A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

14 kalandparkot és vidámparkot záratott be a fogyasztóvédelem, a fogkrémek többségénél is találtak problémát

Családinet [cikkei] - 2017-07-07
Elkezdődtek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a nyári idegenforgalmi főszezonban, az idén a fesztiválokat, a kalandparkokat és a vidámparkokat vizsgálja kiemelten a fogyasztóvédelmi hatóság - mondta Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
14 kalandparkot és vidámparkot záratott be a fogyasztóvédelem, a fogkrémek többségénél is találtak problémát

A fogkrémek most zárult ellenőrzéséről pedig Kara Ákos (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár számolt be, közölte, a tizenegy termékből kilencnél a fluorid tartalom 5-10 százalékkal alacsonyabb volt a feltüntetettnél.

Keszthelyi Nikoletta elmondta, eddig 87 kalandparkot ellenőriztek, 31 helyszínen találtak hiányosságokat, és ezek közül négyet ideiglenesen, azonnali hatállyal bezárattak a hiba kijavításáig. Ez a 34 százalékos kifogásolási arány jelentős javulás a tavalyi 54 százalékhoz képest - tette hozzá.

A vizsgált 136 állandó és utazó vidámpark közül - ide értve a légvárakat és a go-kart pályákat is - hiányosságok miatt tizet záratott be a hatóság, illetve megtiltották a hibás berendezések működtetését. A vizsgálatok során a revizorok a megfelelőségi, terhelhetőségi tanúsítványt, az üzemeltetési naplót kérik el, emellett a műszaki felülvizsgálatok megtörténtét és azt is ellenőrzik, hogy a kezelő személyzet kapott-e megfelelő oktatást. A bezárt kaland- és vidámparkok kizárólag a hibás eszközök kijavítását és a hiánytalan, szabályos dokumentációk hatóságnak történő bemutatása esetén nyithatnak ki újra - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Az eseményen Kara Ákos (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár a Magyarországon forgalmazott fogkrémek közelmúltban lezárult vizsgálati eredményeiről tájékoztatott. Közölte, a hatósági laboratóriumi bevizsgálás során kiderült, hogy a tizenegy vizsgált termékből kilencnél a fluorid tartalom átlagosan 5-10 százalékkal volt alacsonyabb a termékeken feltüntetett adatoknál. Ezeknél a gyártók illetve forgalmazók valótlan értékeket tűntetnek fel. Mivel ez már másodszor bizonyosodott be hatósági vizsgálat során, Kara Ákos egyeztetést kezdeményez a fogkrémgyártók képviselőivel. Emellett júliusban harmadik alkalommal is vizsgálni fogják a Magyarországon forgalmazott fogkrémeket.

Forrás: MTI
Fotó: stevepb / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja