A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mindenki kijutott a thaiföldi barlangból - Így mentették ki őket (videó)

Faragó Tamás - 2018-07-10
Mind a tizenkét fiút kihozták a barlangból, az edző maradt utolsónak. Szeretteikkel egyelőre csak egy üvegfalon keresztül találkozhatnak.
Mindenki kijutott a thaiföldi barlangból - Így mentették ki őket (videó)

Tizenhét barlangban töltött nap után a bátor focisták a Chiang Rai sáros vízzel elárasztott járataiból szakképzett búvárok segítségével jutottak ki

A veszélyes mentési műveletek első két napján nyolc gyermeket mentettek ki a barlangból. A kilencedik gyereket ma reggel hozták ki. Pár perccel később hozták ki a tizedik gyereket is, majd őt nem sokkal később követte a tizenegyedik is, s nemrég a helyszínről számoltak be arról, hogy az utolsó fiút és az edzőt is sikerrel mentették ki.

Elon Musk is csatlakozott a mentőegységhez: egy minitengeralattjárót készíttetett, és bár a mentőegység az eredeti módszer szerint, búvárok segítségével juttatta ki a fiúkat, a videó mutatja, mennyire nehéz körülmények között dolgozott a mentőcsapat:

 

Just got back from Cave 3

Elon Musk (@elonmusk) által megosztott bejegyzés,

 

A mentést több szakember segítette a haditengerészettől, és egy ausztrál orvos is a helyszínen volt.
 

A fiúk a körülményekhez képet jól vannak, egyelőre megfigyelés alatt tartják őket

Kettejüknél tüdőgyulladást diagnosztizáltak, de a többieknél is kihűlést állapítottak meg. Védőruhában vannak, a fertőzésveszély miatt szeretteikkel egyelőre csak egy üvegfalon keresztül találkozhatnak.

A mentés előtt fontos szerepet töltött be Saman Gunan is, az a búvár, aki önkéntesként adta életét, hogy segítsen a bajba jutottakon. A hadseregtől már leszerelt férfi oxigént vitt be a barlangban rekedt gyerekeknek, neki viszont már nem volt elég levegője ahhoz, hogy kijusson. Búvártársa hozta ki - sajnos már csak a holttestét.

 

 

 

 

 

Indexkép: Youtube

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja