SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bálványimádók

Kontó Csilla [cikkei] - 2004-05-16
Azon tűnődtem a minap, vajon mikor ébrednek rá végre a szülők, hogy Gyermekeiktől tanulni lehet a célok elérését. Őket abszolút hidegen hagyják a tárgyak, nem értik miért kell annyira vigyázni a játékaikra, hiszen azért van, hogy játszanak vele. Mániákusan pakoltatnak el anyukák, mert saját fel nem dolgozott bálványimádatuk idegesíti őket.
Bálványimádók

Te kedves olvasó, naponta hányszor hallod magad körül azt, hogy "pakolj el", "csinálj rendet", "rakd el a dolgaidat magad után", "ne hagyj elől semmit", "állandóan széjjel vannak a cuccaid" és a többi....? Hmm.
Nos? Ismerős szavak, ugye? Semmi gond. Többszörös bizonyítékkal alátámasztott tény, hogy a rendmániások, és azok akik a tárgyakat jobban tisztelik - avagy bálványimádók -, belül egészen mások, épp az ellenkezője mind.

A kifelé mutogatás híveinek üzenem, hogy ez itt a XXI.század, és az álarcosbál szezonnak is vége. Le lehet vetni, nyugodtan. Saját és gyermekeik érdekében. Kár a gőzért, hazudni egy lurkónak sem lehet!

Istenem, mennyi gyermek unatkozik a mosogatni való miatt, meg a tévé miatt meg a "hagyjál, fáradt vagyok, sokat dolgoztam" miatt! Helyesebben, nem unatkozik, "csak" szomorkodik.

Figyelj! Nézd meg, kivétel nélkül minden úgy van, ahogy akarják. A gyermekek tudnak teremteni tárgyakat, ki ne hallott volna esetet, amikor egy csöppség nagyon nagyon akart valamit, és az előbb-utóbb ott volt!

Amire azonban nem képesek, az a szeretethiány pótlása... Minden csöppség maximummal, kifogyhatatlan szeretetenergiával indul az életbe. Te is kedves olvasó, még ha nem is hiszed, pontosan egyforma tiszta lélekkel érkezünk e világba születésünkkor. Aztán a kor, és a rossz beidegződések megteszik a magukét.

Van egy jó hírem: bármelyik pillanatban változtathat magán bárki! Van egy rossz hírem: helyetted senki, de senki nem fogja megtenni. Ha hagyod magad továbbra is a bálványoktól vezérelt életúton menni, akkor az életed csupán egy kártyavár, amely mondjuk az első egészségügyi problémáddal úgy omlik össze, mint a sütőből idő előtt kikapott felfújt!

Ha eddig nem tetted, tedd meg most. Képzeld csak, nem törvényszerű, hogy ha a szüleid kiabáltak és verekedtek, akkor te is olyan légy! Bizony, hogy nem! Na és nézzük meg, mit érnek a tárgyak, ha nincs aki foglalkozzon velük!

Mennyi özvegyasszony jár ki nap mint nap a temetőbe, viszik a virágot... igen. Viszik, hordják, takarítják a sírt, a követ, a földet.... sírnak, zokognak, jajgatnak, hosszú évekkel később is, másokat okolnak, körülményeket, betegségeket, az Istent. Csak egyetlen valakit nem hibáztatnak hangosan sosem: önmagukat.

Mi lett volna ha...? Semmi. Olyan nincs. Ez van. Itt és most. Ne hagyd magad! Sose hagyd magad tárgyaknak alárendelni, meg a szokásoknak! Egy szobortól, egy kősziklától sosem kapsz feloldozást. Engedd ki a fáradt gőzt, és örülj az életnek, éld meg minden percét, és ha gyermeked odamegy hozzád, akkor nyisd ki magad tisztán, teljesen, hagyd a "dagadt ruhát" későbbre, és figyelj rá! Nézz bele mélyen a szemébe, csak nézd és figyeld hogyan ragyog, mennyire fénylik és érezd át azt a szeretetet, ami árad feléd....

vele együtt a MINDENt öleled át.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja