SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lezárult a vizsgálat: Hopp Csilla barátnője ellen emeltek vádat L. L. Junior kisfiának halála ügyében

Németh Noémi [cikkei] - 2022-01-14
L.L.Junior kisfia két és fél évvel ezelőtt hunyt el. A korábbi hírek szerint felmerült, hogy a gyászoló anya ellen emelnek vádat, ám most kiderült: a barátnője lehet a felelős a tragikus esetért.
Lezárult a vizsgálat: Hopp Csilla barátnője ellen emeltek vádat L. L. Junior kisfiának halála ügyében

Az egész országot megrázta a hír 2019 nyarán, amikor az énekes hároméves kisfia átszaladt a zebrán a piros jelzés ellenére, és egy szabályosan közlekedő autó elütötte. A kisfiú a helyszínen életét vesztette, temetésén több százan vettek részt. 

A tragédia hatalmas indulatokat kavart - nagyon sokan keresték az ügy felelősét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlan emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki az akkor 29 éves anyát, Hopp Csillát. A nyomozás végén az ügy iratait vele szemben vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészség részére.

Eközben rengetegen szólaltak fel a nő védelmében: sok szülő vélte úgy, hogy egy gyermek elvesztésénél nagyobb büntetés nem létezhet, emellett azzal érveltek, hogy egy kisgyermek mellett másodpercnyi figyelmetlenség is tragédiához vezethet. Rengeteg kommentelő hozott fel személyes példákat, amikor csak a hatalmas szerencsén múlt, hogy nem történt baleset egy-egy gyermekkel. Csilla védelmében petíciót is alá lehetett írni, melyhez csatlakozott volt párja, L. L. Junior is. Az énekes többször is elmondta, hogy támogatja volt párját az ellene folyó eljárásban.
 

Meglepő fordulat az ügyben

Időközben nagyon alapos vizsgálat zajlott le a kisfiú halálának ügyében, mely során a legapróbb részleteket is megvizsgálták. Az ügyészség végül úgy látta, hogy nem az édesanya, hanem barátnője figyelmetlensége miatt következett be a tragédia.

A nő 2019 augusztus 31-én két gyermekével és barátaival sétált a XIV. kerületben, egy gyermekrendezvényre tartottak. A Vezér utca és Füredi utca kereszteződésénél a társaság egyik fele - köztük az elhunyt gyermek bátyja is - áthaladt a zebrán, majd a lámpa pirosra váltott. Ekkor a társaság lemaradt fele - Dávidka, édesanyja, és annak barátnője - megállt az úttesten. 

A kisfiú testvére után akart szaladni, le is lépett a zebrára, ám a mellette álló nő - az édesanya barátnője - visszahúzta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezután a nő megfogta a kisfiú kezét.

Ennek ellenére pár másodperc múlva mégis ki tudott szaladni az úttestre a gyermek, akit 1,1 - 1,4 másodpercen belül elütött egy autó. Mivel féktávolságon belül lépett az úttestre, a sofőr még erős fékezéssel sem tudta volna elkerülni a balesetet.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyermek és édesanyja között állt a barátnő, így a ügyészség megállapította, hogy az édesanyja nem tudta volna megakadályozni, hogy gyermeke az úttestre lépjen, illetve jogosan bízhatott abban, hogy gyermeke a barátnője szoros és közvetlen felügyelete mellett biztonságban van - így büntetőjogi felelősség nem terheli. Az anyával szemben indult eljárást így megszüntették, barátnője ellen azonban vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt, és felfüggesztett fogházat kértek rá.

Indexkép: manfredrichter / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja