SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Indul a Disney Csatorna

Családinet [cikkei] - 2009-09-11
A Walt Disney Company bejelentette, hogy a Disney Csatornát, amely a világ vezető gyermek TV-csatornája, 2009. szeptember 19-én indítja el Magyarországon.
Indul a Disney Csatorna

A Disney Csatorna két megkülönböztetett korcsoportot céloz majd meg: a 2-5 éveseket, illetve a 6-14 éveseket és szüleiket, lenyűgöző program-összeállítást kínálva nekik. A csatorna műsorát az élő-szereplős Hannah Montana sorozattal indítja, amelyben egy iskolás lány Miley Stewart (Miley Cyrus) él titkos kettős életet, mint a híres világsztár Hannah Montana. A nemzetközi szenzáció, melyet először 2006 márciusában mutattak be, világszerte negyedévente 200 millió nézőt ér el.

MickeyA csatorna színes kínálatában már az indításkor szerepel a Disney vezető animációs sorozata a Phineas és Ferb illetve a „JONAS” a többszörös platina-lemezes Jonas Brothers szereplésével.  Emellett a Disney Csatorna műsorra tűz majd olyan eredeti filmeket is, mint a világszerte nagy sikert aratott High School Musical, a Rocktábor és a Princess Protection Programme.

A csatornán az óvodások számára naponta a Playhouse Disney műsorblokk is bemutatásra kerül majd, olyan szórakoztató és tanító-nevelő műsorokkal, mint a Mickey Egér Játszótere és a Manny Mester.

Maciej Bral, a Disney Csatorna közép-kelet európai, közel-keleti és dél-afrikai ügyvezetője a következőket mondta: „Az elmúlt években a Disney Csatorna világszerte a gyermekek és szüleik elsőszámú kedvencévé vált. Sikerünk alapja elkötelezettségünk, hogy kimagasló minőségű műsorokat készítsünk, amelyek érdekesek a gyermekek számára, bárhol is élnek, akár Budapesten, akár Londonban, akár Los Angelesben.”

Örömünkre szolgál, hogy szeptember 19-én, Magyarországon is elindul a Disney Csatorna, és biztosak vagyunk benne, hogy a világszerte népszerű műsorokat tartalmazó különleges összeállításunk Magyarországon is a gyerekek és családjaik kedvencévé teszik minket.

A Disney Channel Worldwide a világ legsikeresebb gyermekcsatorna portfoliója, melynek 98 csatornája a világ 167 országába 32 nyelven jut el. 2010 elejére a Disney Csatornák és a Disney XD már 13 millió közép-kelet-európai háztartásba jutnak majd el. 2008-ban a Disney Csatorna 17 országban, illetve régióban volt a vezető gyermekcsatorna  A Disney Csatorna legsikeresebb műsorai és az ezekre épülő termékek világszerte újabb és újabb piacokat hódítanak meg, kulcsszerepet játszva abban, hogy az új fogyasztók is megismerkedjenek a Disney márkával.

A Disney TV csatorna sorozatainak rövid összefoglalója:


Hannah Montana

A „Hannah Montana” egy élőszereplős vígjáték, az átlagos tinilány Miley Stewart-ról, aki bátyjával és özvegy, dalszerző édesapjával lakik. Ám barátai és osztálytársai nem Hannatudják, hogy Miley titkos kettős életet él: ő a világhírű popsztár Hannah Montana. Kreatív öltözködéssel kombinálva színpadi személyiségét, Miley rájön, hogy mindkét életéből megkaphatja a legtöbbet: a sikert és csillogást, mint Hannah Montana és az iskolai élet vidámságát barátaival Lilly-vel és Oliver-rel, akiket beavatott rejtett személyisége titkába.

Phineas és Ferb

Ebben a gyerekeknek, tiniknek és családjuknak szóló, zenés, kétdimenziós animációs vígjátékban a találékony Phineas Flynn és leleményes mostohatestvére Ferb Fletcher boldogan indulnak harcba az unalom ellen és teszik felejthetetlenné a 104 napos vakáció minden egyes napját. Szórakoztató kalandjaik között helyet kap a hullámvasút építésétől kezdve, az új évszak kitalálásán át, egyik napról a másikra posztárrá váláson és a hátsó kerti szörf verseny rendezésén keresztül, a Jura korszakba történő időutazásig sok minden. Csínytevéseiken elkíséri őket Perry a kacsacsőrű emlős, a látszólag nemtörődöm családi kedvenc, aki valójában a sármos titkos ügynök, „P”, aki ügyesen csatázik az ördögien gonosz Dr Doofenshmirtzel, hogy megmentse a világot. Mindeközben a fiúk nővére Candace, akit megrémít öccsei merész bolondozása, élete értelmének tekinti, hogy beárulja őket Anyának és Apának, de valahogy sosem sikerül tetten érnie őket.  

Jonas


A zenei szenzációnak számító  Jonas testvérek kitalált rock sztárokat alakítanak ebben a sorozatban, amelyben eredeti Jonas Brothers dalok hangzanak fel, A történet a testvérek, Kevin, Jo és Nick Lucas szórakoztató és kalandos életét követi, akik alakítanak egy együttest, amely a Jonas nevet kapja, s megpróbálnák hétköznapi életüket élni, fényes gitárok, Jonas  koncertek, turnék szuper ruhák és sok szenvedélyes rajongó közepette, akik minden mozdulatukat követik. A sorozat színhelyei a Lucas testvérek New Jersey-i otthona (egy átalakított tűzoltóállomás), ahol szüleikkel Tom-mal és Sandy-vel és öccsükkel, Frankie-vel élnek, és a Horace Mantis magániskola ahová régi barátjukkal a stílus guru Stella Malon-nal és Macy Misa-val, a Jonas elsőszámú rajongójával járnak.

Kim Possible


A Kim Possible akció-rajzfilm egy átlagos középiskolás lány életét mutatja be, aki szabadidejében rendre megmenti a világot a gonoszoktól. Kim Possible éleseszűsége és kitartása, valamint vakmerő barátai, mint pl: Ron Stoppable és kis kedvence a vakondpatkány Rufus, plusz rendszergazda haverjuk, Wade, aki létfontosságú információkat nyújt nekik egy speciális kommunikációs eszközön keresztül, segítenek ennek az átlagosból szuperhőssé vált lánynak, hogy világszerte győzedelmeskedjen ellenségei felett. Azután visszatérhet a családjához és a házi feladatához.

Sonny with a Chance

Ez a vígjáték sorozat betekint egy hollywoodi produkció színfalai mögé, amikor is a tehetséges Alison Sonny Munroe nagy lépést tesz Középnyugatról Los Angeles-be, hogy csatlakozzon a legnépszerűbb gyermek TV műsorhoz, a So Random-hoz. Színészbarátai a tini királynő Tawi, a sármőr Nico, a mókamester Grady és az éles nyelvű Zora. Sonnynak valahogyan egyensúlyoznia kell ezen új barátok között, amíg alkalmazkodik családja határozottan más hollywoodi életéhez. Emellett, Sonnynak harcot kell vívnia ideáljával Chad Dylan Cooperral, aki a rivális show a Mackenzie Falls sztárja és be akarja bizonyítani, hogy az ő drámai munkája sokkal jobb, mint Sonny vígjáték karrierje.

Varázslók a Waverly helyből


Alex Russo és testvérei Justin és Max olyanok, mint egy átlagos Manhattan-i tini, de van egy jelentős különbség: ők egy régi varázsló családból származnak, és meg kell tanulniuk használni a mágikus erejüket, vagy hamarosan elveszítik azt. Apjuk, Jerry ugyanezekkel a képességekkel született, de feladni kényszerült őket, amikor elvette a halandó ember édesanyjukat, Theresa-t. Amíg szüleik a családi üzletet, a Waverly Szendvicsbár-t vezetik, a három testvér vicces helyzetekbe kerül, amint küszködnek bimbódzó varázserejükkel és a tipikus tinédzser kihívásokkal az iskola, barátok és családjuk körében.

The Suite Life of Zack & Cody


Ez a vígjáték sorozat a 14 éves Zack és Cody kalandjairól szól, akik elvált édesanyja munkát kap, mint vezető énekes egy luxus hotelben Bostonban, s a szerződés részeként a család a felső emeleti lakosztályban éli életét. A hotel teljes szobaszervizzel, úszómedencével, játszószobával és cukorkát kínáló pulttal van felszerelve és az ikrek sok új barátot ismernek meg, többek között a Maddie-t, a pultost és babysittert, valamint London-t a hotel tulajdonos elkényeztetett lányát. Mr Mosebynak a szálloda vezetőjének bosszantására az ikrek játszótérré alakítják át a hotelt és a személyzet, illetve a vendégek akaratlanul résztvevőivé válnak a botrányos helyzeteknek, amelyeket kitalálnak.

Cory In the House

Ebben a Disney Channel sorozatban Cory Baxter, akit gyerekek és tinik milliói ismernek a „That’s So Ravens”-ből, most Washington DC-ben él, ahol édesapját, Viktort elnöki szakáccsá nevezte ki az újonnan megválasztott Martinez elnök úr. Cory-nak nehezen, de meg kell szoknia új életét, azt, hogy Fehér Ház személyzeti részében él az édesapjával és exkluzív magániskolába jár Washington elitjével. Cory-nak, akinek megvannak a saját szokásai, még az elnök koraérett 8 éves lányával Sophie-val is versengenie kell. Ahogy hihetetlen új élete elkezdődik, Cory új barátokat talál, Meena a nagykövet lánya és Newt, a politikai dinasztia örököse személyében és új ellenséget is szerez, aki nem más, mint Jason Sticker, a CIA vezetőjének fia.

Manny mester

A Manny mester egy innovatív multikulturális sorozat arról, ahogy a dolgok működnek, és arra inspirálja a nézőket, hogy lelkesen szálljanak szembe a kihívásokkal, miközben spanyol alapszavakat tanít nekik és megismerteti őket a Latin kultúrával. A történet a Sheet Rock Hill multikulturális közösségében játszódik és Manny Garcia, a barátságos ezermester történetét követi, akinek heves, néha veszekedő szerszámai vannak, (Felipe, Pat, Squeeze, Rusty, Stretch, Turner, Dusty és a nemrégiben bemutatott Flicker), de együtt lelkesen segítenek egymásnak megjavítani bármilyen kicsi vagy nagy problémát. Mindeközben Manny és barátai konfliktuskezelési és probléma megoldási példákat mutatnak be, a Playhouse Disney azon missziójának részeként, hogy segítsék a gyermekek egészséges tanulását és fejlődését.

Mickey Egér Játszótere

Az Emmy-díjra jelölt színes, tanulásközpontú Mickey Egér Játszótere az óvodás korú gyerekeket hívja, hogy csatlakozzanak a világ legkedveltebb karakteréhez, és együtt mondják ki a varázsszót: Mese, Meskér, Mickey Egér. Ezzel a varázslattal megnyílik a különleges  egérformájú építmény, hogy benne együtt játszanak és tanuljanak a nézők a  Disney szenzációs hatosával: Micky-vel, Minnie-vel, Pluto-val, Goofy-val, Daisy-vel és Donald kacsával. A Játszótérről Mickey vezényli a dalokkal és vidámsággal teli történeteket, amelyek ösztönző kihívásokat mutatnak be a nap témája köré építve. A dinamikus játékos és éneklős programon keresztül, amely különböző helyekre viszi el a gyerekeket, a fiatal nézők fejlesztik matematikai tudásukat, felismerhetnek formákat, motívumokat és számokat és képrejtvényeket rakhatnak ki. Mickey és barátai különböző eszközökkel segítik elő és támogatják a tanulást, például a Szerkentyűvel, Mikkentyűkkel és a hordozható Pörgönccel. Mickey folyamatosan bátorítja és dicséri a nézőket, többek között a vidám Hot Dog dallal, amellyel a nap eredményeit ünnepli a csapat.


 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja