SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jogerősen elítélték a gyerekével vonat elé fekvő anyát

Családinet [cikkei] - 2016-06-07
Jogerősen hat és félév fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Debreceni Ítélőtábla azt az anyát, aki begyógyszerezve, ital hatása alatt, kiskorú gyermekével, öngyilkossági szándékkal a sínekre feküdt tavaly júniusban - közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.
Jogerősen elítélték a gyerekével vonat elé fekvő anyát

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint az ítélőtábla ezzel súlyosította az elsőfokú bíróság 3 év 3 hónap szabadságvesztést elrendelő ítéletét.

A Debreceni Ítélőtábla a nő bűncselekményét emberölés bűntette kísérletének minősítette. Az ítélőtábla indoklása szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, azonban a vádlott cselekménye befejezett emberölési kísérlet volt, a nő mindent elkövetett azért, hogy ő és a gyermek meghaljon. A begyógyszerezett, ittas nő időben nem tudott volna elugrani a vonat elől, az érintett szakaszon pedig 10-15 percen belül garantálható volt a vonat érkezése. 

Az emberölés minősített esetében nagyságrendekkel nagyobb büntetés kiszabása szükséges még akkor is, ha csak kísérletről van szó - indokolta a jogerős ítéletet a bíró.

A nő édesanyjával, felnőtt lányával és a 2012-ben született fiával lakott együtt Hajdúszoboszlón. A nő, D. I.-né 1977 óta küzdött alkoholproblémákkal, korábbi öngyilkossági szándéka miatt pszichiátriai kezelés alatt is állt, rendszeresen kellett gyógyszert szednie. 

A nő a fiú születése után sem tudta abbahagyni az ivást, többször volt depressziós, olyankor öngyilkossági szándékát is hangoztatta. Ittas állapotban gyakran zaklatta családját. 

D. I.-né 2015 júniusában az egyik napon is ittas állapotban tartózkodott kisgyermekével egy ismerősénél. Amikor a férfi felesége hazaérkezett, felszólította, hogy távozzon. A vádlott emiatt kiabálni kezdett, nehezményezte, hogy miért nem ihat tovább. A nő ezt követően még nem haza, hanem a helyi sörözőbe ment a gyermekkel, ott azonban ittassága miatt nem szolgálták ki. Akkor olyan kijelentést tett, hogy "megyek a gyerekkel a vonat alá" és el is indult a vasúti átjáró felé a fiúval. 

A söröző alkalmazottja értesítette a rendőrséget. A kiérkező két rendőr a vádlottat a gyermekkel együtt a Budapest irányából Hajdúszoboszló felé közlekedő vonat sínpárján feküdve találta. 

A rendőrök a riadt gyermeket a sínek melletti füves területen biztonságos távolságban elhelyezték és a vádlottat is levezették a sínekről. A vonat mintegy 5 perc múlva érkezett meg azon a sínpáron, amelyen a vádlott a gyermekével feküdt.

Forrás: MTI
Fotó: succo/pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja