SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Életveszélyesen megsérült egy kisfiú, akit véletlenül lőtt meg a nővére

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-02-17
A kamaszlány a nagyapja légfegyverével játszott, amikor véletlenül meghúzta a ravaszt, és mellkason lőtte 12 éves öccsét.
Életveszélyesen megsérült egy kisfiú, akit véletlenül lőtt meg a nővére

Képünk illusztráció!

A Bács-Kiskun Megyei Kórházból bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy 12 éves gyermeket lőtt sérüléssel vitt be az édesanyja – írja a Police.hu. Az eset még júniusban történt, a vizsgálat azonban csak mostanra zárult le.

Az eljárás során kiderült, hogy egy Kiskunfélegyházához tartozó tanyán egy 15 éves lány a nagyapja elöl hagyott légfegyverével játszott, amikor véletlenül meghúzta az elsütőbillentyűt, és mellkason lőtte 12 éves öccsét. A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kamaszlányt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A fegyver tulajdonosa – a nagypapa – ellen szabálysértési eljárás indult a fegyvertárolási szabályok megsértése miatt. Büntetésként pénzbírságot szabtak ki rá, amit be is fizetett.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az engedély nélkül tartható lőfegyvert is elzárt szekrényben kell tartani úgy, hogy ahhoz illetéktelen ne férhessen hozzá. 18 éven aluliak a fegyvereket kizárólag nagykorú felügyeletével használhatják.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Pixource / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja