SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

15 füllentés, amivel átvertek minket gyerekkorunkban (humor)

Németh Noémi [cikkei] - 2016-10-18
Előtört belőlünk a felháborodott kisgyerek - összegyűjtöttük azokat a vérlázító hazugságokat, amikkel a szüleink etettek minket gyerekkorunkban. A furcsa az egészben az, hogy bármit is tennénk ellene, egy nap majd akaratlanul is ugyanezekkel fogjuk szédíteni saját gyerekeinket, kihasználva a cél érdekében a gyerekkori naivitást. Te is mondtad már némelyiket a kicsiknek, ugye?
15 füllentés, amivel átvertek minket gyerekkorunkban (humor)

Az anyukákról már lerántottuk a leplet, amikor felfedtük a 20 leggyakoribb hazugságukat, később a gyerekek tipikus füllentéseit is kielemeztük. Most jöjjenek a szülők közös hazugságai, amikkel csúnyán átvertek minket gyerekkorunkban.

  1. Amikor nagyon vágytál valamire, ők pedig azt mondták, hogy "majd meglátjuk", vagy esetleg "majd a szülinapodra megkapod", csak időt akartak nyerni és abban reménykedtek, hogy addigra el is felejtkezel majd a dologról.
     
  2. Amikor azt mondták, hogy "ne akard, hogy visszaforduljunk…!", akkor eszük ágában sem volt hazamenni, csak így próbáltak jobb viselkedésre kényszeríteni.
     
  3. Amikor kezdtek apránként eltűnni a hangos játékaid (úgymint mini dobfelszerelés, játék szintetizátor, hangosan csörgő-zörgő-zenélő dolgok), te pedig kérdőre vontad őket, általában mélyen hallgattak a rejtélyes eltűnésekről és váltig állították, hogy fogalmuk sincs, hol lehetnek. Sőt, egyenesen rád hárították a felelősséget, mondván: TE pakoltad el! Nos, mind, egytől-egyig a szomszédnál, rokonoknál, esetleg a lomtalanításon végezte.
     
  4. Emlékszel a csodaszép rajzaidra, amiket ipari mennyiségben hordtál haza az oviból és az iskolából? Amikor rákérdeztél, hol vannak, a szüleid csak hümmögtek, s bár néha elkezdtek kotorászni a papírok között, "talán itt lesznek..." alapon, valójában tudták, hogy nem lehetnek ott, mert... már rég a kukában landoltak.
     
  5. Amikor határozottan kijelentették, hogy vagy megeszed a vacsorát, vagy nem kapsz semmit, te is tudtad és ők is, hogy pár perc múlva úgyis megesik rajtad a szívük és készítenek neked egy szendvicset.
     
  6. Ha hétvégén rosszalkodtál, gyakran fenyegettek meg azzal, hogy bevisznek a suliba/oviba, ha nem kezdesz el viselkedni. Benned fel sem merült, hogy nem fog miattad kinyitni az iskola vasárnap délben, így azonnal abbahagytad a rosszalkodást - csúnya, csúnya hazugság volt!
     
  7. Amikor azt felelték a kínos kérdéseidre, hogy "nem tudom", majd továbbirányítottak a másik szülődhöz - nagyon is jól tudták a választ, csak megpróbálták átpasszolni a válaszadás lehetőségét szülőtársuknak.
     
  8. Amikor játszani szerettél volna velük, de ők már harmadszor is azt mondták, hogy 10, 5, 2 perc múlva tudnak jönni... akkor épp azt használták ki, hogy nem alakult még ki teljesen az időérzéked, s akár egy óra is eltelhetett így - "10 percnek álcázva".
     
  9. Amikor azt mondták, ne grimaszolj, mert úgy maradsz - csúnyán átvertek.
     
  10. Amikor a háziállataid tűntek el rejtélyes körülmények között, akkor biztos, hogy a szüleid keze volt a dologban. Nekem például 3 éves koromban felszívódott az ici-pici ékszerteknősöm a kétszobás lakásban - volt képük azt mondani, hogy amíg fel volt emelve az ágyneműtartó, az apró kis teknős épp oda mászott fel, ők pedig véletlenül odacsukták. Pókemberként mászó teknős, aha. Persze, akkor még elhittem...
     
  11. Amikor szomorú voltál, mert mindenki fent maradhat még, csak neked kell lefeküdni, gyakran vigasztaltak azzal, hogy 10 perc múlva ők is lefekszenek. Igazából még 3 óra múlva is a TV-t bámulták.
     
  12. Amikor azt mondták, hogy ha spenótot eszel, erőssé válsz, ha pedig répát, akkor megtanulsz fütyülni... ez egy volt azok közül az általános szülői hazugságok közül, amiket generációról generációra viszünk magunkkal, s adunk tovább - végül ugyanezzel fogjuk etetni mi is a saját gyerekeinket...
     
  13. A szuri egyáltalán nem fog fájni, a gyógyszernek pedig nem is lesz rossz íze - egy másik univerzumban talán így működik, de a te esetedben nyilvánvaló hazugságok voltak ezek, amiket csak azért mondtak, hogy bátorítsanak és hamarabb túlessetek a dolgon. Bár ezeken a kegyes hazugságokon már gyerekként is átlátott mindenki.
     
  14. Amikor azt mondták, hogy béka nő a hasadban, ha sokat iszol, egyértelműen visszaéltek a biológiai ismereteid hiányosságaival.
     
  15. A Mikulás, Húsvéti Nyuszi, Fogtündér és társaik történetét már ne is említsük...

Téged mivel vertek még át gyerekkorodban? :)

Kép: thisismyurl / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja