A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az elcserélt kabát esete

MoonLady - 2004-03-24
Munkamegbeszélésre igyekeztem. Lassan már lenavigáltam magam a térképről, mire megtaláltam az objektumot a Duna mellett. Igaz, a közönség segítségét kértem: mielőtt a kétségbeeséstől a Dunának mentem volna, egy taxist kérdeztem meg (érdemes hozzájuk fordulni, sok helyet ismernek).
Tényleg tudta, hol van, így útmutatása nyomán végre célba értem.
Az elcserélt kabát esete

Egy hipermodern üvegépülethez jutottam.

A portán kaptam egy látogató kártyát. Eltettem. Amúgy nem értem, miért kell valamit annyira modernre tervezni, hogy a nyomorult látogató teljesen elvesszen benne, és tisztára hülyén viselkedjen… Én ugyanis ezt tettem...

A keresett iroda, ahol vártak, ugyanis a hatodikon volt, ahová lifttel lehetett feljutni. Csak azt a liftet előbb le kellett hívni a földszintre. Nézem, keresem, hol a gomb. Láttam valami kidudorodót a falban, hát  esküszöm,  ekkorát még nem láttam. Kérdés, miért pont a lift mellé teszik... A portás mögöttem furcsa hangot hallatott, majd azt mondta, hogy inkább jobbra keressem a gombot. Az ő irányítása alapján: -„Jobbra, még egy kicsit, lejjebb, na, az a lift gomb" sikerült rálelnem a falba süllyesztett hívó gombra. Rettentő kínos volt. De a  lift végre megérkezett, beszálltam, és huss, máris a hatodik emeletre értem.

Itt újabb megpróbáltatás várt. Ugyanis hiába volt kilincs a - szerencsére – üvegajtón, azon bejutni mégsem lehetett, hiába rángattam a kilincset. Szerencsére – vagy nem – többen látták, hogy ott szenvedek az üveg mögött, és legott a segítségemre siettek.

Ezek után a megbeszélés már piti, unalmas dolognak számított, és semmi érdekes, vagy izgalmas esemény nem történt közben – igyekeztem végig koncentrálni. Dolgom végeztével az előzőleg állófogasra zsúfolt kabátomat nagynehezen megszabadítottam a többi, rajta hemzsegő kabáttól, és belebújva távoztam az irodából. Az üvegcsapdán sikeresen átjutottam, mert valaki épp kifelé indult, így sikerült vele kislisszolni...

Lifttel lementem a földszintre. A látogatókártyát leadtam a pultnál. Emelt fővel távoztam az épületből. Pár lépés után azonban valami furcsát éreztem. Vagy én mentem össze, vagy a kabátom nyúlt meg amíg én tárgyaltam. Ugyanis idefelé jövet még combközépig ért, most meg a térdem alá... Benyúltam a zsebébe. Egy kék kötött kesztyűt húztam elő. Életemben nem láttam ezt a kék kötött kesztyűt. A francba!

Vissza az üvegpokolba. Igyekeztem derűs arcot vágni, miközben újra elkértem a látogatókártyát a portán. Persze, furcsán néztek rám. Csak reménykedni tudtam, hogy mire újra lejövök a földszintre, nem várnak fehér köpenyes ápolók szelíd mosollyal az arcukon, kényszerzubbonnyal a kezükben.

Újra fel a hatodikra. Persze most már simán lehívtam a liftet. Mit tesz a gyakorlás! S a hatodik emeleten végre megvilágosodtam. Ugyanis ha a látogatókártyát odatartottam a falon lévő kis dobozhoz, ki tudtam nyitni az üvegajtót! Hát, kérem, ezért kellett nekem visszajönni. Életünk célja a tanulás, új ismeretek gyűjtése.

Végigsiettem a közönyös vagy épp csodálkozó arcok előtt, nem nézve semerre, a célfogast megközelítve, azonban egy feldúlt arcú, sápadt fiatalember ugrott elém. „Te jó ég! Rám hoztad a szívbajt, amikor elmentél a kabátomban. Mindenem benne van a zsebében."
„Ok, bocsi, nem vettem észre, ez is fekete, az enyém is fekete" - dünnyögtem kicsit zavartan. Talán tarkább kabátra kéne áttérnem… De ezt ő már nem hallotta, kabátját kiragadva a kezemből, izgatottan elrohant a kijárat felé.

Másodszorra, már jól megnéztem, hogy tényleg az én kabátomat veszem-e fel. Persze, tudtam volna még válogatni, volt ott mindenféle színű, és szabású fazon, de nem akartam, hogy totálisan megutáljanak. Így magamra kaptam fekete kabátom, és bájos mosollyal távoztam. A látogatókártyám kecses mozdulattal használtam a kijárati üvegajtónál, mintha világéletemben így közlekedtem volna.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja