A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Díjeső volt a hatvani Gesztenyéskert Óvodában - helyszíni beszámoló a CsaládiNet pályázatáról

Családinet [cikkei] - 2016-12-15
A CsaládiNet kereste 2016 legkreatívabb óvodapedagógusait, és a vártnál is több pályázatot kaptunk. A mezőnyből több nagyszerű munka emelkedett ki, de talán még feltűnőbb volt egy hatvani óvónő eredménye, aki a legtöbb Facebook-lájkot kapott cikk díja mellett négy szponzor különdíját is elvitte. Szekeres Beát ma meglátogattuk az óvodában, ahol az egyik díjat is átvehette.
Díjeső volt a hatvani Gesztenyéskert Óvodában - helyszíni beszámoló a CsaládiNet pályázatáról

A Gesztenyéskert Óvoda 8 csoportjába jelenleg 175 kisgyermek jár. Mikor megérkeztünk, éppen az ebéd utáni alvásidőt kezdték meg. Szekeres Bea éppen mézeskalácsot készített, és nagy mosollyal nyitott ajtót.

Már harmadik éve vagyok óvodapedagógus – kezdi, miközben csatlakozik hozzánk az intézményvezető, Tircsi Erika is. Bármennyire is kell a szigor egy ilyen sok gyermekkel működő óvoda vezetéséhez, Erikát szinte kenyérre lehetne kenni, ahogyan Beáról mesél.

Bea egy budapesti magánóvodában dolgozott korábban, de sikerült magunkhoz vennünk őt – mondja nem kevés büszkeséggel a hangjában. – Nagyon ambiciózus, kreatív személyiség.

Bea szerényen hallgatja, és hozzáteszi, hogy minden szakmai fejlődési lehetőséget megkap az óvodában, ezért tud ilyen jól dolgozni. „Nagyon hálás vagyok a CsaládiNetnek a versenyért, mert rengeteg élmény ért, és nagyon hasznos cikkeket olvastam magam is” – fűzi hozzá.

A Gesztenyéskert Óvodát a Bosch együttműködési megállapodás szerint támogatja, az ott dolgozó helyiek gyermekei is az óvodába járnak. De vajon Bea miért éppen a gyermeki agressziót, az indulatkezelést választotta témájául?

A mai korban, a XXI. században talán még a korábbiaknál is nagyobb probléma a gyermekek indulatkezelése – kezdi. Határozottan beszél, érezhető, hogy ez a téma igazán foglalkoztatja.
Sok feszültséget hoznak a gyermekek magukkal, és szerettem volna megmutatni azokat a játékokat, melyek engem segítenek a mindennapokban, hogy boldogabbak legyenek a rám bízott kicsik.

Tudja, az agressziót egy dolog biztosan azonnal kioltja – szól közben Erika. – Ez a szeretet. Nem szabad elfelejtenünk, mennyire érzékenyek a kisgyermekek a szeretetre. A legtöbb, amit tehetünk, hogy nálunk szerető környezetben vannak a gyermekek, és ezt a szülők is érzik.

Közös ünneplés a kollégákkal

Az óvodai közösség igazán jó, mert a kollégák együtt örültek Beával a sikerének.

Még egy kis ünnepséget is tartottunk – avat be Erika. – Belső oklevelet is kapott a pályázati eredményéért Bea.

Nagyon sokat jelentett nekem a kollégák és szülők támogatása – teszi hozzá a nyertes. – Hihetetlen érzés volt, hogy naponta kérdezték, hogy állok, és hogyan tudnának segíteni. Nekik köszönhetem, hogy közel tízezren lájkolták a cikket!

Beához éppen érkeznek is, mert a marketingszoveg.com stábja által fölajánlott 100.000 forint készpénzt a Kreatív Kontroll Kft. ügyvezetője adja át:

A mi szempontunk az volt, hogy melyik cikk felel meg leginkább a reklámszövegírói szakma szabályainak – mondja Sipos Zoltán. – Bea munkája nemcsak jól megírt anyag volt, de valóban olyan technikát oktatott, amely bármelyik óvodában hasznos és azonnal bevethető.

A százezer forintnak lesz helye a karácsonyi készülődésben, de az igazi öröm nem is a nyeremény, hanem a rengeteg gratuláció, amelyet a CsaládiNeten történt megjelenés után kapott.

Őszintén hiszem, hogy nem a tiltás a jó módszer, hanem a szeretetteli nevelés. Ha csak egyetlen szülőnek segítettem a cikkeimmel, nekem már az is megérte – mosolyog, miközben aláírja az átvételi elismervényt.
Erika nagyon mosolyog, miközben mondja: „minden karácsonykor kiadjuk a Gyermekmosoly-díjunkat, melyet a kollégák és szülők szavazatai alapján a tagóvodánkban idén Bea kap meg”.
Ugyanezzel a szerénységgel, lehajtott fejjel teszi hozzá Bea: „Nagyon sokat jelent nekem a kollégák támogatása. De vissza kell mennem a mézeskalácsokhoz, a gyerekek nem sokára fölébrednek majd”.

Így zajlott az óvónők pályázata:

Keressük a Legkreatívabb Óvónőt!
Pályázati cikkek és részletes nyereménylista az Óvónők Kreatív Versenyéhez
Büszke óvónők és boldog ovisok: néhány pillanat a Kreatív Óvónők című pályázat díjátvételéről

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja