SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az elcserélt kabát esete

MoonLady [cikkei] - 2004-03-24
Munkamegbeszélésre igyekeztem. Lassan már lenavigáltam magam a térképről, mire megtaláltam az objektumot a Duna mellett. Igaz, a közönség segítségét kértem: mielőtt a kétségbeeséstől a Dunának mentem volna, egy taxist kérdeztem meg (érdemes hozzájuk fordulni, sok helyet ismernek).
Tényleg tudta, hol van, így útmutatása nyomán végre célba értem.
Az elcserélt kabát esete

Egy hipermodern üvegépülethez jutottam.

A portán kaptam egy látogató kártyát. Eltettem. Amúgy nem értem, miért kell valamit annyira modernre tervezni, hogy a nyomorult látogató teljesen elvesszen benne, és tisztára hülyén viselkedjen… Én ugyanis ezt tettem...

A keresett iroda, ahol vártak, ugyanis a hatodikon volt, ahová lifttel lehetett feljutni. Csak azt a liftet előbb le kellett hívni a földszintre. Nézem, keresem, hol a gomb. Láttam valami kidudorodót a falban, hát  esküszöm,  ekkorát még nem láttam. Kérdés, miért pont a lift mellé teszik... A portás mögöttem furcsa hangot hallatott, majd azt mondta, hogy inkább jobbra keressem a gombot. Az ő irányítása alapján: -„Jobbra, még egy kicsit, lejjebb, na, az a lift gomb" sikerült rálelnem a falba süllyesztett hívó gombra. Rettentő kínos volt. De a  lift végre megérkezett, beszálltam, és huss, máris a hatodik emeletre értem.

Itt újabb megpróbáltatás várt. Ugyanis hiába volt kilincs a - szerencsére – üvegajtón, azon bejutni mégsem lehetett, hiába rángattam a kilincset. Szerencsére – vagy nem – többen látták, hogy ott szenvedek az üveg mögött, és legott a segítségemre siettek.

Ezek után a megbeszélés már piti, unalmas dolognak számított, és semmi érdekes, vagy izgalmas esemény nem történt közben – igyekeztem végig koncentrálni. Dolgom végeztével az előzőleg állófogasra zsúfolt kabátomat nagynehezen megszabadítottam a többi, rajta hemzsegő kabáttól, és belebújva távoztam az irodából. Az üvegcsapdán sikeresen átjutottam, mert valaki épp kifelé indult, így sikerült vele kislisszolni...

Lifttel lementem a földszintre. A látogatókártyát leadtam a pultnál. Emelt fővel távoztam az épületből. Pár lépés után azonban valami furcsát éreztem. Vagy én mentem össze, vagy a kabátom nyúlt meg amíg én tárgyaltam. Ugyanis idefelé jövet még combközépig ért, most meg a térdem alá... Benyúltam a zsebébe. Egy kék kötött kesztyűt húztam elő. Életemben nem láttam ezt a kék kötött kesztyűt. A francba!

Vissza az üvegpokolba. Igyekeztem derűs arcot vágni, miközben újra elkértem a látogatókártyát a portán. Persze, furcsán néztek rám. Csak reménykedni tudtam, hogy mire újra lejövök a földszintre, nem várnak fehér köpenyes ápolók szelíd mosollyal az arcukon, kényszerzubbonnyal a kezükben.

Újra fel a hatodikra. Persze most már simán lehívtam a liftet. Mit tesz a gyakorlás! S a hatodik emeleten végre megvilágosodtam. Ugyanis ha a látogatókártyát odatartottam a falon lévő kis dobozhoz, ki tudtam nyitni az üvegajtót! Hát, kérem, ezért kellett nekem visszajönni. Életünk célja a tanulás, új ismeretek gyűjtése.

Végigsiettem a közönyös vagy épp csodálkozó arcok előtt, nem nézve semerre, a célfogast megközelítve, azonban egy feldúlt arcú, sápadt fiatalember ugrott elém. „Te jó ég! Rám hoztad a szívbajt, amikor elmentél a kabátomban. Mindenem benne van a zsebében."
„Ok, bocsi, nem vettem észre, ez is fekete, az enyém is fekete" - dünnyögtem kicsit zavartan. Talán tarkább kabátra kéne áttérnem… De ezt ő már nem hallotta, kabátját kiragadva a kezemből, izgatottan elrohant a kijárat felé.

Másodszorra, már jól megnéztem, hogy tényleg az én kabátomat veszem-e fel. Persze, tudtam volna még válogatni, volt ott mindenféle színű, és szabású fazon, de nem akartam, hogy totálisan megutáljanak. Így magamra kaptam fekete kabátom, és bájos mosollyal távoztam. A látogatókártyám kecses mozdulattal használtam a kijárati üvegajtónál, mintha világéletemben így közlekedtem volna.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja