A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

15 füllentés, amivel átvertek minket gyerekkorunkban (humor)

Németh Noémi - 2016-10-18
Előtört belőlünk a felháborodott kisgyerek - összegyűjtöttük azokat a vérlázító hazugságokat, amikkel a szüleink etettek minket gyerekkorunkban. A furcsa az egészben az, hogy bármit is tennénk ellene, egy nap majd akaratlanul is ugyanezekkel fogjuk szédíteni saját gyerekeinket, kihasználva a cél érdekében a gyerekkori naivitást. Te is mondtad már némelyiket a kicsiknek, ugye?
15 füllentés, amivel átvertek minket gyerekkorunkban (humor)

Az anyukákról már lerántottuk a leplet, amikor felfedtük a 20 leggyakoribb hazugságukat, később a gyerekek tipikus füllentéseit is kielemeztük. Most jöjjenek a szülők közös hazugságai, amikkel csúnyán átvertek minket gyerekkorunkban.

 1. Amikor nagyon vágytál valamire, ők pedig azt mondták, hogy "majd meglátjuk", vagy esetleg "majd a szülinapodra megkapod", csak időt akartak nyerni és abban reménykedtek, hogy addigra el is felejtkezel majd a dologról.
   
 2. Amikor azt mondták, hogy "ne akard, hogy visszaforduljunk…!", akkor eszük ágában sem volt hazamenni, csak így próbáltak jobb viselkedésre kényszeríteni.
   
 3. Amikor kezdtek apránként eltűnni a hangos játékaid (úgymint mini dobfelszerelés, játék szintetizátor, hangosan csörgő-zörgő-zenélő dolgok), te pedig kérdőre vontad őket, általában mélyen hallgattak a rejtélyes eltűnésekről és váltig állították, hogy fogalmuk sincs, hol lehetnek. Sőt, egyenesen rád hárították a felelősséget, mondván: TE pakoltad el! Nos, mind, egytől-egyig a szomszédnál, rokonoknál, esetleg a lomtalanításon végezte.
   
 4. Emlékszel a csodaszép rajzaidra, amiket ipari mennyiségben hordtál haza az oviból és az iskolából? Amikor rákérdeztél, hol vannak, a szüleid csak hümmögtek, s bár néha elkezdtek kotorászni a papírok között, "talán itt lesznek..." alapon, valójában tudták, hogy nem lehetnek ott, mert... már rég a kukában landoltak.
   
 5. Amikor határozottan kijelentették, hogy vagy megeszed a vacsorát, vagy nem kapsz semmit, te is tudtad és ők is, hogy pár perc múlva úgyis megesik rajtad a szívük és készítenek neked egy szendvicset.
   
 6. Ha hétvégén rosszalkodtál, gyakran fenyegettek meg azzal, hogy bevisznek a suliba/oviba, ha nem kezdesz el viselkedni. Benned fel sem merült, hogy nem fog miattad kinyitni az iskola vasárnap délben, így azonnal abbahagytad a rosszalkodást - csúnya, csúnya hazugság volt!
   
 7. Amikor azt felelték a kínos kérdéseidre, hogy "nem tudom", majd továbbirányítottak a másik szülődhöz - nagyon is jól tudták a választ, csak megpróbálták átpasszolni a válaszadás lehetőségét szülőtársuknak.
   
 8. Amikor játszani szerettél volna velük, de ők már harmadszor is azt mondták, hogy 10, 5, 2 perc múlva tudnak jönni... akkor épp azt használták ki, hogy nem alakult még ki teljesen az időérzéked, s akár egy óra is eltelhetett így - "10 percnek álcázva".
   
 9. Amikor azt mondták, ne grimaszolj, mert úgy maradsz - csúnyán átvertek.
   
 10. Amikor a háziállataid tűntek el rejtélyes körülmények között, akkor biztos, hogy a szüleid keze volt a dologban. Nekem például 3 éves koromban felszívódott az ici-pici ékszerteknősöm a kétszobás lakásban - volt képük azt mondani, hogy amíg fel volt emelve az ágyneműtartó, az apró kis teknős épp oda mászott fel, ők pedig véletlenül odacsukták. Pókemberként mászó teknős, aha. Persze, akkor még elhittem...
   
 11. Amikor szomorú voltál, mert mindenki fent maradhat még, csak neked kell lefeküdni, gyakran vigasztaltak azzal, hogy 10 perc múlva ők is lefekszenek. Igazából még 3 óra múlva is a TV-t bámulták.
   
 12. Amikor azt mondták, hogy ha spenótot eszel, erőssé válsz, ha pedig répát, akkor megtanulsz fütyülni... ez egy volt azok közül az általános szülői hazugságok közül, amiket generációról generációra viszünk magunkkal, s adunk tovább - végül ugyanezzel fogjuk etetni mi is a saját gyerekeinket...
   
 13. A szuri egyáltalán nem fog fájni, a gyógyszernek pedig nem is lesz rossz íze - egy másik univerzumban talán így működik, de a te esetedben nyilvánvaló hazugságok voltak ezek, amiket csak azért mondtak, hogy bátorítsanak és hamarabb túlessetek a dolgon. Bár ezeken a kegyes hazugságokon már gyerekként is átlátott mindenki.
   
 14. Amikor azt mondták, hogy béka nő a hasadban, ha sokat iszol, egyértelműen visszaéltek a biológiai ismereteid hiányosságaival.
   
 15. A Mikulás, Húsvéti Nyuszi, Fogtündér és társaik történetét már ne is említsük...

Téged mivel vertek még át gyerekkorodban? :)

Kép: thisismyurl / Pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja