. Most már aggódom is sok mindenért – előre. Pedig a gyerekeknek is kellenek ezek az élmények, tudom. Hát elindulunk. Persze, majd nyáron, de már készülünk!

 

Tudom, az igazán előrelátók már tavaly nyáron lefoglalták az idei helyüket is, a ráérősebbek a telet használták ki, de van olyan is, aki a last minute-ra esküszik.

 

Először is döntsük el, nekünk melyik a szimpatikusabb. Szeretnénk tudni előre, hogy hol fogunk nyaralni, vagy az az izgalmas az egészben, hogy utolsó percig meglepetés az úti cél? Ha ez utóbbira szavazunk, akkor még ne kapkodjunk, messze még a nyár!

Aki szeret utánajárni a dolgoknak, az azért már kezdheti a készülődést!

 

Mi ott kezdtük, hogy anyagilag megtehetjük-e… Sajnos sokaknak ez a legfontosabb probléma. Jó, ha erre időben gondolunk! Hosszabb idő alatt ugyanis könnyebb félretenni, mert minden hónapban csak egy kicsit kell lecsípni a havi költségekből, és észrevétlenül gyűjtögethetünk. Ha tisztában vagyunk a pénztárcánk szabta lehetőségekkel, akkor választhatunk ennek megfelelően érdekes helyeket.

Bejártuk már Magyarországot, ismerjük már hazánkat? Érdemes itthon is nyaralni, pihenni, rengeteg szép lehetőség van a határokon belül is. Sokan azért a külfölddel is szeretnének megismerkedni!

Következő lépésként azt gondoljuk végig, hol érezzük jól magunkat: vízparton, vagy hegyekben, városokban, esetleg hajón? Mindegyik más élmény! Nyilván jobban szereti a strandolást, egyhelyben pihenést az, aki egyébként minden nap az utakat rója. Egy irodában dolgozó számára viszont lehet, hogy éppen az a kikapcsolódás, ha most nem ücsörög egész nap, hanem megy, utazik, nézelődik!

 

Nagyon lényeges, hogy kivel utazunk. Ha a teljes család együtt megy, akkor a gyerekekre legyünk elsősorban tekintettel! Hiába fér bele az időnkbe 5 nagyváros minden műemléke, ez a gyerekeket nem fogja érdekelni, ne is tervezzünk sok ilyet! Ők inkább pancsolnának naphosszat, a víz a legfontosabb számukra.

 

Hogyan utazunk? Egy család számára a legkomfortosabb egy autó. Ebbe mindent betehetek, mindig megállhatok vele, nem kell a többi utashoz alkalmazkodni.

Mennyi időre megyünk? Mennyi csomag kell? Erre alkalmas az autó??? Most még van idő beszerezni a felszerelést! Ha úgy gondoljuk, több csomagunk lesz, mint amennyi helyünk, akkor toldjuk meg egy tetőcsomagtartóval, egy box-szal, esetleg egy utánfutóval!

 

Hol fogunk aludni? Találunk kedvünkre való hotelt, apartmant? Esetleg megpróbáljuk a sátrat? A legtöbb szolgáltatást egy hoteltól várhatjuk el, a sátor ennek pont az ellenkezője, de ennek is megvan a maga romantikája. Ha erre szavazunk, kezdhetünk keresgélni a megfelelő boltokban! Ha az elsőkre, akkor nézzünk körül, gazdag kínálat várja a nyaralókat itthon is, külföldön is szállásokból. A legvalódibb információkat a különböző fórumokon lehet találni, ott megélt tapasztalatokat írják le az emberek, nem a reklámot olvashatjuk! Érdemes megkeresni az interneten a mi úti célunkról mit írnak mások!

 

Ha külföldre készülünk, ne felejtsük el, hogy azért sok helyre még ma is kell útlevél. Gyerekeknek is! Ezt is elintézhetjük már most is, nem kell az utolsó percre hagyni! Keressük fel az okmányirodát, ott elmondanak minden tudnivalót! (Ott helyben megcsinálják a fényképet is, gépbe viszik az adatainkat is)

 

Mi annak is igyekszünk utána járni, hogy mit érdemes tudni arról a helyről, amit kinéztünk magunknak. Ott tartunk, hogy vettünk egy útikönyvet, beszereztünk néhány szórólapot, térképet és tervezgetünk!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja