A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Itt a levendula szezon!

Családinet - 2005-07-24
Jó alkalom arra, hogy csökkentsük a háztartásunkban lévő vegyianyagokat.
Itt a levendula szezon!

Virágzik a levendula! Ez jó hír azoknak, akik szeretnék elkerülni a felesleges és káros vegyianyagok használatát háztartásukban.

A levendulavirággal és szárral természetes módon tarthatjuk távol a molyokat a szekrényből, elég csak használt harisnyába vagy kis textilzacskóba csomagolt adagot berakni a ruhák közé.

Aki a légfrissítőként szeretné használni, egyszerű csokorba kötve elhelyezheti a szobában, vagy darabokra felvágva illatkosarat készíthet.

Vigyázat! A levendula értékes, molyriasztó illatanyaga a szárában található, ezt semmiképpen ne dobjuk ki, sőt, ha a lakás illatosítására használjuk a növényt, ügyeljünk arra, hogy a szárak szabadon maradjanak (és ne a vázában például).

A levendulavirágból készült főzet pedig természetes gyógyszer, amely görcsoldó, vérnyomáscsökkentő, vizelethajtó és a migrént enyhítő hatással bír.Néhány jó indok a természetes megoldások használatára

Háztartásuk tele van felesleges, és nem egy esetben káros vegyi anyagokkal, amelyek természetesen szervezetünkbe is bejutnak.

A WWF még 2003 decemberében vett vérmintát 47 személytől, akik Európa 17 országából érkeztek. Az önkéntes véradók között volt az Európa Parlament 39 képviselője és 4 megfigyelő a csatlakozó országokból, köztük Magyarországról. A vérmintákban 5 vegyületcsoportból származó, 101 mesterséges vegyszer jelenlétét vizsgálták (szerves klórtartalmú peszticidek, mint például a DDT, poliklórozott bifenilek, brómtartalmú tűzgyulladást gátló szerek, ftálsavak és nagy fluortartalmú vegyületek).

Minden egyes vizsgált személy vérében nagy számban találtak nem lebomló, a szervezetbe beépülő és mérgező vegyületet, mind az 5 csoportból. A keresett 101 vegyszerből 76-ot kimutattak a mintákból.

Az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet 2004 végén 76 légfrissítőt vizsgált meg és azt találta, hogy nem egy közülük allergiás tüneteket kiváltó, rákkeltő vegyianyagokat tartalmaz.

Érdemes tehát odafigyelni és még most bevásárolni a levendulát, amíg a szezon tart.

forrás: tudatosvasarlo.hu

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja