SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

FOGERÓZIÓ - NEHEZEN FELISMERHETŐ SZÁJÜREGI PROBLÉMA

Családinet [cikkei] - 2014-10-14
 [X]

Abban mindenki egyetért, hogy a gyönyörű mosoly és az egészséges fogsor akár a névjegyünk is lehet. Annál inkább nyugtalanságot ébreszthet bennünk a fogerózió problémája, hiszen még a fejlett európai országokban is minden harmadik felnőttet érint, de a problémának a felismerése és tudatossága gyermekcipőben jár. Ezért érdemes időben gondoskodnunk a megfelelő védelemről a visszafordíthatatlan szájüregi problémával szemben!
elmexŸ Erosion Protection - tökéletes segítség és hatékony védelem a fogzománcvesztés ellen
FOGERÓZIÓ - NEHEZEN FELISMERHETŐ SZÁJÜREGI PROBLÉMA

Mi a fogerózió?

A fogak sárgás elszíneződése, a dentin hiányossága és a fogak túlzott érzékenysége esetén fogerózióra gyanakodhatunk. Ezek lehetnek a savak behatásának eredményei, amelyek a fogzománcnak és a dentinnek lassú feloldódásához, valamint a fogak kemény szöveteinek fokozatos elvesztéséhez vezethet.

Az erózió a kezdeti stádiumban nehezen felismerhető. A probléma fontosságát – annak ellenére, hogy olyan veszélyes, mint a fogszuvasodás – ritkán ismerik el a fogorvosok. A felmérések azt mutatják, hogy az orvosok nem tájékoztatják kellően pácienseiket az erózió veszélyéről és annak következményeiről. Többek között ezért is fontos felhívni az emberek figyelmét a probléma létezésére és tüneteire, valamint a fogerózió megelőzésének fontosságára.

 

Fogerózió – milyenek tényezők hatására alakulhat ki?

A fogeróziót a különböző savak intenzív hatása váltja ki, amelyek egy része kívülről kerül a szervezetünkbe (pl. a táplálékkal), másik részét pedig maga az emberi szervezet termeli. A mindennapi friss gyümölcsben és zöldségben gazdag táplálkozás a vitaminok állandó és fontos forrása. Sajnos a szükséges és értékes anyagokkal együtt a szervezetünkbe a savak is bejutnak, amelyek a fogzománc szerkezetének fokozatos feloldódását, gyengülését okozhatják. Ugyanezt a problémát okozza az ecetes és savas édesítőkön alapuló savas szószféle, valamint az édesített szénsavas üdítő, a savanyú szörp, a gyümölcstea és a bor gyakori fogyasztása is. Eróziót okozhat bizonyos gyógyszerek szedése, valamint a fluort nem tartalmazó és alacsony pH-jú szájhigiéniai termékek gyakori használata.  A belső eredetű tényezők, – amelyek szintén a fogzománc eróziójához vezethetnek – többek között a gyomor- és nyelőcső-reflux (gyomorégés, rossz emésztés), a gyakori hányás, valamint a nyálképződés csökkenése, amelyet bizonyos gyógyszerek válthatnak ki.

Amíg a külső tényezők hatásának minden ember ki van téve, a belső eredetű tényezők csak egy bizonyos rizikócsoport tagjait érintik, pl. a terhes nőket, bulimiában vagy tápcsatorna betegségben szenvedőket, valamint a pszichotróp és hisztamin tartalmazó szert szedőket. Sajnos sem a belső, sem a külső tényezőket nem lehet teljesen kizárni, csak korlátozni lehet azok előfordulásának gyakoriságát és enyhíteni a következményeket.

 

Fogerózió – hogyan védekezzünk ellene?

A fogerózió, annak ellenére, hogy veszélyes a fogakra és visszafordíthatatlan, nem kényszerít a szeretett citrusfélékről és a borról való teljes lemondásra. Azonban érdemes a mindennapos fogápolás során speciális szájhigiéniai termékeket használni, amelyek a fogak szuvasodás elleni védelmén kívül biztosítják a fogzománc erózióval szembeni védelmét is. Az elmex® EROSION PROTECTION termékcsalád a mindennapos szájápolásnak maximálisan megfelel. A fogkrém, a szájvíz, valamint a speciális fogtisztító elmex® EROSION fogkefe együttes használata nem csak a szuvasodás elleni teljes védelmet biztosítja, hanem tudományosan alátámasztott tény, hogy hatékonyan fellép a különböző eredetű savak támadása miatt kialakult  fogzománcvesztés ellen is.

A különleges ChitoActiveTM technológiának köszönhetően az elmex® EROSION PROTECTION fogkrém mindennapos és rendszeres használatával a fogzománcon védőréteg alakul ki. Ennek köszönhetően a fogak sokkal ellenállóbbá válnak a savak hatása ellen. A nagyon puha, speciálisan kialakított fogkefe, valamint az elmex® ERÓZIÓVÉDELEM szájvíz együtt alkalmazva még eredményesebben erősíti a fogzománcot, védve azt a savak káros hatásától. Mivel az elmex® ERÓZIÓVÉDELEM szájvíz nem tartalmaz alkoholt és mesterséges színezéket, ezért a fogerózió fokozott rizikó csoportjába tartozók, például a terhes nők is használhatják. Az aminfluorid tartalomnak köszönhetően az elmex® EROSION PROTECTION termékcsalád maximálisan biztosítja a fogszuvasodás elleni eredményes védelmet is.

Az elmex® EROSION PROTECTION termékcsalád rendszeres használatával lehetséges a fogzománc védelme a táplálkozási szokások jelentős megváltoztatása nélkül. Próbálja ki, hogy meggyőződjön ennek hatásáról. Az elmex® EROSION PROTECTION termékcsalád eredményességéről érdemes megkérdeznie fogorvosát a legközelebbi ellenőrző vizsgálat során.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja