SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szezámos pulykagolyók currys karfiollal

Családinet [cikkei] - 2009-07-13
Ebben a melegben nekem már az is nehezemre esik, hogy egyáltalán kitaláljam, mit főzzek, nemhogy maga a megvalósítás... Karfiolból finomság.

Mennyivel jobb lenne az elsötétített lakás furcsa, megnyugtató félhomályát élvezni, mint a konyhában ácsorogni... de hát a népeket etetni kell, ugyebár, a férfigyomor 40 fokban is képes hangosan kongani az ürességtől... Hát lássuk, ma mit sikerült előadni?

Hozzávalók:

szezsamfasirt50 dkg darált pulykahús

2 szelet toastkenyér

1 tojás

só, bors

ízlés szerinti fűszerek, nálam most egy kevés majoranna, lestyán és fokhagymagranulátum

egy fej karfiol


egy evőkanál étkezési keményítő

2 teáskanál currypor

1,5 dl főzőtejszín

1 dkg vaj

petrezselyem

10dkg szezámmag

 
Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedtem, és sós vízben 12-15 perc alatt puhára főztem, de ügyeltem, hogy ne főjön túl, hanem lehetőség szerint egyben maradjanak a rózsák. Amikor kész volt, leszűrtem, félretettem. A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal fasírtot kevertem (ha túl híg lenne, prézlivel köthetünk még rajta), majd gombócokat formáltam a masszából, belehempergettem a szezámmagba, és nem túl forró olajon viszonylag rövid idő alatt készre sütöttem őket. Odafigyelést igényelnek, mert a szezámmag hamar képes megégni, míg a fasírtunk nyers belül. Amikor ezzel elkészültem, elkészítettem a currymártást: a vajat felmelegítettem, beleszórtam a curryt, pirítottam néhány másodpercig, majd a főzőtejszínben csomómentesre kevert keményítővel felengedtem, felforraltam, besűrítettem. Só, bors ízlés szerint került bele. A megfőtt karfiolt óvatosan, hogy ne törjön, beleforgattam a mártásba, az összevagdalt petrezselymet rászórtam, és máris kész volt az ebéd.
 

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Sokkoló eredményt hozott az agyevő amőba miatt vett vízminták vizsgálata

Az agyevő amőba által okozott fertőzéssel kapcsolatban Párkány Vadas strandfürdőjében a hatóságok szerint a mintavételek több mint háromnegyedében találtak amőbát.

Meghalt a 11 éves kisfiú, akit fürdés közben agyevő amőba fertőzött meg

Tragikus véget ért a kórházi kezelése annak a 11 éves szlovákiai kisfiúnak, akit egy párkányi fürdőben fertőzhetett meg a rendkívül ritka és szinte mindig halálos kórokozó, az agyevő amőba. A Naegleria fowleri nevű egysejtű ellen nincs biztos gyógymód - a fiú több napos küzdelem után hunyt el.

Agyevő amőba fertőzhetett meg egy fiút egy párkányi fürdőben - ritka, de halálos kór terjedhet nyáron

Egy ritka, de rendkívül veszélyes fertőzés gyanúja merült fel egy tizenegy fiú esetében, aki egy szlovákiai fürdőzés után került válságos állapotba. A hatóságok szerint nem kizárt, hogy az agyevő amőba, azaz a Naegleria fowleri állhat a háttérben. Utánajártunk, mit lehet tudni erről a rettegett kórokozóról és milyen veszélyeket rejt a nyári fürdőzés.

Eltűnt hatéves ikerpár Budapesten: az ország együtt izgul Annabell Zoéért és Blanka Noémiért

Június 12-én délután egy nagymama vitte el engedély nélkül Kosztyú Annabell Zoét és Kosztyú Blanka Noémit Budapesten, a Bikás park környékéről - azóta semmit sem tudni a kislányokról. A rendőrségi feljelentés már megtörtént, az ország hálózatai összefogtak, hogy segítsenek megtalálni őket.

Éjszakai kéz- és lábzsibbadás? Ilyen okai lehetnek

Az éjszaka jelentkező végtagzsibbadás nagyon kellemetlen lehet, bár a legtöbb esetben egyszerű oka van, nevezetesen, hogy olyan pozícióban alszunk, ami elnyomja a kezünk vagy a lábunk vérkeringését. Ha azonban ez nem csak egyszer-egyszer fordul elő, és gyakran ébredünk zsibbadásra, érzéskiesésre, bizsergésre, fontos utánajárni a kiváltó oknak. Ebben a témában segített eligazodni dr. Para Szabolcs, a Fájdalomközpont - Prima Medica neurológusa.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja