SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Díjeső volt a hatvani Gesztenyéskert Óvodában - helyszíni beszámoló a CsaládiNet pályázatáról

Családinet [cikkei] - 2016-12-15
A CsaládiNet kereste 2016 legkreatívabb óvodapedagógusait, és a vártnál is több pályázatot kaptunk. A mezőnyből több nagyszerű munka emelkedett ki, de talán még feltűnőbb volt egy hatvani óvónő eredménye, aki a legtöbb Facebook-lájkot kapott cikk díja mellett négy szponzor különdíját is elvitte. Szekeres Beát ma meglátogattuk az óvodában, ahol az egyik díjat is átvehette.
Díjeső volt a hatvani Gesztenyéskert Óvodában - helyszíni beszámoló a CsaládiNet pályázatáról

A Gesztenyéskert Óvoda 8 csoportjába jelenleg 175 kisgyermek jár. Mikor megérkeztünk, éppen az ebéd utáni alvásidőt kezdték meg. Szekeres Bea éppen mézeskalácsot készített, és nagy mosollyal nyitott ajtót.

Már harmadik éve vagyok óvodapedagógus – kezdi, miközben csatlakozik hozzánk az intézményvezető, Tircsi Erika is. Bármennyire is kell a szigor egy ilyen sok gyermekkel működő óvoda vezetéséhez, Erikát szinte kenyérre lehetne kenni, ahogyan Beáról mesél.

Bea egy budapesti magánóvodában dolgozott korábban, de sikerült magunkhoz vennünk őt – mondja nem kevés büszkeséggel a hangjában. – Nagyon ambiciózus, kreatív személyiség.

Bea szerényen hallgatja, és hozzáteszi, hogy minden szakmai fejlődési lehetőséget megkap az óvodában, ezért tud ilyen jól dolgozni. „Nagyon hálás vagyok a CsaládiNetnek a versenyért, mert rengeteg élmény ért, és nagyon hasznos cikkeket olvastam magam is” – fűzi hozzá.

A Gesztenyéskert Óvodát a Bosch együttműködési megállapodás szerint támogatja, az ott dolgozó helyiek gyermekei is az óvodába járnak. De vajon Bea miért éppen a gyermeki agressziót, az indulatkezelést választotta témájául?

A mai korban, a XXI. században talán még a korábbiaknál is nagyobb probléma a gyermekek indulatkezelése – kezdi. Határozottan beszél, érezhető, hogy ez a téma igazán foglalkoztatja.
Sok feszültséget hoznak a gyermekek magukkal, és szerettem volna megmutatni azokat a játékokat, melyek engem segítenek a mindennapokban, hogy boldogabbak legyenek a rám bízott kicsik.

Tudja, az agressziót egy dolog biztosan azonnal kioltja – szól közben Erika. – Ez a szeretet. Nem szabad elfelejtenünk, mennyire érzékenyek a kisgyermekek a szeretetre. A legtöbb, amit tehetünk, hogy nálunk szerető környezetben vannak a gyermekek, és ezt a szülők is érzik.

Közös ünneplés a kollégákkal

Az óvodai közösség igazán jó, mert a kollégák együtt örültek Beával a sikerének.

Még egy kis ünnepséget is tartottunk – avat be Erika. – Belső oklevelet is kapott a pályázati eredményéért Bea.

Nagyon sokat jelentett nekem a kollégák és szülők támogatása – teszi hozzá a nyertes. – Hihetetlen érzés volt, hogy naponta kérdezték, hogy állok, és hogyan tudnának segíteni. Nekik köszönhetem, hogy közel tízezren lájkolták a cikket!

Beához éppen érkeznek is, mert a marketingszoveg.com stábja által fölajánlott 100.000 forint készpénzt a Kreatív Kontroll Kft. ügyvezetője adja át:

A mi szempontunk az volt, hogy melyik cikk felel meg leginkább a reklámszövegírói szakma szabályainak – mondja Sipos Zoltán. – Bea munkája nemcsak jól megírt anyag volt, de valóban olyan technikát oktatott, amely bármelyik óvodában hasznos és azonnal bevethető.

A százezer forintnak lesz helye a karácsonyi készülődésben, de az igazi öröm nem is a nyeremény, hanem a rengeteg gratuláció, amelyet a CsaládiNeten történt megjelenés után kapott.

Őszintén hiszem, hogy nem a tiltás a jó módszer, hanem a szeretetteli nevelés. Ha csak egyetlen szülőnek segítettem a cikkeimmel, nekem már az is megérte – mosolyog, miközben aláírja az átvételi elismervényt.
Erika nagyon mosolyog, miközben mondja: „minden karácsonykor kiadjuk a Gyermekmosoly-díjunkat, melyet a kollégák és szülők szavazatai alapján a tagóvodánkban idén Bea kap meg”.
Ugyanezzel a szerénységgel, lehajtott fejjel teszi hozzá Bea: „Nagyon sokat jelent nekem a kollégák támogatása. De vissza kell mennem a mézeskalácsokhoz, a gyerekek nem sokára fölébrednek majd”.

Így zajlott az óvónők pályázata:

Keressük a Legkreatívabb Óvónőt!
Pályázati cikkek és részletes nyereménylista az Óvónők Kreatív Versenyéhez
Büszke óvónők és boldog ovisok: néhány pillanat a Kreatív Óvónők című pályázat díjátvételéről

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja