SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

33 éves Nagy-Britannia legfiatalabb nagyszülője, mindenki azt hiszi, hogy az unokája a gyereke – Rekorder édesanyák a világban

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-10-10
Jenni 33, Richard pedig 35 éves volt, amikor megszületett az unokájuk. Fiatal nagyszülőnek lenni szerintük sok előnnyel jár: sokáig unokázhatnak és a dédszülőséget is kiélvezhetik majd. A világ legfiatalabb édesanyja pedig egy 5 éves perui kislány, akinek a szülei először azt hitték, hogy a kislány hasában tumor van. A legidősebb pedig egy 74 éves indiai asszony, aki ikreket szült 57 év várakozás után.
33 éves Nagy-Britannia legfiatalabb nagyszülője, mindenki azt hiszi, hogy az unokája a gyereke – Rekorder édesanyák a világban

Ő 17, lánya 16 évesen szült

Jenni Medlam mindössze 17 éves volt, amikor megszületett kislánya, Charmaine. Párkapcsolata később megromlott, így egyedül nevelte gyermekét egészen addig, amíg meg nem ismerte Richardot, aki azóta is saját lányaként szereti és neveli a gyereket.

Charmaine 16 évesen lett terhes. Szülei először nagyon megdöbbentek, a kezdeti sokk után azonban eldöntötték, hogy mindenben támogatni fogják lányukat. Az édesanya azt mondta, mivel ő maga is fiatalon szült, így teljesen megérti, hogy lánya min megy most keresztül, és elfogadta a döntését.

Charmine kisbabája májusban született meg és az Isla-May nevet kapta. Az édesanya a baba mellett még dolgozni és vállalkozást indítani is tud, részben azért, mert együtt lakik szüleivel, akik rengeteget segítenek neki a baba körül, sokat vigyáznak rá.
 

Mindenki azt gondolja, hogy a kislány a gyerekük, nem az unokájuk

A szülők azt mondják, úton-útfélen magyarázkodniuk kell, hogy a baba nem a gyerekük, hanem az unokájuk:

“Amikor sétálni visszük Islát, mindenki azt hiszi, hogy a kislányunk. Általában ilyenkor elmagyarázzuk, hogy mi a helyzet valójában. A legtöbben persze nem is hiszik el, ami azért érthető, hiszen a harmincas éveink elején járunk. Az elején nagy káosz volt, de imádjuk a nagymama és nagypapa szerepünket. Fiatal nagyszülőnek lenni azért is jó, mert így több időt tölthetünk az unokánkkal, tovább gondoskodhatunk róla, és talán még a dédunokánkat is megismerhetjük.”
 


A világ legfiatalabb és legidősebb kismamája

5 évesen szült a perui kislány

A világ legfiatalabbja egy perui kislány, aki óvodáskorú, pontosabban öt éves volt, amikor 1939-ben világra hozta első gyermekét. A szülei először azt hitték, hogy a kislány hasában egy tumor van, ezért vitték orvoshoz. A vizsgálatból azonban kiderült, hogy a kislány már 7 hónapos várandós.

kislány babázik

Fotó: Youtube

Egy ritka hormonális rendellenesség lehetett az oka annak, hogy a perui kislány már kétéves korától menstruált, 4 éves korára pedig a méhe és a petefészkei is kifejlődtek.

Hogy ki ejthette teherbe Lina Medinát, arra máig nem derült fény. A szülők gyerekükként nevelték a kisfiút, aki 10 éves volt, amikor megtudta, hogy akit nővérének hitt, az valójában az anyja.
 

74 évesen szült az indiai nő, ő a legidősebb csúcstartó

idős házaspárFotó: Youtube

Az indiai Erramatti Mangayamma elmondása szerint 57 évet várt gyermekáldásra, míg végül 2019. szeptember 5-én megszülettek az ikrei. Az asszony császármetszéssel hozta őket világra.

Ha érdekel, hogy hogy eshet teherbe ennyi idősen egy nő, és milyen kockázatokkal jár, ha valaki túl fiatalon vagy túl idősen szül, akkor olvasd el ezt a cikkünket is: A világ legidősebben szült kismamája

 

Indexkép: Youtube, Daily Mail

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja