A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Edzőtermi súlyzó őrület

[cikkei] - 2004-02-02
A rendszertelen edzések csak ideiglenes sikerekkel kecsegtetnek. Mindenki szeretne csinos fitt lenni és ezért sokmindent képes megtenni. Az edzőtermek egyre népszerűbbek, de nem árt vigyázni a súlyokkal és kondigépekkel, hiszen néha több kárt okozhatunk mint hasznot.
Edzőtermi súlyzó őrület
Az egyik leggyakoribb probléma a kezdők és újrakezdők esetében az, hogy az edzések között nem pihennek eleget állítják a szakemberek. Gyorsan akarnak mindent, ezért ész nélküli módon követi egyik edzés a másikat, sőt néha valami bosszúság folytán még keményebben bánik a súlyokkal de ez sokszor nem vezet a megfelelő eredményre. Az eredményesség érdekében a megfontoltság is az edzésprogram része kell, hogy legyen. Először is jó, ha olyan edzésgyakoriságban gondolkodnak, amit akár éveken át fenn tudnak tartani: a periodikus edzőtermi őrületek a legjobb esetben is csak ideiglenes sikerekkel kecsegtetnek.

Fontos a motiváltság

A motiváltság fenntartása nyilván az egyik legfontosabb szempont: ha az első edzéstől másnap minden porcikát sajog, lehet, hogy nehéz motiváltnak maradni, de az is lehet, hogy mindez épp az ellenkezőjét fogja kiváltani: nem törődve az izomlázzal, másnap újra kemény edzés következik. Egyik döntés sem állja meg a helyét sikeresség szempontjából. Az első azért nem, mert a sok napos pihenés végére már elmúlt az előző edzés hatása, ezért a következő nem tud ráépülni. A második azért nem, mert azt nem árt kivárni, hogy regenerálódjanak az izmok.

Jóból is megárt a sok!

Ezért fontos a szakember által ajánlott edzésidőzítés mely biztosíthatja az edzéscélok megvalósulását. Ebben az esetben is igaz, hogy jóból is megárt a sok. Ha túl keményen, túl sokáig és túl intenzíven edz valaki, megfelelő pihenés és regenerálódás nélkül, teste visszautasítja a fejlődést. A legjobb ha mindig a saját korlátainkon belül kondizunk, inkább élvezzük az egymásra épülő edzéseket, és céljaink között első helyen szerepeljen az életen át tartó egészséges életmód.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja