SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Különleges közösség alakul a II. kerületben - óvoda az elfogadó szeretet jegyében

Családinet [cikkei] - 2018-03-05
Inkluzív óvoda az elfogadó szeretet jegyében - a kiemelten közhasznú Világszép Alapítvány saját óvodát alapít Pendula néven.
Különleges közösség alakul a II. kerületben - óvoda az elfogadó szeretet jegyében

A Világszép (korábban Meseközpont) Alapítvány hét éve dolgozik azon, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek elfogadásban, szeretetben és odafigyeléssel éljék mindennapjaikat. Most az Alapítvány Budapest II. kerületében létrehozta a saját óvodáját, amely 2018. szeptemberétől várja az első csoportjába jelentkezőket. A Pendula Óvoda az inkluzív szemléletet tartja elsődlegesnek, ahol minden gyermeket elfogad a közösség olyannak, amilyen, ezáltal a legteljesebb szabadságot éli meg. 

Az Alapítvány célja az, hogy mindenki megtapasztalhassa az elfogadó szeretetet, az egyénre szabott figyelmet, és azt, hogy neki is szép és lehetőségekkel teli a világ. Az alapítvány a hét év során erős szakmai alapokon nyugvó szervezetté fejlődött. Színes módszertani eszköztárat használnak, és programokat szerveznek, hogy a leányanyák csecsemőitől, az óvodás korosztályon át az iskolásokhoz, kamaszokhoz, és a munkát kereső fiatal felnőttekhez is kapcsolódni tudjanak.

A Pendula Óvoda egy nyitott, befogadó, kreatív műhely, ahol mindenki a saját ritmusában, a saját útját járva a közösség része. A 2018. szeptemberében induló II. kerületi magánóvoda pedagógiájának középpontjában a gyermek, mint egyedi, fejlődő személyiség áll.

Pendula Óvoda

Az óvodai program alappillérei a szabad játék, a mese és a szabad önkifejezés. A játék a kisgyermekkor legfontosabb, egész személyiséget fejlesztő, élményt adó tevékenysége. A mese egy olyan közös nyelv, ami minden gyereket egyaránt megszólít, ami megnyitja a kapukat a külső világ és a gyerekek belső világa felé is. Az óvoda pedagógiájában kiemelten fontos, hogy olyan biztonságos, elfogadó légkört teremtsünk, amelyben a gyermek szabadon megnyilvánulhat. Ezért is fontos számukra az inspiratív tér kialakítása, ami támogatja a gyerekek játékát, alkotását, tanulását.

A program legnagyobb erőssége az integrált képességfejlesztés. A fejlesztő szakemberek a pedagógusokkal szoros együttműködésben, az ő munkájukat kiegészítve dolgoznak az óvodai csoportban. Játékon keresztül csoportos és egyéni formában fejlesztik a gyerekeket, támogatják tanulási útjukat. A szakembereink magas óraszámban, a házon belül dolgoznak, így nincs szükség arra, hogy külön fejlesztésekre vigyék a szülők a gyerekeket.

Pendula Óvoda

Bavalics Laura, a Pendula Óvoda vezető óvodapedagógusa, elmondta: "Az óvoda, amely elköteleződik a befogadó, elfogadó szemlélet mellett, olyan alap értékekből indul ki, amely szem előtt tartja, hogy minden gyerek, sőt gyerekeket körülvevő felnőtt, legyen az szülő, dajka vagy pedagógus, mind egyedi és különleges. Nem véletlenül fogalmaztam így: elköteleződik, hiszen az inklúzió egy folyamat, ami nem ér véget egy bizonyos ponton. A különbözőségekre adandó egyre jobb válaszok keresése soha nem ér véget. Kiemelt cél az egyéni ismeretszerzési, tanulási utak támogatása.
Náluk a hangsúly nem a különórák túlsúlyán és az idegen nyelv elsajátításán van, hanem valóban hisszük azt, hogy az óvodáskorú gyerekeknek leginkább egy biztonságos, elfogadó környezetre van szüksége, ahol van idő játszani, felfedezni, alkotni, gyereknek lenni."

Az érdeklődők számos délutáni foglalkozás keretében bepillantást nyerhetnek az inkluzív módszer sajátosságaiba, az óvoda nyílt napokat is tart.


További információ: www.pendula.hu

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja