A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Termékvisszahívás Listeria monocytogenes jelenléte miatt

Családinet [cikkei] - 2020-11-19
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket alapos hőkezelés nélkül ne fogyasszák el!
Termékvisszahívás Listeria monocytogenes jelenléte miatt
Dátum: 2020-11-19
 
Termék neve: Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonna, 100 g
 
Probléma jellege: Listeria monocytogenes jelenléte
 
Bejelentő: Auchan Magyarország Kft.
 
Kép a termékről:
 
Auchan tuti tipp szeletelt bacon szalonna
 
 
Gyártó/ Forgalmazó: Pápai Hús Kft./Auchan Magyarország Kft.
 
Minőségmegőrzési idő: 31.01.2021.
 
EAN kód: 5999086424822
 
Intézkedés: A forgalmazó termékvisszahívást kezdeményezett.
 
Vásárlói információ: A forgalmazó tájékoztatása szerint a visszavitt termék teljes vételárát – blokk hiányában is – visszatéríti.
 
A probléma jellegéről bővebben: A Listeria monocytogenes baktérium az élelmiszerekben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, ezért minden 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer elfogyasztása kockázatos lehet, ha annak összetétele támogatja a baktérium szaporodását. Veszélyt jelenthetnek például az azonnali fogyasztásra kész (ready-to-eat) élelmiszerek; a nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült termékek; a lágysajtok (feta, brie, camembert, stb.); a nyers húst tartalmazó ételek, a húskészítmények; a nyers halak, a füstölt lazac; a nyers zöldségből készült saláták.
 
A panaszok kialakulásának ideje általában a fogyasztást követő 1 nap és 1 hét közé tehető. A fertőzés jellemző tünetei a láz, hányás, hasmenés, fejfájás. A kialakult betegségnek – főként a várandós nők körében – súlyos következményei lehetnek. Érzékeny csoport a csecsemők, várandós nők, idősek, valamint gyenge immunrendszerű emberek.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja